Salı

Sudocrem Nedir, Ne İşe Yarar, Nerelerde Kullanılır ve Faydaları Nelerdir ?


İrlanda menşeili bir pişik kremi olan Sudocrem sadece pişikte değil farklı kullanım alanlarına da sahip.
İçerisindeki çinko oksit nelere iyi gelmiyor ki. Üzerinde yazan kullanım alanlarına göre;

*ufak kesiklerde
*Egzamada
*Yatak yaralarında
*Güneş yanıklarında
*akne tedavisinde vs...

Beni ilgilendiren kısmı nadiren çıkan sivilceler ve kuru cildim nedeniyle nadiren oluşan kızarıklıklardı. Denemek için olan ufak boyu yerine 400 gram olan büyük boylardan birini  edindim. Dahada büyük gramajlarda satılanları da varmış ben aldığımda en büyüğü buydu :)

Bir süredir kullanıyorum, etkisini gördün mü derseniz kızarıklıklarda çok hızlı bir şekilde işe yarıyor. Genel itibariyle akşam saatlerinde kullanıyorum. Bebekler için de kullanılan bir ürün ne kadar zararlı olur diye düşünüp kurudukça gerginleşen yüzümün tamamına  sürüp  bir kaç saat beklettiğim de oldu. 

Gündüz zaten kullanılması imkansız çünkü yüzünüz maske yapmış gibi bembeyaz oluyor, öyle akışkan bir ürün değil sert ve kıvamlı.

Son izlenimlerime göre ise;

* Yazın güneşten oluşan minik lekeler aydınlanmaya başladı.
* Sivilce üzerine sürüldüğünde içerisindeki çinko oksit sayesinde önce sivilcenin görünümü küçülüyor ve iz kalmadan sivilceden kurtulmuş oluyorsunuz.
* Genetiğimden kaynaklanan bir sorun nedeniyle kalça kısmımda minik kızarıklıklar oluşuyordu 4. kez uyguladığımda fark ettim ki kızarıklıklar gitmiş bile.
* Malum epilasyon yada ağdadan sonra kızarıklıklarda oluşuyor. Onun içinde bu ürünü kullandım, kızarıklıklar ufak kabarcıklara dönüşmeden kayboldu.

Altta gördüğünüz gibi bembeyaz, kokusu pudramsı ve kıvamı oldukça katı bir ürün.



Ürünü nerede bulabilirsiniz; Bir ara sadece mothercare mağazasında satılıyordu bu ürün ama şimdi  eczanelerde de var.

*** Daha fazla paylaşım için beni buralarda da bulabilirsiniz :


Contact / Mail =>  sennur@makeuparfume.com

100 yorum :

  1. Sanırım artık denememın zamanı gelmıs :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dene canım, denedikten sonra memnun kalıp kalmadığını banada yaz :)

      Sil
    2. Kesinlikle kullanın çok etkili bir urun

      Sil
  2. Fiyatı nedir?Güzel bir ürüne benziyor.Zaten bebekler için üretilen bir ürün kötü olamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en küçük boyu 60 grammış 12 tl demişti eczacı arkadaşım, ama alırken 400 gramlık olan büyük boyu vardı 35 tl gramaja göre daha hesaplı geldiği için onu tercih ettim evet şu an yüzümde var :) 30 dk bekletip termal suyla siliyorum ardın da soğuk suyla yüzümü yıkıyorum.

      Sil
    2. Merhaba. Ben 2 sene önce aknetrent kullanmistim. 2 sene gecmesine rağmen ilacin yan etkisi olan kizariklik halen devam etmekte. Ve sivilce izleri var kirmizi lekeler şeklinde. Bu ilac lekelere ve kizarikliga iyi gelirmi

      Sil
  3. peki fiyatı nedir bu ürünün?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. boy boy tatlım, en küçüğü 60 gram benim bildiğim 12 tl, bende ki 400 gram -35 tl ye almıştım.

      Sil
  4. sudocremi önce güneş yanığı için babam kullandı :) neyse sonra ben doğum yaptım ve artık bebişimin poposuna kullanıyorum çok bereketli ve faydalı bir ürün bebişim 3.5 aylık ve bu krem sayesinde hiç pişik olmadı. her eve lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evett bak iyi ki hatırlattın canım, yazın bende de güneş yanığı oldu ve ilk kez omuzlarımda minik çiller belirmişti, yüzümdeki lekeler açıldıkça omuzlarımda ki lekelerede sürmeye düşünsem mi diyordum. Allah sağlıklı huzurlu bir ömür versin bebişine sana ve eşine :)

      Sil
    2. amin cnm :)

      Sil
  5. oğlum için kullanıyorum gerçekten mükemmel ve yoğun kıvamı yüzünden çok bereketli evde her daim var.yüzüme sürmeyi hiç denemedim yazınızı okuyunca denemek istedim. iltihaplı sivilce üzerine uyguladınız mı merak ettim. benimkiler genelde öylede;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende iltihaplı yok ama erkek arkadaşımda strese bağlı olarak çıkıyor, onada aldım ve 2 gündür kullanıyor, ilerleyen süreçte iltihaplı sivilceler üzerinde etkili olup olmadığını gözlemlemiş olurum.

      Sil
    2. 30 yaşından sonra ilk kez yüzümde sivilce çıktı. Bebek pisik kremlerinde cinko olduğunu yaralara iyi geldiğini duymuştum. Sudo kremi şişmiş sivilce üzerine gece durdum hem kızarıklık gitti hem sivilce 2 günde gitti. Herkese tavsiye ederim. Şimdi ise güneş yanigim var onun için sırtıma sürdüm. Acısını aldı.her eve lazim

      Sil
  6. teşekkür ederim, merakla bekleyeceğim, bende bu arada denemeye fırsat bulursam sizinle paylaşmak isterim sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabi ki benimle de sonuçlarını paylaşırsanız inanılmaz mutlu olurum :)

      Sil
  7. ben geçen sene bebeğim için almıştım.denediğim kremlerin içinde en iyisi bu.daha sonra internette bir forum sitesinde kadınların bu kremi gece yatmadan önce yüzlerine sürdüğünü(cilt kızarıklıkları ve lekeler için) okudum ve denedim.sabah kalktığımda hala yüzümde kremin kalıntıları vardı:)ve cildim yumuşacık,bebek gibiydi.çok kalıcı bir krem.zaten bebek popusunu mükemmel korumasının sebebi bu olsa gerek:)
    artık bu krem merhem vazifesi görüyor bizim evde.sivilcelere,ufak kesik ve yanıklara,kısaca herşeye kullanır oldum ve çookkkk memnunum.Ben Unnado sitesinden almıştım çok uygundu fiyatları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende önce eczanelere baktım ama fiyat olarak fazla geldi, gittigidiyorda bir satıcıdan 400 gramını 35 tl ye aldım, bende bi kaç gece uyudum dolgunluk ve canlılık veriyor ama gece cildin nefes almasıda gerekiyor şimdi sadece akşam maksimum 1 saat yüzümde bekletip termal suyla siliyorum.Unnadoyada bir bakiyim uygunsa oradan alırım bu bitince. Sevgiler..

      Sil
    2. Bende sivilce lekeleri var bunlara iyo gelirmi sudocrrm krem lutfen bisi soleyin bilgi verin bana ona gore alıcam.

      Sil
  8. benim oğluşun poposunda pişik mantarı oluşmuştu senin yazında gördüm ilk kez bu kremi bende bugün doktora söyledim böyle bi krem var denesemmi acaba diye ama duymadığını söyledi başka kremler verdi eğer işe yaramazsa bunu mutlaka alıp denemek istiyorum umarım çare olur bebişime :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bebekleri olan arkadaşlarım neredeyse hepsi benim tavsiyemle sudocreme geçti ve çok memnun kaldılar Sehercim, inşallah senin bebişe de çare olmuştur.

      Sil
    2. Benim kızımın ishal nedeniyle cinsel organında bile kızarıklık oldu tüm melhemleri denedim olmadı inş ii gelir

      Sil
    3. Seher hanım, ve yağmur hanım vakit kaybetmeden bu kremi kullanın kı, ım şuan 2,5 yaşında ve bir kutuyla büyüttüm aynı gün etki ediyor süper bi krem bence👌👍👏👏👏

      Sil
  9. Benim de arada çıkan sivilcelerim var hala. Bir de tabi önceden kalmış izler :) Ben d onlar için kullanayım bari :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yasemincim sadece sivilce için alacaksan minik kutulardan al, oldukça uzun süre gidiyor :)

      Sil
    2. Sivilce lekeleri icin etkilimi bu krem gercekten sennur hanım?

      Sil
  10. bebeğimin poposunda pişikten oluşan yaralanmalar oluyordu, kanıyordu cildi, ilk 1 ay kullanmadıgım bez, kullanmadıgım krem kalmadı, ağlıyordum artık. sonra annemin ingiltreden gelen bir arkadaşı bana sudokremi önerdi, pek umudum olmayarak aldım. gece sürdüm, sabah bebeğimin poposunda 1 tane bile yara kalmamıştı, gözlerime inanamadım, bebeği evirip çevirip baktım. o kadına o kadar dua ettik ki eşimde bende anlatamam. Elimize, dirseklerimize, özellikle ayak topuklarımıza, yüzümüze, banyo sonrası vücudumuza :) kısacası herzaman heryerde....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hersey icin kullaniliyor bizim ailede de Ayşegülcüm ☺

      Sil
  11. bende aldım kullanıyorum bu ürünü evde yüzü beyaz bir şekilde dolaşıyorum.bende memunum bundan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuru cildimi yatistirmak icin bende maske olarak kullaniyorum :)

      Sil
  12. kesin ama kesin deneyeceğim bi ürün :)

    YanıtlaSil
  13. ben 16 yasindayim ve yuzumde cikan sivilceleri patlattikca kipkirmizi lekeler olustu mor mor bolgeler halinde ve bu canimi cok sıkıyor sivilce lekelerime iyi gelirmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oncelikle bir cildiye uzmanina gitmeni öneririm canım. Karaciğer kaynaklı bir problem olabilir. Öyleyse muhtemelen roccutane tedavisine başlarsın. Yaşın çok genç ve o sıktığın sivilcelerin derin izleri yüzünde kalsın istemem. Benim cildim kuru, kuruluktan kaynaklanan kızarıklıklarda kullaniyorum. Dediğim gibi ilerleyen yıllarda o izler sinirini feci bozacak bu yuzden ertelemeden bir cildiye uzmanina görün ve kan testi yapilsin.

      Sil
    2. Benim yüzümde isilik çıktı kullansam faydası olur mu acaba

      Sil
  14. Adsız22:41

    merhaba bnde size, birşey sormak istiyorum, sudocremi araştırdım gerçketen iyi bir krem. bnim şöyle bir sorunum var, ara ara bndede sivilce çıktı, sımak zorunda kaldım baya büyüdü, kötü oldu neyse sonra iz kaldı kahverengi kahverengi, bu kremi kullansam faydasını görür müyüm sizce

    YanıtlaSil
  15. Merhaba benim de yuzumde dogum lekesi var bunun icinde fayda gorurmuyum bizde ufak boyda var büyük boyda var ben basalayim mi lekelerim icin ama nasil kullanacam ve ne kadar bekletecem yuzumde lutfen yardimci olun şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  16. Merhaba benim de yuzumde dogum lekesi var bunun icinde fayda gorurmuyum bizde ufak boyda var büyük boyda var ben basalayim mi lekelerim icin ama nasil kullanacam ve ne kadar bekletecem yuzumde lutfen yardimci olun şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  17. kızım iki yaşına gelene kadar kullandık, pişik önleyici olarak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Elifcim, pişiğe ve kızarıklıklara da çok iyi geliyor.

      Sil
  18. Merhaba. . Bu krem egzama ya iyi geliyormu bilen duyan warm. .. yazarsaniz m.olurum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Egzama sebebiyle oluşan kuru üst deriyi yumuşatıp onarımına yardımcı oluyor evet. Ama egzamanın yoğunluğuna göre değişebilir. Bu sorunu yaşayan bir arkadaşım işe yaradığını söylemişti.

      Sil
  19. Yüzümde isilik var bunu geçer mi

    YanıtlaSil
  20. Benim yüzümde isilik çıktı bu kremi kullansam geçer mi?

    YanıtlaSil
  21. merhaba kızarıklık demıssın etkılı oldumu bendede genetık olarak var gorunumunu azaltmak ıstıyorum yorumuma cevab verırısın cok sevınırım

    YanıtlaSil
  22. merhaba genetik kızarıklık demişsin etkılı oldumu

    YanıtlaSil
  23. Benim arkadasimin kucuklukten kalma pisik izi var onuda qecirimi tskkurler

    YanıtlaSil
  24. Benim arkadasimin kucuklukten kalma pisik izi var rahatsiz eder derecede ona faydasi olurmu

    YanıtlaSil
  25. Benim arkadasimin kucuklukten kalma pisik izi var onuda qecirimi tskkurler

    YanıtlaSil
  26. Benim arkadasimin kucuklukten kalma pisik izi var onuda qecirimi tskkurler

    YanıtlaSil
  27. Lütfen cevap verin iltihablı sivilceyi gecirir mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçeriği açısından iltihaplı sivilce iyice büyümeden önce etki edebilir. İltihaplı ve yoğun bir sivilcelenme sorunu yaşıyorsanız bir cilt doktoru kontrolünde roccutane tedavisine başlamanızı veya uygun görülen ilacı düzenli kullanmanızı öneririm. Kalıcı bir çözümü bu şekilde elde edebilirsiniz.

      Sil
  28. Lütfen cevap verin iltihablı sivilceyi gecirir mi

    YanıtlaSil
  29. Lütfencevapveriniltihablısivilceyigecirirmi

    YanıtlaSil
  30. Bn hamileyim ve yuzumde sivilce ve leke var kullanabilir miyim

    YanıtlaSil
  31. Meraba bn hamileyim yuzumde sivilce ve sivilce lekeleri var bu kremi kullanabilir miyim

    YanıtlaSil
  32. Bn hamileyim ve yuzumde sivilce ve leke var kullanabilir miyim

    YanıtlaSil
  33. Bn hamileyim ve yuzumde sivilce ve leke var kullanabilir miyim

    YanıtlaSil
  34. Bn hamileyim ve yuzumde sivilce ve leke var kullanabilir miyim

    YanıtlaSil
  35. Sedef hastalıgına iyi gelirmi bu krem Şen Nur bilgi verirseniz sevinirim..

    YanıtlaSil
  36. Benim bacaklarimda alerjiden dolayi yaralar cikmaya basladi ve yazin basindan beri gecmiyor iz kalicak diye korkuyorum sizce bu kremi alsam ise yarar mi

    YanıtlaSil
  37. Benim bacaklarimda alerjiden dolayi yara izleri kaldi bu kremi kullansam sizce ise yarar mi

    YanıtlaSil
  38. Mrb.Benim ayak altlarim surekli kasiniyo kullanmami onerdiler ama bilemedim

    YanıtlaSil
  39. Mrb.Benim ayak altlarim surekli kasiniyo kullanmami onerdiler ama bilemedim

    YanıtlaSil
  40. Günde kaç kez uygulanıyor ve yüze uygulanırken hangi aşamalardan geçiyor mesela yüzü temizliyomuyuz ya da kremi sürdükten sonra ne kadar bekletiyoruz geri nasıl temizliyoruz vb..

    YanıtlaSil
  41. Merhaba,ben 16 yasindayim ve sivilcelerim vardi bunun icin cildiyeye gittim krem kullandim sivilceler gecti ama bu seferde burnumun ustunde kizariklik kaldi bu kremi kullansam gecer mi

    YanıtlaSil
  42. Merhaba ; benim yüzüm de sivilce ve çiller var.krem ciller için de olumlu bir etki gösteriyor mu peki.

    YanıtlaSil
  43. Merhaba ; benim yüzüm de sivilce ve çiller var.krem ciller için de olumlu bir etki gösteriyor mu peki.

    YanıtlaSil
  44. ben bebeğime pişik kremi olarak kullandım ama daha kötü yaptı poposu pötür pötür oldu dr tavsiyesi ile kulanmama rağmen

    YanıtlaSil
  45. lütfen kızaran ve sivilceli ciltlerde kullanmayınız,içeriğindeki çinko oksit sayesinde önce biraz yatışma var gibi hissedersiniz ama daha sonra yatıştıramayacağınız problemler yaşayabilirsiniz...lütfen alternatif kullanırken biraz daha dikkatli olun,ben bir estetisyen ve dermokozmetik uzmanı olarak problemli ciltte ürünü önermiyorum fakat bir anne olarak bez bölgesinde önerebileceğim güzel bir ürün diyebilirim..cilt problemi için lütfen uygun formda üretilmiş ürünleri tercih edin.daha sonra telafisi mümkün olmayan sorunlar yaşamayın...

    YanıtlaSil
  46. Kızlar numune nasil isteniyor

    YanıtlaSil
  47. Kızlar numune nasil istenuykr

    YanıtlaSil
  48. Etrafımdaki herkes bu ürünün çok güzel olduğunu söylüyor bende denemek istiyorum . Numune alabilirmiyiz

    YanıtlaSil
  49. Ben gündüzleri kullanıyorum ama nemlendirici nin üstüne suruyorum şimdi farkettim bir şey var gözeneklerim genişledi yağlı bir cilde sahibim zaten ama bu kremin verdiği parlaklıkta çok hoşuma gidiyor ne yapmalıyım sizce nemlendirici siz kullansam bu sanırım cilde nefes aldırmıyor offfff

    YanıtlaSil
  50. Acaba yağlı cilt tipine olur mu

    YanıtlaSil
  51. Acaba yağlı cilt tipine olur mu

    YanıtlaSil
  52. Acaba yatak yarasıanda iyi gelir mi

    YanıtlaSil
  53. Denuz də baya yandim güneş krəmzləri kullandim halde bütün vücudum kızardı ve cok acıyo fayda ediyor mu açaba ona göre alacağım yardimci olun lütfen

    YanıtlaSil
  54. Denuz də baya yandim güneş krəmzləri kullandim halde bütün vücudum kızardı ve cok acıyo fayda ediyor mu açaba ona göre alacağım yardimci olun lütfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güneş yanıklarında hiç kullanmadim. O yüzden ne gibi bir etkisi olur ya da zarari olur mu bir fikrim yok maalesef.

      Sil
  55. Peki yùzdeki sivilce izlerinde faydasi varmi ?

    YanıtlaSil
  56. Peki yùzdeki sivilce izlerinde faydasi varmi ?

    YanıtlaSil
  57. Peki yùzdeki sivilce izlerinde faydasi varmi ?

    YanıtlaSil
  58. Cildim Yağlı sudocrem kullansam zararı olurmu

    YanıtlaSil
  59. Yağlı ciltlerede zarar edermi

    YanıtlaSil
  60. Arkadaşlar yüzde kaç dk duracak nasıl kullanilir

    YanıtlaSil
  61. Yağlı ve sivilceli cildim var kullansam kötü olur mu

    YanıtlaSil
  62. Bu krem receteye yaziliyor mu acaba

    YanıtlaSil
  63. Bu krem receteye yaziliyor mu acaba

    YanıtlaSil
  64. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  65. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  66. Ben 12 yasindayim yuzumde özellikle yanak ve alın bölgemde çok sivilce çikiyor. Şu an bir salata ve yesil cay iceren bir sabun kullaniyorum 1 ay kadar oldu . Ve ise yaramadigini gordum benm yasımda bir arkadasim bana bu kremi önerdi onunda sivilce sorunu vardi. Arkadsimin yuzune baktiğımda ise gerçekten gözle görulur bir bicimde çoklukla azalmıştı. Bu arada sivilcelerim güneste ve acik ortamda daha kötü kızariyor . Ayrıca bir kez kasidigimda bile hemn kızarıyor. Yani hasas bir cilde sahibim cildim çok yağlı sizce kullanmalimiyim bu kremi

    YanıtlaSil
  67. Gögüs ve Gögüs uçlarının bakımında yardımcıdır diye yazıyor üzerinde acaba kullanan varmı bilgi verirmisiniz emziren anneyim

    YanıtlaSil
  68. Emziren anneyim kremin üzerindeki kağıttan göğüs ve göğüs uçlarını bakımında yardımcıdır diyo kullanan varmı acaba doğrudur bilgi verirmisiniz

    YanıtlaSil
  69. Acilll....Yatak yaralari icin nasil kullanmaliyim Derin yara baticonla silip uzerine sursen uygun olurmu

    YanıtlaSil
  70. Göğüs yaralarına iyi gelir mi? Bebek emmeden önce Kremli bölgeyi temizlemeli miyiz?

    YanıtlaSil
  71. Yüzümde kasinti yanma kizariklik kaşıntı ve kabuklanma var bu kremi kullansam etkisi olurmu

    YanıtlaSil
  72. Bacağıma çay döküldü ve hafif yandı fındık kadar iki yer su topladı ve kaşınıyor bu yanık için kullanabilir miyim

    YanıtlaSil
  73. Bu krem gerçekten Harika ben kullanıyorum tavsiye

    YanıtlaSil
  74. Adsız17:41

    60 grlik 20 tl
    125 grlik 35 tl
    400 grlik 50 tl
    Ben 124 grligi aldim en buyugu en mantiklisi kokusu cok guzel siddetle tavsiye edebilcegim bir urun

    YanıtlaSil

*** This is the only comment field . Please don't share your site link here. I don't publish comments that contain Link.
*** Lütfen, site linklerinizi paylaşmak adına yorum yapmayın; site linki içeren yorumları yayınlamıyorum: