Çarşamba

Yemyeşil Bir Gezi Hikayesi ve '' Doğadaki İnsan ''


Geçtiğimiz haftalarda yaptığım ufak ama bol renk içeren bir geziden bahsedeceğim. Ama öncesinde bu gezinin benim açımdan kısa hikayesini anlatmadan olmaz. Evde annesinin tek başına doğurduğu nadir bebeklerden biriyim. Çocukluğum üç evden oluşan bir çiftlikte geçti, dağın doruk kısmının hemen altında üç evdi bizim ki. Solumuzda babaannemlerin evi, ortada bizim ev ve diğer kısımda amcamların evi. Her birinin bahçesi olan ve ekstra taş fırınları olan evler.... Hayvanlardan korkumu yenemesem de; tarlaya, bağa bahçeye alışık büyüdüm.......

Geçtiğimiz hafta ailecek amcamların bahçelerinden birindeydik, çocukluğumdan kalma bir tek çiğ nohut yoktu. Bahçede: her çeşit ve renkte kabak, salatalık, fasulye, domates, ayçiçeği,  süt mısır, babannemin özel tohumlarından yetiştirilmiş köy mısırları, acısından tatlısına dolmalığından kızartmalığına bir sürü biber, patlıcan, bamya.... yani yok yoktu :)

Tabi gidip de ateş yakıp mısır közlemeden olur mu, mısırlarımızı közledik, parmaklarımız kararana kadar çiğ çekirdek yani gündöndülerden yedik. Bamya topladık ve yeni oluşacak bamya çiçeklerini inceledik, çeşit çeşit domatesleri dalından koparıp yedik,  bahçede envai çeşit meyve sebze arasında dolaşarak, geçmişi hatırlayıp o anın tadını bol bol çıkardık.


Büyük bahçeyi sulamak için su kanalı kullanılıyor, kanalda oradan oraya hoplayan kurbağalarda vardı. Sadece biri, iki dakika onun fotoğrafını çekmem için bekledi :)

Üst resimdeki kök biraz tümsekte kalmış bir mısır kökü... Bana verdiği ders ise, 
'' Köklerinden ne kadar uzaklaşırsa uzaklaşsın, toprağına tutunmak için bir çok kök üretmiş ki,  belki biri toprağa tutunmayı günü geldiğinde başarabilir. ''

5 yorum :

  1. Fotograflara bayildim:)

    YanıtlaSil
  2. bende çocukluğuna bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selencim :) okudugun ve ustune birde degerli yorumunla gunume renk kattigin icin cok tesekkur ederim.

      Sil
    2. Selencim :) okudugun ve ustune birde degerli yorumunla gunume renk kattigin icin cok tesekkur ederim.

      Sil

*** This is the only comment field . Please don't share your site link here. I don't publish comments that contain Link.
*** Lütfen, site linklerinizi paylaşmak adına yorum yapmayın; site linki içeren yorumları yayınlamıyorum: