Cumartesi

Argan Yağı Mucizesi: Nedir, Ne İşe Yarar, Nerelerde Kullanılır?


Daha önce çok merak etmeme rağmen; içeriği acaba saf mı diye tereddüt ettiğim ve mesafeli yaklaştığım bir yağdı Argan Yağı. Denemem için gönderilen iki minik Arganpur (Argan Oil) şişesi sayesinde argan yağının ne gibi mucizeler yarattığını bizzat gözlerimle gördüm. Fotolar Tam 1.5 ay önce çekildi, her gün kullanmama rağmen hemen hemen 10 ml' lik bir şişenin içinde bir kaç damla kaldı. ve diğer şişe dolu...
Yorumlarıma geçmeden önce sitesindeki açıklamalarda belirtilenlerden biraz bahsedecek olursam;1 litre bakım yağı elde etmek için, 15 saati aşkın bir çalışma ve yaklaşık 50 kg Argan meyvesi gerekliymiş ve Fas'ın Berberi bayanlarının ileri yaşlarına kadar güzelliklerini koruma sırlarından olduğu belirtilmiş. Bu kadar emek harcanan bir yağın fiyatının diğer yağlara oranla yüksek olması gerekiyor evet. Yorumlarıma ve cevaplara geçersek;


Argan Yağı Nedir ?
Şimdiye kadar bir çok yağı solda sıfır bırakan cildin elastikiyetini geri kazandıran, saçların matlığını alıp parlamasını sağlayan bir yağ.

Argan Yağı Ne İşe Yarar?
Nedir bölümünde kısaca verdim ama ekleme yapacak olursam;Saç bakımından, cilt bakımına, kadar bir çok ürünün içerisinde yer alan ama saf hali en makbul olan bir bakım yağı. 1 damlasıyla tüm eli nemlendirecek kadar nemlendirme etkisi yüksek bir yağ. Kullanmaya başladıktan sonra bir kenara attığım Down Under 'ın serumunu solda sıfır bırakan saf bir ürün. 

Argan Yağı Nerelerde kullanılır?

Kuruluk hissedilen her yerde; kuru saç uçlarında, kurumuş tırnak etlerinde, dirseklerde, ellerde, ayaklarda... Yabancı bloglarda gördüğüm ışıl ışıl tırnak etlerinin argan yağı ile bir bağlantısı olduğunu düşünüyorum.  Ojeye gelemeyen , çıkardığımda asetondan kuruyan tırnak etlerimi yumuşacık yaptığını, saç uçlarıma bu yağı parmaklarımla uyguladıktan sonra fark ettim.

Yapısı nasıl? : Normal yağlara oranla oldukça koyu bir kıvamı var. Kuru, kırılan nemsiz saç uçlarına, duştan sonra nemliyken 1-2 damla uygulayıp tarayın. Hem saç bakımı hem tırnak bakımı aynı anda yapılmış oluyor :) Kokusu: oldukça doğal ve hafif, içerisinde parfüm vs. yok.


Organik sertifika konusunda bir çok yabancı markayı bile aşmış sayısız sertifikaya sahip ve üretim Yeri Almanya. Yağ formlu ürünleri dışında cilt bakım kremleri, maskeleri ve organik güneş kremleri de var. Bu yağın tam boyu 100 ml ve buradan online olarak alabilirsiniz.
Benim kullanım rutinim şöyleydi:
Fön çekmediğim zamanlar; duş sonrası saçlarım hafif nemliyken, saç uçlarıma 2 damla uygulayıp tarayıp balıksırtı şeklinde örüyorum.
Fön çekeceksem; 2 damla yine nemliyken uçlara uygulayıp fönümü çekiyorum. Sonuç; Kolay taranan, ışıltılı ve nemini koruyan saçlar.

Sağda gördüğünüz resim, geçen hafta Özdere dönüşü çektiğim bir fotoğraf, çıkmadan önce uygulayıp saçlarımı örmüştüm :)
***Beni buralarda da bulabilirsiniz :
Contact / Mail =>  sennur@makeuparfume.com

7 yorum :

  1. Saçların çok güzel görünüyorrr.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım benim :*

      Sil
  2. Saçların çok güzel canım. Çok ta sağlıklı görünüyorlar maşallah:)))
    Özdere'ye iki yıl önce kampa gidip çok memnun ayrılmıştık. Anılarımı canlandırdın. Kocaman sevgiler:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düzenli bakım maske vs uyguluyorum ama yeni yeni kendine geliyorlar,çok tatlısın teşekkür ederim güzelim benim :) Özdere ' nin yeri bende de çok başka :) Güzel bir anıyı canlandırdıysam ne mutlu bana, kocaman öpüyorum :*

      Sil
  3. Sac rengını begendım ^^

    YanıtlaSil
  4. saç rengin çok hoş :)
    bi kaç kere boyayarak mı tutturdun bu rengi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Tubacım, 2 kere 1.5 ay aralıklı olarak açıcı işlemi uyguladıktan sonra karamel tonlarında boya kullandım, şimdi boya kullanmadan 1.5 aylık aralıklarla diplere açıcı uyguluyorum sadece :)

      Sil

*** This is the only comment field . Please don't share your site link here. I don't publish comments that contain Link.
*** Lütfen, site linklerinizi paylaşmak adına yorum yapmayın; site linki içeren yorumları yayınlamıyorum: