Perşembe

Rochas Man Parfüm Yorumum ve Bir Erkeğin Cilt, Kişisel Bakım Rutini


Uzun zamandır yer vermek istediğim ancak fırsat bulamadığım bir yazıydı, özellikle erkek okuyucular için hazırlandığını da belirtmeliyim:) Bayanlar içinse eşlerine ve sevgililerine alırken bu yazının güzel bir öneri olacağını düşünüyorum...
Sevgilinin yıllardır kullandığı kokulardan biri Rochas Man, kumral erkeklere çok yakışan esmer tenlere adaptasyonu zor ve kolay kolay tercih edilmeyen bir koku. Nitelikleri ve notaları:
Çıkış Yılı:1999
Tasarım: Maurice Roucel

Üst nota: Lavanta, Bergamot
Orta nota: Yasemin, Kapuçino, Böğürtlen, Sedir
Dip nota: Sandalağacı, Paçuli, Amber, Vanilya


Koku ailesi olarak hem çiçek, meyve hemde odunsu notalar kullanılmasına rağmen yoğun olarak alınan koku yasemin, vanilya, amber ve kapuçinonun karışımı.  
Sahtesini kokladığım için orjinaliyle uzaktan yakından alakası olmadığını da söylemeliyim. Sahteleri yoğun ve ağır kokuyor, orjinal biraz daha fresh ve odunsu notalarla çiçek kokuları daha rahat hissediliyor. 
Amber ve vanilyanın alt notalarında yoğun olması sayesinde kalıcılığı yüksek, bir çok erkeğin klasikleşmiş seksi olarak tabir edebileceğim kokulardan. Bu kokuyu ilk çıktığı zamanlar, 4 erkeğin 3 ü kullanıyordu. Eskisi kadar çok rağbet yok neyse ki :)

Bir erkeğin koku tercihi dışında neredeyse herşeyini değiştirebilirsiniz. Erkekler bizim gibi sık koku değiştirmiyor da diyebiliriz. Erkek arkadaşım; Sephora da, Özdilekte deneyip farklı erkek kokularına yönelse bile bir kaç fıstan sonra alıştığı kokuya dönüş yapıyor. En son Özdilekte ve YKM de deneyip beğendiği kokular İssey Miyake, Bvlgari Aqva marine, Kenzo Sport, Kenzo l'eau par 'ı çok beğendi. Rochas kullanıcılarınında bu parfümlerin genelini beğenerek kullanacağını söyleyebilirim.

Nivea Stress Protect serisinin deodorant'ı bir süredir favorisi. Tüm gün dışarıda ve hareket halinde bir işte çalıştığı için terletmediğini ve koku konusunda sorun yaşatmadığını söylüyor. Nivea 'nın bu deodorantını en uyguna Watsons'dan alabilirsiniz.Watsons Fiyatı: 6.75 TL. Gratiste 7 küsür ve Kipa extrada 9 küsür fiyatı var.

Parfümüne karışmam ama cilt bakımı benden soruluyor :) Yağlı bir cilde sahip olduğu için; La Roche Posay Effaclar Gel Moussant Purifiant 'ın yüz yıkama jelini kullanıyor. Kokusu ve temizlemesi gerçekten harika. Paraben içermediğini de belirtmeliyim.

Nemlendirici olarak Bioderma Sebium Global'i kullanıyor. Yağlı ciltler için hafif formüllü nemlendirmesi oldukça iyi ve yağlandırmayan bir nemlendirici. Biri bitmek üzere olduğu için diğeri yedekte bulunduruluyor.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

*** This is the only comment field . Please don't share your site link here. I don't publish comments that contain Link.
*** Lütfen, site linklerinizi paylaşmak adına yorum yapmayın; site linki içeren yorumları yayınlamıyorum: