Cuma

Dukan Diyeti ile Zayıflama ve Selülit için Önlemler




Dukan diyetiyle ilgili araştırma yapmaya başlayalı 3 aydan daha uzun bir süre oluyor, insanın iradesi ile gerçekleşeceğine inandığım için açıkçası bu diyetin etkili olacağı konusunda inaçlı değildim. Birçok yazı okudum,   bu diyetle zayıfladım diyenlere inanmak istemedim, bunun içinde ticari bir amaç vardır diye düşünmüştüm. Çocukluğumdan bu yana et süt ve yumurtayı tiksinmem nedeniyle tüketmediğim içinde pek bana uygun bir diyet değilmiş gibi geldi.


Ama bir aya yakın araştırmalarım sonucunda denemekten zarar gelmeyeceğini düşündüm,ve öncelikle;


* Hastaneye gidip, dahiliye uzmanından bu diyete başlamadan önce kan değerlerimi ve hormonal dengemi kontrol için kan tahlili yapılmasını istedim ve herhangi bir sorun çıkmadı.






* Kesin kararımı verince, ru-sheimin yulaf kepeğini aldım ve Dr. Pierre Dukan'ın Dukan Diyeti adlı kitabını internetten siparişle satın aldım. Tabi ru sheim den başka yulaf kepeği markalarıda var: doğalsan ve yemyeşil markalarının yulaf kepeği. 


Kitapta benim protein olarak tüketebileceğim et süt ve yumurta haricinde protein içerikli besinlerinde olduğunu görünce tamam ben bu diyeti uygularım dedim. Kitapta kilo verme aşamaları şöyle;


1) Hazırlık Aşaması
2) Hedef Aşaması
3) Takviye Aşaması
4) Koruma ve Sabitleme Aşaması


(bu aşamalar kitapta ayrıntılı olarak anlatılmış, neler tüketip neler tüketemeyeceğinize kadar ayrıntılarıyla yazıyor. Kilo verme aşamaları bittiğinde en zor kısım olan 4. aşama olacak, çünkü verilenleri fazlasıyla geri almamak için yediklerimize dikkat etmemiz gerekecek.)








ilk 4 gün çok zor geçti, yağ içermeyen besinleri tüketmek neyse  yağsız ürün bulmak ve yağsız(karbonhidrat içermeyen) yiyecekler hazırlamak daha zor.İstikrarımı bozmadım ve o hafta sadece pazar günü bir kaçamak yaptım ve bir tane fıstıklı çikolata yedim. Unutmadan ben diyete başladığım süreçte, sabahları uyandığımda kendi özel karışımım olan bir içecekte hazırladım (tamamen bitkisel);


*bir tutam maydonoz sapı, 
*2 dilim limon
*çubuk tarçın 


Bunları cezveye koyup bir taşım kaynattıktan sonra (her sabah aç karna) , ılık iken tükettim.
ilk hafta sonunda hem diyet hem bu karışım sayesinde karın bölgemdeki şişlik ve ödemden kurtulmayı başardım.






Buna ek olarak her akşam yatmadan önce en az 15 dkmı bacak ve bel bölgeme masaj uygulayarak geçirdim, akşam masajdan önce toksinleri atmamda yardımcı olsun diye orta boy bir cezvede yeşilçay hazırladım ( poşet yeşil çay kullanmadım, çaykurun metal kutuda olan kurutulmuş yeşil çayını ılıkken tükettim);






*  Nivea goodbye cellulite kremini kullandım ve bu diyetle birlikte bacaklarımda hem incelme hemde sıkılaşma oldu ( selülit kreminin üzerinde masajsız da uygulanabileceği yazıyor ama ben etkili olacağını düşünmedim, elektrikli bir masaj aleti kullandım, tabi elle uygulayabileceğiniz bir ürün arıyorsanız watsonslarda tırtıklı  çeşitli masaj aletleri de var.)


45 günlük sürede 200 mllik 2 tüp bitirdim, nemlendirme özelliği yok, jel kıvamında ve hızlı emiliyor kokusu ise gerçekten çok güzel. Şu an farklı bir ürüne geçeceğim, işten arkadaşlarımın kullanıp memnun kaldığı Krauterhof Selülit için olan ürününü deneyip memnun kalırsam ona devam edeceğim.


*2. hafta daha rahat geçti, ama şekersiz ve ekmeksiz yaşamak pek kolay olmadı, o çok sevdiğim bol karbonhidrat içeren yiyeceklere bir süre daha uzak kalabilirim dedim ve devam ettim.Bu diyet süresince protein olarak alabileceğiniz bir çok besin kitapta liste halinde sıralanmış, benim gibi temel proteinleri tüketemiyorsanız tercih edebileceğiniz seçenekleriniz var.


*ha birde unutmadan yulaf kepeğini her gün 1.5 yemek kaşığı şeklinde, düzenli olarak tüketmeniz gerekiyor.ister  yağsız bir omlet yaparak ister yağsız yoğurdunuzun içine karıştırarak tüketebiliyorsunuz. Yulaf bağırsaklarınızı temizliyor ve metabolozmanızın hızlanmasında büyük rol oynuyor.Bunun yanında tabi midenizde şişerek tokluk hissi yaratıyor.( hormon testinden sonra diyete başlarsanız sağlık açısından sorun yaşamazsınız)


Bu hafta sonu 6.haftayı dolduruyorum yani 45 günlük süreci tamamlıyorum ve tartının üzerine çıkınca 6 kilo 300 gram vermiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum.ve ben  diyete 64 kilo ile başlamıştım, haftanın 5 günü her akşam düzenli spor salona gidiyordum ve 2 saate yakın zaman geçirmem rağmen bir türlü veremediğim kilolarımın gittiğini  dukan diyetiyle ve azimle vermiş olduğumu görmek paha biçilemez. Pazartesi günü koruma evresine geçip 10 günlük bir koruma evresinden sonra kalan 4 kiloyu da vermek için yeniden diyetime devam edeceğim.





8 yorum :

  1. Adsız17:53

    Süper!! Herkesin kendine uygun bir beslenme sistemi seçmesi çok önemli. Yakın bir arkadaşım da Karatay diyetiyle yaklaşık 15 kilo verdi. Zaten diyette olduğumu hiç hissetmiyorum diyor. Tebrikler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol tatlım, 15 kilo maşallah ya azmini takdir ettim arkadaşının, karatayı ben denemiştim ama dayanamayıp bırakmıştım, biraz azim biraz doğru beslenmeyle gidiyormuş :) öpüyorum

      Sil
  2. ben de kitabını aldım gecenlerde ama şu an seyir devresini okuyorum sindire sindire :) aklıma yattı ama benim derdim sadece hafifce ayvadan kavuna dönen göbek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gamzecim, bendede vardı o ayva göbekten :) ılık yeşil çay içtikten sonra 15 dk masaj yap çok bastırmadan, saat yönünde çevirerek masaj aletini,benim böyle gitti o göbüş

      Sil
  3. Adsız09:29

    Azmimi tebrik ederim...Bende bi kaç kilo versem iyi olur ama iş hayatında bu özeni göstrebilirmiyim emin değilim...Gün içinde yediğim çikolata benim hayatımın anlamı cunku:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ediyorum Zuhalcim, bende şekersiz kahveyle çikolataya hayır diyemiyordum, diyet süresinde haftada bir kez yedim, diyete başlamadan önce çikolatasız olmaz diyordum ama yeşil çay içmek gerçekten şeker ve çikolataya karşı direncimi kuvvetlendirdi :) ihtiyaç duyduğunda bir fincan yeşil çay mutlaka iç.

      Sil
  4. öncelikle tebrik ederim ben de bir dukancıyım.fakat bir 10 günlük koruma evresine geçtikten sonra tekrar diyete döneceğim demişsin.birincisi verdiğin kg başına 10 gün hesplayarak koruma evresi yapman gerekiyor yani her 1 kg için 10 gün,6 kg verdiğini baz alırsak 60 gün.ve ulaşmak istediğin kg a ulaşınca başlıyor koruma evresi korumayla noktalandırıp tekrar 4 kg u vermek için en başa alma amacını anlayamadım.yanlış anlama,ben yanlış biliyorsan düzelteyim ve konuya hakim olmayanların yanlış anlamalarına engel olayım diye yazdım.dilerim hepimiz ideal kg muza ulaşırız,kolay gelsin;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Gözdecim, öncelikle yorumun için çok teşekkürler. Dukan diyetine başladığım zamanın üzerinden tam bir yıl geçmiş. Kendimi bildiğim için o dönem dükanda ufak değişiklikler yaptım evet süreleri kendime göre planladım. Diyete çok uzun süre ara verdiğimde tekrar adapte olamama riskini göze alamadım. 10 günden fazla sürdü diyete ara vermem net hatırlamıyorum ama ara verme süresi hemen hemen 1 aya yakındı, o süreçte spora da aynen devam ettim. Ara verdiğim dönemde sporla bir kaç kilo daha verince dukan diyetini bıraktım. Sevgiler.

      Sil

*** This is the only comment field . Please don't share your site link here. I don't publish comments that contain Link.
*** Lütfen, site linklerinizi paylaşmak adına yorum yapmayın; site linki içeren yorumları yayınlamıyorum: