Çarşamba

Alkolle Sıkıştırılmış allık ile oje denemesi&peeling ve nemlendirici kullanımı

Daha önce  yabancı bloggerlardan görmüş olduğum bir şeyi denemek istediğim bir zamandı bu sıkıştırılmış allık uygulaması, aslında 2 ay oldu bu denemeyi yapalı, resimleri bile hazırdı ama yazısını hazırlamamıştım.

Bilmeyenler için tam olarak ne yaptığımı anlatmalıyım, benim elimde düşürdüğüm için kırılan bir allığm vardı ve lancome un boş pudra kutusu ile, oriflame'in boş bir pata krem kutusu, kırılan allık oldukça büyük olduğu için ikisine anca sığdırabildim. Öncelikle gittim eczaneden bir şişe alkol aldım sonra elimdeki allığı iyice ufalanana kadar ezdim başka bir kapta ve alkol şişesinin kapağıyla 3 kapak alkol ekledim ama baktım, alkol hızla emiliyor ve uçuyor 2 kapak daha ekledim. Tam çamur kıvamına geldi.


çamur kıvamına gelen allığı pana döktüm. 2 dk panın içinde çekmesini bekledim, tırtıklı bir bezin iç kısmına bastırırken kolaylık olması için metal para yerleştirdim ve parmağımla hafif hafif bastırdım ki bezin desenini alsın.


yukarıda gördüğünüz iki allığa dikkatli bakın, renk olarak birbirinden farklı duruyorlar değil mi, oysa ikisinin de karışımını tek kapta yapıp içlerine öyle boşalttım.



üstteki ise Jessica Simpson'un büyük boy bronz dekolte pudrası, bir aptallık edip onu allığa dönüştürmeye kalktım ama yapısı zaten ince olunca susuz toprak gibi çatladı ve artık kullanamayacağım için attım:(

bu uygulamadan ne gibi dersler çıkardım;

cildi kuru olan bir insanın kalkıp bol alkollü preslenmiş bir allık pudra yapması kadar zararlı birşey yok, kuru cildi dahada kurutan alkol, cildinizi pul pul olup dökebilir. bence kırılan dökülen ürünlerinizi böyle bol alkole bulayıp cildinizi mahvetmeyin, ve kapaklı bir kaba alıp öyle kullanın bırakın yanınızda taşımayın evde dursun ne olucak:) zaten kozmetiklerin içerisinde yeterince kurutucu madde var.



cildi kuru biri, peeling ve maske yapamaz mı? Yapabilir ama her gün değil mümkünse en erken 4-5 günde gerekirse haftada bir, ama  sonrasında cildin iyi nemlendirilmesi şartıyla. Benim hafta da bir banyoda kullandığım bir ürün Garnier 3 in 1, temizleme+peeling+maske özelliği taşıyor, katı beyaz renkli içerisinde mavi tanecikleri var ve cildinizde 5 dk beklediğinde gerilme hissi yaşıyorsunuz, cildiniz kuruysa bekletmeyin , yağlıysa 5 dk bekletmeniz yüzünüzden yağı arındırmanızı sağlar.Unutmadan cildinize bir nemlendirici gerekli sonrasında.


Loreal Triple Active Day'i, Carrefour alışverişinde Loreal saç boyasının yanında hediye olarak yapıştırmışlardı, promosyonlu ürünler öncelikli tercihim olduğu için hemen aldım:) 3-4 kullanımlık anca kaldı şu an içinde, nemlendiricileri pek çöpe atmayı yada evde uzun zaman bekletmeyi sevmiyorum, bozulma süresi oldukça kısa olduğu için, gece yatmadan önce garnierin yeşil yıkama jeliyle cildimi arındırdıktan sonra kullandım. yapısı yağsız ve akışkan olmasına rağmen cildimde gerginlik hissi yaratmadı, içerisinde E vitamini+ceramide+UV filtresi olması artılarından birisi, para verip alırmıyım? kuru ciltler için uygun olanını alabilirim ama bu yağlı ciltlere daha uygun olduğu için bunu almam.


lila ojeleri hep sevmişimdir. Her ne kadar iş hayatında kullanmak biraz cesaret istesede:) tüm ojelerimin çekilmiş resimleri hazır ama onları da üşengeçliğimden dolayı,detaylı bir yazı hazırlayıp bloğuma koyamadım. Gördüğünüz deneme benim uyduruk bir denemem. lila rengini sevdiğim ve nail artlarımla uygulama yapmak için vakit bulamadığımdan böyle bir deneme girişiminde bulundum. Çizgi sevmiyorsanız üzerine Flormar beyaz ojesiyle puantiyeler kondurabilirsiniz, öylede çok şirin oluyor. Ben ojelerde yerli markaları daha çok seviyorum, özellikle tercihim Alix Avien ve Flormar, renk  seçenekleri çok fazla, Alix Avieninkiler kolayca renklerini veriyor ve fırçaları oldukça düzgün, Lila renginin markasını ve numarasını merak edenler: Alix Avien 168


1 yorum :

  1. Cok güzel bir yazi olmus emegine saglik:)benim de physicians formula bb pudram kirildi onu alkolle preslemeyi düşünüyorum ama alkol yapisini degistirir diye korkumdan ugrasamadim napmaliyim :(?

    YanıtlaSil

*** This is the only comment field . Please don't share your site link here. I don't publish comments that contain Link.
*** Lütfen, site linklerinizi paylaşmak adına yorum yapmayın; site linki içeren yorumları yayınlamıyorum: