Cuma

Hastane Randevu Sistemi

Yapılan son düzenlemelerle, artık hastanelerden randevu almak çok daha kolay bir hal aldı. Eskiden olduğu gibi önceden hastaneye gitmek, ya da randevu ile birlikte tedavi olmak için saatlerce bekleme dönemi son buldu. Sabah beşlerde hastane kapılarında tutulan nöbetler ve günlerce alınamayan randevular da tarihe karıştı. Artık sadece bir telefonla randevunuzu alabilir, üstelik tedavi olmak istediğiniz doktoru bile seçebilirsiniz. Üstelik randevunuz size tam saat belirtilerek verilmekte olduğundan, sadece beş – on dakika erken giderek randevunuzu yakalayabilirsiniz.
Yeni geçilen randevu sisteminden uzman doktorlar da son derece memnun olduklarını belirtiyorlar. Böylelikle hasta yığılmaları önleniyor ve hastalar çok daha kaliteli tedavi ve muayene hizmeti elde edebiliyorlar. Başlatılan yeni uygulama ile vatandaşlar alanında uzman doktorlar için belli bir araştırma yaptıktan sonra sisteme başvurabiliyor ve diledikleri doktordan kolaylıkla uygun vakte randevu alabiliyorlar...
Sağlık Bakanlığının yaptığı son düzenlemelere göre, hastalar artık cep telefonlarından da hastane randevuzu alabilecekler. Mobil telefon ve tablet bilgisayarlardan randevu alınabileceği gibi, dileyenler hastanelerden de randevu alabilirler. Bunun için hastanelerde özel olarak görevlendirilmiş personeller bulunmaktadır ve hastalar, hastaneden ayrılmadan ileriki randevularını bu personel yardımı ile alabilmektedirler. 182 randevu merkezini de arayabilirler. Ancak 182 Alo Randevu Hattı ile randevu alabilmek için, belli şartlar da yok değildir.
- 182 Alo Randevu Hattı ile en erken 1 gün sonrası için randevu alabilirsiniz. Aynı gün için randevu almanız mümkün olamayacaktır.
- Randevunuzu iptal edebilirsiniz. Bunun için randevu saatinden en az 80 dakika öncesine kadar başvurmanız gerekmektedir. Ya da dilerseniz randevunuzu başka bir tarihe de taşıyabilirsiniz.
- Aynı sağlık kurumunun belli bir polikliniğinden, aynı gün içinde sadece bir randevu alabilirsiniz.
- Aynı günde bir sağlık kurumunun farklı polikliniklerinden olmak üzere, en fazla iki randevu alabilirsiniz.
- 182 Alo Randevu Hattı ile, yani telefon aracılığıyla, kendinize ve yakınlarınıza her aramada en fazla dört randevu alabilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

*** This is the only comment field . Please don't share your site link here. I don't publish comments that contain Link.
*** Lütfen, site linklerinizi paylaşmak adına yorum yapmayın; site linki içeren yorumları yayınlamıyorum: