Çarşamba

Kenzo Madly EDP Parfüm ve Koku Yorumum




Benim koku yorumumdan önce parfümün tanımlamasına bir göz atalım:

Madly Kenzo Edp Zarif, şehvetli oryantal bir çiçek parfümüdür. Heliotrope/güneş çiçeği 

Virginia sedir ağacıyla ile harmanlandı, tiryakilik yaratan iki esansın nadir karışımını 

içermektedir. İçeriğinde mevcut olan üst notlarda Portakal çiçeği, orta notalarda Güneş 

çiçeği, Gül ve alt notalarda Sedir ağacı, Vanilya içermektedir.








Bir ay önce hediye gelen bir parfümün yanında Boyner satış görevlisi 3 adet minik testerını hediye paketine koymuş. Bende böylelikle Kenzo nun yeni kokularından olan Madly ile tanışmış oldum.

Madly nin  2 versiyonu ve aynı tasarıma ait ama renk olarak biri mor biride kırmızı renkte olan parfüm şişeleri var. Benim 3 testerımda mor olunca kırmızı olanıyla maalesef karşılaştırma yapamıyorum.


Koku hakkındaki yorumlarıma gelince ;
*Kokuyu çiçek olarak tanımlamışlar ama ilk fıslattığınız da 3 saniye kadar Heliotrope nin kokusunu alıyorsunuz. 3 Saniyeden sonra odunsulaşıp uzun bir süre sedir ağacının ferah kokusuna geçiş yapıyor. Portakal çiçeğinin kokusu ise çok belirsiz ve gül kokusunu ise hiç almadım. Vanilya kokusu ise saatler sonra sedir ağacıyla birleşiyor, o yüzden belirgin bir vanilya kokusu da hakim değil.

* Kenzo  isminden de anlaşıldığı üzere ''delilik'' olarak tanımladığı,  kutu tasarımında kafasında kelebekler uçuşan  tanıtım yüzü olarak kullandığı model için doğru bir seçim yapmış, etkileyici bir resim ve oldukçada albenisi yüksek.

*Şişe tasarımı açısından ise bence çok basit duruyor, daha orjinal bir şişe tasarımı beklerdim kenzodan.

*Kalıcılığı artıran sedir ağacı olduğu için ben bu kokuyu çiçeksi grubunda değil odunsu kokular grubunda görüyorum, çünkü yoğun olarak ve uzun süre sedirin kokusunu hissediyorsunuz.

*Kış için ideal bir koku ve kanaatimce sarışınlara ve kumrallara daha uygun bir koku.

*80 ml lik şişelerde ve Kenzo parfümlerinin geneli gibi fiyatı biraz tuzlu. Kenzonun uzun süre kullandığım tek parfümü Amour, vanilya kokusu baskın olan parfümleri genel olarak sevdiğim için son kokularından Madlyide sevdim ama gidip alır mıyım, hiç parfümüm kalmasa bir kez daha düşünüp Madly'e şans verebilirdim.



2 yorum :

  1. güzel bir paylaşım olmuş, takipte kalıcam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim =) memnun olurum. Sevgiler..

      Sil

*** This is the only comment field . Please don't share your site link here. I don't publish comments that contain Link.
*** Lütfen, site linklerinizi paylaşmak adına yorum yapmayın; site linki içeren yorumları yayınlamıyorum: