Pazartesi

Versace Bright Crystal EDT Koku Yorumum


Alberto Morillas tarafından 2006 da yaratılan Versace Bright Crystal in kokusu şişesi kadar saf ve bir o kadarda özel.

Kokuyla ilk kez çıkış yaptığı 2006 da 5 ml lik koleksiyon şişesi sayesinde tanıştım.Şişedeki 5 ml ürün biter bitmez kendimi Sephoraya atıp 90 ml olan şişesini satın almıştım. 6 yıl geçmesine rağmen 2006 yla şu an ki fiyatı arasında çok bir fark yok ,2006'da 139 TL ye almıştım. Üniversite öğrencisiydim o dönem o yüzden fiyatını çok net hatırlıyorum :)


Bu arada bu parfüme dönersem bir daha kolay kolay ayrılmayacağımızı bildiğim için, 2009 dan bu yana kullanmıyordum. Bu kez de o beni buldu, resimde gördüğünüz yeni şişem, geçen hafta erkek arkadaşım tarafından hediye olarak geldi.




3 yıl hiç bıkmadan kullandığım tek parfüm olarak, diğerlerinin tahtına oturmayı başardığı için onu sıktığımda hissettiklerimi size anlatmak istiyorum.


Bir tür ruhsal terapi gibi , japon mandalinası olan Yuzu farklı bir koku olmasına rağmen bir o kadar tanıdık bir his bırakıyor beynimde, ilk kokuyu hissettiğimde narla olan savaşında galip gelen Yüzü oluyor , asitli ve sulu bir meyve kokusunun  temiz ve bir o kadar keskin hatları olan bir karaktere büründüğünü fark ediyorum. 

Yüzü ve narın bütünleşip derinleşmesini bekledikten 30 saniye sonra, lotusla (Beyaz Nilüfer) dolu bir suyun içinde yıkanırmışçasına bir huzura kapılıp gözlerimi kapatıyorum.

Koku dakikalar sonra evrim geçirdiğinde ise,  lotus yani beyaz nilüferin verdiği temizlik duygusuyla orta notalarda uslu uslu oturup beni bekleyen manolya kokusunu takip ediyorum,  Sonlara doğru geldiğimde muskla bütünleşen bir amber kokusu vücudumun tamamını kaplıyor.

*Koku tanımım; 

saf, temiz ve bir o kadarda seksi, bir çeşit narsizm ruhu taşıyor. Hani şu, sudaki aksine bakıp, kendi kendine aşık olma durumu. Kokunun geçişleri soğuk ve dibini göremediğiniz bir suyun içine dalmak gibi . Kendine has karakteri olan; meyve, çiçek  notalarının, odunsu notalarla bu kadar uyum sağlayabileceğini ilk kez bana kanıtlayan nadide bir kristal.  

2006 dan sonra bu şişe tasarımının farklı renklerinde olan Versace Crystal Noir çıkış yapmıştı, tamamen zıt karakterde olan Noir ise baharatlı, Kehribar kokusunun hakim olduğu bir koku.Son olarak Versace Yellow Dimond'u piyasaya sürdüler. Yellow Diamond ise Bright Crystale oranla daha çok asitli meyve kokusu baskın ve çok daha fresh notalara sahip.


8 yorum :

  1. süper bir kokudur.bende mevcut parfümlerden biridir kendisi...ara ara sıkarım...daha cok bahar aylarında :)

    hepsisatista.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kışında denemelisin, soğuk havanın etkisiyle bambaşka bir ruha bürünüyor :)

      Sil
  2. Adsız11:44

    Anlatımın çok hoş çok beğendim :) zevkle okudum..

    YanıtlaSil
  3. Adsız11:45

    Çook seviyorum bu kokuyu :) Addict 2 'ye benziyor.. Ama hangisi daha kalıcı ve daha güzel ona karar veremedim hala :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet hem yaz hem kış vazgeçemediğim bir koku. addict 2 çok az farkla biraz daha baskın,bright crystal biraz daha fresh. Kalıcılık versace de bazı tenlerde çok daha düşük ama ikisi de çok güzel :)

      Sil
  4. "Kokunun geçişleri soğuk ve dibini göremediğiniz bir suyun içine dalmak gibi". Bu cümleye aşık oldum ve gerçekten o soğuk suyun içerisine girdiğimi hissettim. Kelimeleri ve cümleleri bu kadar güzel kullandığınız için teşekkür ederim. Bir parfüm ancak ve ancak bu kadar güzel anlatılabilir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok ama çok teşekkür ederim Nülüfer Hanımcım :)
      '' Hayatım boyunca mutlaka masamda bulunduracağım bir koku '' olduğuna ilk kullandığımda karar vermiştim. Öyle de oldu, bu kokuyu yıllardır büyük bir aşkla kullanıyorum.

      Sil

*** This is the only comment field . Please don't share your site link here. I don't publish comments that contain Link.
*** Lütfen, site linklerinizi paylaşmak adına yorum yapmayın; site linki içeren yorumları yayınlamıyorum: