Salı

Fondöten Karşılaştırması

Bu ara kullandığım 5 tane fondöten var hepsinin de kullanım amacı farklı, ergenlik döneminde karma cildim vardı ama 23 ten sonra t bölgemde hiç yağlanma olmadı,sanırım yaşlanıyorum:) bu ara çok fazla makyaj yaptığımı söyleyemem ama iyi bir makyaj yapmaya niyetlenirsem kullanabileceğim 5 adet fondötenim var.


soldan sağa;
true blend-beige 430, L.A.Colors  liq uid makeup BLM310 Naturel, Calvin Klein- 11101 Soft  Beige,


 Dior  Nude-023 peach, Dior Nude 030 Beige 



L.A Colors sadece sert plastik şişede diğerlerinin ambalajları camdan. ve true blend hariç diğerleri fısfıs şeklinde.



üstte true blende baktığınızda benim zenciye meyilli bir tenim olduğunu düşünebilirsiniz,şişesinde biraz daha koyu duruyor ama ciltte öyle değil.





true blend ve L.A Colors burdaki hiçbir mağazada yok yurtdışından temin etmeniz mümkün,fiyatları çok çok uygun.Dior ve CK ise strawberry yasağından sonra cebi delip elimizi yakar duruma geldi:)



üst ve alt resimde fondötenlerin tam anlamıyla gerçek renkleri yansımış fotoğraflara.



gelelim bu ürünlerin içeriklerine ve bir kullanıcı olarak yorumuma;


true blend;


yapısı akışkan değil cilde sürdüğünüz anda donabilir o yüzden hızlı davranmanız gerekiyor, sürdükten sonra fondötenin yanında pudra da sürmüş gibi oluyorsunuz hafif pudralı ilginçtir ki ilk defa böyle bir fondöten kullanıyorum, bitkisel içerikli zaten fondöteni kokladığınızda hafif bir ot kokusu var


L.A Colors; 


ben bu üründen bu performansı satın aldığımda beklemiyordum,kapatıcılık dioru bile geçer,akışkan,tüp içerisinde ve hafif, çantanızda rahatlıkla taşıyabileceğiniz ebatlarda üretilmesi işinize yarıyor,ama bi kötü yanı var fısfısı pek iyi yapılmamış bendeki bozuldu ama fısfısını çıkardıktan sonra kullanabildim.


CK;


soft bir beige yani sarışınla kumral arası tenle bütünleşen bir kıvamı var, ton olarak sürdüğünüzde suratınızda sırıtmıyor tabi esmer değilseniz, alt tonu beje yakın, buda fısfıs kapaklı, infinite hydrating özelliği var yani aynı anda nemlendiriyor,boyutu 29.6 ml,sağlam bir fondöten arıyorsanız tercih etmeyin,ama üzerine pudra kullanıyorsanız güzel bir ürün.


DİOR Nude 023-030


023; pembe alt tonlu su bazlı ve cildinizi kapatmaktan öte doğal bir görüntü, kaliteli ve cildinizin nefes almasını  ve fondötenin gün boyu kalmasını istiyorsanız kaçırmayın derim.Pembe alt tonlu olduğu için sarışınla kumral arası tenlerin kullanımı için daha uygun


030;  bej alt tonlu ben bu ürünü almadan önce 023 kullandım ama yazın cildim 1-2 ton  koyulaştığı için bu numarasını denedim ve cildimle uyum sağladı, sizde benim gibi kumralsanız ve yazın güneşte hafif koyulaşan cildiniz için ideal bir ton, 023 gibi su bazlı,nem oranı yüksek ve ciltle anında bütünleşiyor.


şunuda belirteyim true blend ve L.A..Colors u pudrasız tek başına kullanabilirsiniz ama diğerlerinin kapatıcılık oranı düşük ve yanında cildinizle uyumlu bir pudra kullanmanızı öneririm,benim cildim kuru ve sorunsuz olduğu için kapatıcı ürünlerden çok nemlendirme özelliği olan ürünleri tercih ediyorum.






 soldan sağa;


true blend-L.A.Colors-CK-DİOR Nude 023-DİOR Nude 030



gerçek tonlarını yansıtmak için baya uğraştım ve ben uğraştıkça cildim fondötenlerin nemini almaya başladı:) 


üstteki  resim fondötenlerin gerçek tonlarını yakalamış diğer resimlerde sanki biraz daha koyu durmuşlar.




ben bunları kullanıyorum sizin kullanıp memnun kaldığınız ürünler neler?

6 yorum :

  1. merhaba :)

    blogunu yeni gördüm :)
    yaz boyunca hiç fondoten kullanmadım, hafif pudrayla idare ettim ama kış için clinique even better ile estee double wear arasında kararsızım.hem doğal, hem mat gorunum sağlayan , hem de kapatıcılığı ortanın üstü olan bir ürün arıyorum. zor gibi sanki :)

    http://bakimliyimbakimlisinbakimli.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. ortanın üstü hem kapatacılıkta bir ürün istiyorsan canım bence esteeyle clinique even betterı bir kenara koy,ben bu ara fondöten kullanmıyorum cildimin dinlenmesi için ama sana bir önerim var vichy nin fondötenini bir dene derim,ben eczanede denemiştim numunesini hediye ettiler,kapatıcılık konusunda piyasadaki tüm pahalı fondötenleri geçer,birçok ürün sorduğum için aklımda kalmadı tam fiyatı ama 50-60 tl gibi bir fiyatı olması lazım

    YanıtlaSil
  3. Adsız01:32

    blogunu yeni buldum, nekadar güzelmis : )
    bende cok severim fondöten, sürekli denerim, cok sanslisin sorunsuz cildin olduguna, diorskin nude kesin cok güzel duruyordur cildinde : )

    YanıtlaSil
  4. vivacım çok teşekkür ederim:) fondötenleri bende çok seviyorum ama en kalitelisinin cilde verdiği zararlar malum,yüzde genişleyen gözenekler kışıklıklardaki artışlar, hele ki 26 yaşıma gireceğim şu günlerde kozmetik ürünlere pek rağbet etmiyorum gerekmedikçe:)dior su bazlı olduğu için büyük bir avantaj benim için çünkü cildim kuru ve nem için ideal bir ürün, kapatıcılığı yok bu yüzden kırışık ve yüzde lekeleri olanlar için önermiyorum,doğal bir görünüm veriyor,çok kuru cildi olanlar altına mutlaka güneş koruyucu içeren bir krem kullanmalı ,ben fondötenlerimi genelde öyle kullanıyorum.

    YanıtlaSil
  5. dior nude-dior forever-nars sheer glow-ysl radiance smoothing-guerlain linergie de pau kullandıklarım arasında en memnun kaldıgım fondötenler diyebilirim.tavsiye ederim=)compactlarda çok kullanıslı aslında.süngerle kullanınca fondöten gibi duruyorlar.ondada guerlain,nars,dior kullanıp sevdiklerimden birkaçı.calvin kleini merak ettim bende:)

    YanıtlaSil
  6. itsbea;

    canım bende guerlain linergie de pau yu merak ettim hafta sonu mağazada bulunup denenecekler arasına alıyorum hemen:)

    ck den ben çok fazla performans beklemiyordum ama dior nude serisi gibi tenle bütünleşiyor çok doğal bir görünüm sağlıyor.denemelisin mutlaka

    YanıtlaSil

*** This is the only comment field . Please don't share your site link here. I don't publish comments that contain Link.
*** Lütfen, site linklerinizi paylaşmak adına yorum yapmayın; site linki içeren yorumları yayınlamıyorum: