Perşembe

Güzel Uyanmanın Yolları: Makyaj ve Cilt Bakım Önerileri


Sabahları uyandıktan sonra, eller ve yüzler yıkandığında aynada gördüğünüz kişi, sizin için gerçekten zorlayıcı olabilir. Dağılmış saçlar, şişmiş bir yüz, gözlerinizi açmanızı bile engelleyebilecek göz altı torbaları... Sabah mahmurluğunun ve dağınıklığının üzerinde güzel durduğu kadınlar olabilir ancak herkes o kadınlardandır diye bir genelleme yapamayız maalesef. O kadınlardan olmayanlar için, sabah kalktıklarında daha güzel gözükebilmeleri için bir takım öneriler hazırladık...
            İlk ve her zaman en önemli olanı; makyajınızı yatmadan önce temizleyin! Bu uyarıyı belki onlarca defa duydunuz veya okudunuz. En güzel makyaj malzemelerini kullandınız, en güzel makyajı yaptınız ancak ne olursa olsun bu makyajdan vazgeçebilmeniz gerekiyor. Çok basit ve ucuz, her yerde bulunabilen temizleyici pamuklar ile veya eski ve kullanılmayan penye kıyafetleriniz ile makyajınızı temizleyin. Cildiniz hava alacak ve daha parlak bir görünüme bürünecek. Ayrıca kağıt mendil veya peçete kullanmaktan kaçının. Çünkü göz etrafındaki derilerin altında kas tabakası olmadığından bu tarz ürün kullanımı, hücreleri öldürebilir.
            Dikkat etmeniz gereken diğer önemli şey, uyku düzeniniz ve yatma şekliniz! Yatma şekliniz denildiğinde hem fiziksel olarak yatma şekliniz hem de yattığınız yatağın ve yastığın durumu kastediliyor. Mutlaka yüz üstü yatmaktan kaçınmalısınız. Bu durum bilimsel gerçeklerle destekleniyor. Kafanın ağırlığı 2-3 kilo arasında değişiyor. Böyle bir ağırlık her gece uzun saatler boyunca yüzünüze basınç uyguladığında, yüzünüzde kırışık oluşumunu büyük ölçüde arttıracaktır. Sırt üstü yatabilen şanslı kişiler ise çift yastık ile kan akışını daha hızlandırarak daha canlı bir görüntü ile uyanacaklardır. Bu sayede şişkinlik ve göz altı torbalarının önüne geçebilirsiniz.
            Uykudan sonra harikalar yaratacak bir diğer uygulama ise saten yastık kılıfları ile uyumaktır. Yastığınız sert değil yumuşak olmalı ki kafanız kayıp düşmesin.
            Yüzünüzü tamamen temizledikten sonra yatağa girmeden en az 15 ila 20 dakika önce nemlendirici veya bakım yağı ile güçlendirin. Gözeneklerinizi ve cildinizi sıkılaştırarak yatış pozisyonlarından ve gece dehidrasyonundan kaynaklanan kuruluk ve kırışıklıkların etkisini en aza indirmek, hatta bazen tamamen ortadan kaldırmak, için yüzünüze bakım yağı ve nemlendirici uygulamanızı tavsiye ederiz. En olumlu sonuçları Clarins bakım yağı ve Lancome kremleri ile alabilirsiniz.

            Son olarak; elleriniz ve ayaklarınız, uyku esnasında en kolay bakım yapılabilecek bölgelerdendir. Gün içinde kullanıldığından daha fazla kullanılmadığı için rahatça nemlendirici kremler ile bakımını yapabilirsiniz. Elleriniz ve ayaklarınıza krem uyguladıktan sonra onu pamuklu çoraplar veya eldivenler ile korursanız, kremin daha rahat nüfuz ettiğini göreceksiniz. Sabah uyandığınızda el ve ayaklarınızdaki yumuşaklığı ve canlılığı rahatça göreceksiniz. Yaz günleri yaklaştığı için eldiven ve çorap ile yatmak mutlaka zor olacaktır ancak bunun önüne geçebilmek için yatmadan en az 15 dakika önce kremi uygulayıp yatış pozisyonuna geçmeniz benzer etkiyi gösterecektir.

6 yorum :

  1. çok güzel yazıydı yüregine emegine saglık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli yorumun için teşekkürler Hayalcim.

      Sil
  2. Çok faydalı bir yazı olmuş. :) Benim çok şikayet ettiğim bir durumdu. Yalnız yüzüstü yatma huyumdan nasıl vazgeçerim bilmiyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende lise dönemimde yüzümü yastığa gömmeden uyuyamazdım :) nasıl bıraktım hala anlamıyorum ama şu an yüzüstü yatmaya kalktığımda nefes alamıyormuş gibi hissediyorum.

      Sil
  3. Çok güzel öneriler,yazı için teşkler:)

    YanıtlaSil

*** This is the only comment field . Please don't share your site link here. I don't publish comments that contain Link.
*** Lütfen, site linklerinizi paylaşmak adına yorum yapmayın; site linki içeren yorumları yayınlamıyorum: