Perşembe

Sabun Sevgisi: L'occitane ♥ Dove Supreme & Shea Butter ♥ Otacı Lavanta ve Defne


Kuru bir cilde sahip biri sabun sevebilir ve kullanabilirin iyi bir örneğiyim sanırım :) Nemlendirici içeriği baskın sabunları yüzümde, nemlendirmesi az olanları ise duşta kullanıyorum. Duştan sonra masaj yağı yada yoğun nemlendirme etkili vücut yağları kullandığım için cildimin kurumasını önlüyorum. Bazılarına tuhaf gelebilir ama her duşta kese yapan biri olarak sabun kullanmadığımda kendimi temizlenmişim gibi hissetmiyorum...
Yüzümde genel olarak nemlendirmesi güçlü dove sabunları ortaokul dönemimden beri her sabah kullanıyorum. Ergenlik döneminde sivilce sorunumun bir ikiyle sınırlı kalmasında etkisi çok büyük. O zamanlar normal mavi ambalajlı tek tip dove sabunlar vardı. Bu süreçte dove'da kendini yeniledi. Erkekler için olan sabunları da Türkiyede oldukça yaygın bir şekilde satılıyor, erkek arkadaşımda bu sabunları severek kullanıyor. 
Bayanlarda artan seçenekler arasında go fresh Salatalık özlü sabunu, Supreme Creme Oil ( ayçiçek yağı içeren yoğun nemlendirici sabunu) ve son çıkan, benimde Watsons 'da görür görmez aldığım tanesi 2.25 ten satılan ve mis gibi vanilya kokan Dove Shea Butter nemlendirici sabununu, şu ara severek kullanıyorum.

L'occitane  Savon Bonne Mere Marseille ( Marsilya sabunu) onuda vücudumda kullanıyorum. Bittikçe sık sık yenisini alıyorum. Fiyat olarak normal sabunlara göre biraz pahalı ama Marsilya sabunu olarak çok fazla seçenek ve marka yok. 125 gram ağırlığında, duşta kullanmama rağmen uzun süre gidiyor.



Otacı yerli olmasınıa rağmen güzel ürünlere sahip, uhlamur ve bal içeren şampuanını bir ara kullanıp bitirdim ve saçlarıma verdiği yumuşaklığı o dönem çok sevdim. Otacı' nın sarımsaklı şampuanı da var onun kokusu muhteşem içerisinde sarmısak kokusundan eser yok. Elimdekiler bitince onu almayı düşünüyorum. 
Konuyu biraz dağıttım farkındayım :) Otacı'nın bir kaç ürünüyle birlikte numune olarak verilen sabunlarından defne ve lavantayı ince saçlarımı biraz sertleştirip kuvvetlendirsin diye haftada bir kez şampuan öncesi uyguluyorum. Tek başına saçları çok sertleştiriyor, saçları açmak için sonrasında şampuan ve saç maskesi kullanıyorum. Kokuları yapay değil defne ve lavanta kokusunu çok baskın olmamakla birlikte hissediyorum.

6 yorum :

  1. Lise dönemi ve hemen sonrasındaki yıllarda bol bol Dove sabun kullanmıştım bende. Çok güzel kokup harika köpürürlerdi. Yazınla bir tane alma isteği uyandırdın bende :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Shea Butter yeni çıkmış canım mis gibi kokuyor, watsonsda vardı sadece :)

      Sil
  2. Otacı bana iyi gelmiyor kalın telli saçlarım var çok elektriklenme yapıyor ve taraması zorlaşıyor. Annem watsonslarda satılan selestayı çok severek kullanıyor özellikle kepek sorununu ortadan kaldırmış saçlarına hacim katmış:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimkiler çok ince olunca biraz daha sertleşsin diye haftalık uyguluyorum, tek başına kullanması gerçekten facia :) selesta şu zeytinyağlı olanlar, bir ara merak ettim ama hiç elim gitmemişti, söylediğin iyi oldu Zuhalcim.

      Sil
  3. Ben de sabun kullanmayı çok severim. Bu arada Dalan D'olive in de sabunları fena değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dalan D'olive in sadece yoğun nemlendirici el kremini kullandım, çok güzel ama normal marketten 65 kuruşa aldığım krem watsonslarda 2.5 3 tl arasında. Sabunlarınada bir el atarım :) sevgiler.

      Sil

*** This is the only comment field . Please don't share your site link here. I don't publish comments that contain Link.
*** Lütfen, site linklerinizi paylaşmak adına yorum yapmayın; site linki içeren yorumları yayınlamıyorum: