Salı

Moschino Cheap And Chic EDT Koku Yorumum


Safinazı andıran tasarım güzeli şişesiyle Moschino Cheap and Chic adından da anlaşıldığı gibi hem ucuz hem şık olarak nitelendirilen parfümlerden, fiyatına göre kokusu konusunda fark yaratan 20 den fazla notayı içerisinde bulunduran ve bu notaları en iyi şekilde bütünleştiren özel kokulardan biri.

Notalarından bir kaçını sayacak olursak; Yüzü, bergamot, menekşe yasemin, sıklamen,şakayık, frezya,beyaz orkide,tonka fasulyesi, misk,gri kehribar,iris, sandal,vetiver, vanilya diye devam ediyor.

İçerisinde o kadar çok çiçek kullanılmasına rağmen floral olarak nitelendiremeyeceğim kokulardan. alt notalarında yer alan baharat kokuları da çok baskın değil. Tonka fasulyesi ve vanilyayı daha net hissedebilirsiniz.Karakteri olan bir koku ve 20-30 yaş aralığı bayanların daha çok seveceğini düşünüyorum.

Hippy fizz gibi yaz kokusu olarak geçebilecek cheap and chic den daha hafif kokularıda var. Bu demek değil ki Cheap and Chic ağır bir koku, EDT olduğu için insanı bunaltan yoğun bir koku değil kesinlikle. kalıcılığı ise ortanın biraz üzerinde.Günlük kullanıma uygun.

Fiyat olarak tabi ki ismi kadarda ucuz bir koku değil :) ben alalı bir 6 ayı geçti, 170 TL ye almıştım, çok uzun zaman geçmediği için çok fazla bir fiyat artışı olmamıştır.

 photo 8556ac4a-0461-4862-bd40-59c7216e9e4b_zps3bc9406f.jpg



8 yorum :

  1. Cok severek kullandigim bir parfum,kokusuna bayiliyorum..kisaca ben ona safinaz diyorum :)

    YanıtlaSil
  2. benim aşık olduğum ilk parfüm..sıkmaya kıyamıyorumm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ortak zevklerimizin olması ne güzel :)

      Sil
  3. şişesi gerçekten çok güzel.ama vanilyalı kokuları ben çok kullanamıyorum.vanilya notası baskınsa sevemem herhalde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vanilya içeriğinde bulunsa da tüm notalar birleştiği için baskın bir vanilya kokusu yok, bende çok yoğun vanilyayı sevmem o yüzden mutlaka bir testerından kokuyu dene derim,koku geçişlerini beğeneceğini düşünüyorum :)

      Sil
  4. ben de yıllarca kullandım, ama son zamanlarda bıktım mı nedir?.bir arkadaşım kullanıyor, ona daha çok yakıştırıyorum ve onda bayılıyorum...kişilik kazandıran bir koku (ne demekse?) bence :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bende çok beğeniyorum ama arada değişiklik yapmakta güzel :) karakterli bir koku evet :)

      Sil

*** This is the only comment field . Please don't share your site link here. I don't publish comments that contain Link.
*** Lütfen, site linklerinizi paylaşmak adına yorum yapmayın; site linki içeren yorumları yayınlamıyorum: