Pazartesi

Yurtdışı Alışverişim : * Beautyjoint Haul * NYX * Wet'n Wild * Jordana *


Bugün teslim aldığım bir paketi sıcağı sıcağına sizlerle paylaşmak istedim :) aslında instagram hesabımdan takip edenler bilir ( @makeuparfum ) teslim alır almaz orada da paylaşmıştım ama detaylı yazısını da hazırlamadan geçmek olmazdı.Bildiğiniz üzere özellikle kozmetiklerde yurdışı alışverişlerde bir yasak söz konusu risk alıp aman gelirse gelir gelmezse de çok sorun değil diyerek alışveriş yaptım beautyjoint den alışverişimi. Tabi benim bitanem Sherfinka 'mın yaptığı alışverişte biraz daha cesaretli davranmam da etkili oldu :) Yasaktan önce çok fazla yurtdışı alışverişi yapıyordum ama yasaktan sonra fırça siparişlerim benim evde olmadığım hafta teslim edilemeyince geri gitmişti bu yüzden yurtdışından yakınlarım gelirken bir kaç parça aklıma takılanları sipariş etmekle yetiniyordum...................................


Bu kez gözümü kararttım tam 10 parça ürün siparişi verdim. Yeni üyelerine 50$ ve üstü alışverişlerde 5$indirim de bu kadar çok ürün almam da etkili oldu :) Alışveriş yaparken ulaşıp ulaşmamasını düşünmek bir yana sepette hangisi kalsa, hangisini çıkarsam derdindeydim. Sitenin şöyle de bir durumu var her bir ürün ekleme de kargo ücreti de artıyor. Benim aldıklarımın kargo ücreti 14$ tuttu. 50$ küsür de aldıklarım tuttu. toplamda 64$dan 5$ indirimde uygulanınca 59$ yani o gün paypal hesabımdan 125 TL çekim yapıldı.



Siparişi verdikten sonra 3.günde hazırlanmadan ( processing ) taşıma ( shipping )  durumuna geçti, tam olarak 20 sinde kargoya verildi. Geçtiğimiz hafta çarşamba ptt yi aradığımda orada olmadığını cuma günü aramamı söylediler. Cuma telefonlardaki sorun nedeniyle bugün gidip sorayım dedim, açıkçası gelmiş olabileceği aklımın ucundan geçmedi :) memur ayağının kenarından alıp bana uzatınca ufak çaplı bir gülümsemeden sırıtma durumuna geçtim.

Paket 10 kat baloncukla sarılmış üstüne yine baloncuklu kargo poşeti geçirilmiş. 10 parça üründen sadece biri; jordana 'nın en güzel tonlu allığı kırılmış :( o da ptt nin ayak altında bırakmasından kaynaklandı muhtemelen. Diğerlerinde en ufak sorun yok.



Bu sıralar çok renkli allıklara, bronzerlara takıntılıyım.  O yüzden ikişer ikişer farklı tonlardan aldım :) Wet 'n Wild Mega Glo aydınlatıcı allık havasında, pudraları hem far hemde allık olarak çok amaçlı kullanılabiliyor. Bunun dışında Jordana dan resimde gördüğünüz kırılan allık ve birde stick formlu krem allık aldım. 
NYX in Tango with bronzing powder olarak geçen bronzer / allık olarak kullanılan biri leoparlı biri de çizgili olanını seçtim. 
Wet 'n Wild in  en meşhuru, benim günlük kullanımda en fazla tercih ettiğim tonlarda olan far paletlerinden birini ve jordananın  solda minik kapta olan harika bir tona sahip olan tekli farını aldım. 
Dudaklar için; Jordana 'nin chubby stick gibi kalem formlu olanını ve ruj / lip balm arasında  olan dudak ürünlerini seçtim. 

*** Ulaşmama riski her zaman var, yani bununla ilgili yeni bir düzenleme yok henüz. Usps ye yönlendiren bir takip kodu var ama LN koduyla başlıyor yani takipsiz gönderim yapılıyor. Bende böyleydi ve kargomu takip etmek bana düştü, 2 hafta bittikten sonra bölgeye bakan dağıtıcılarla irtibat kurmak gerekiyor.

Sitede neler var neler yok incelemek isterseniz direkt linki => beautyjoint tıktık

*** Siz nasıl buldunuz ve gelecek yazılarda öncelik olarak hangilerini görmek istersiniz ? :)



*** Herkese mutlu ve huzurlu akşamlar diliyorum.


*** Daha fazla paylaşım için beni buralarda da bulabilirsiniz =>

Contact / Mail =>  sennur@makeuparfume.com

15 yorum :

  1. Güle güle kullan canım cok güzel görnüyorlarrrr :)

    YanıtlaSil
  2. Aldiklarini Güle güle kullan ;) allık icin uzulme bir güzel preslersin hicbisey olmaz. Ben yurtdisi alisverislerde gumrukten cok ptt den dolayi korkuyorum cunku bikac paketim gumrukten gectigi halde ptt saolsun bulunamadi dogru duzgun is yapmıyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkurler canim benim. Alligi cok begenerek aldim :) balm hot mamanin biraz daha hafif tonu. Ptt gercekten profesyonellesmedi bir turlu. Calisanlarda zamaninda teslimat ve dogru bilgilendirme eksikligi var. Umarim bundan sonrakileri sorunsuz teslim ederler.

      Sil
  3. Canım tekrardan güle güle kullan hepsini.Çok güzel görünüyorlar ancak Wet'n Wild grubuna ayrı bayıldım.Şu alışveriş yasağı ile ilgili keşke düzenleme olsada rahatça alsak.Yurt içi kargoları bile ev-iş arasında zor teslim alırken PTT ile irtibat kurmak,gidip ardını aramak şimdilik çok zor benim için :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim bitanecim ❤❤ Wet n wild e dayanamadim bir kac sey daha var aklimda belki yilbasindan sonraya ☺ Neden yasakliyorlar ki biz zaten istedikten sonra bir yolunu buluyoruz. Ptt konusunda sonuna kadar katiliyorum sana, iletisim konusunda sifirlar, iyi bir egitimden gecmesi lazim, o kadar da ozellestirdiler degisen birsey yok.

      Sil
  4. Adsız23:44

    NYX bronz pudraları merakla bekliyorum.Wet'n Wild'ın far paletini de merak ettim.
    Aldıklarını güzel, keyifli günlerde kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlarin yazisini senin icin ozellikle paylasicam tatlim ☺ cok tesrkkur ederim, daha guzelleri senin olsun ❤

      Sil
  5. Güle güle kullan canım benim gelmemisti o yüzden bir daha veremedim siparis:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim tatlim. Gelmemesi cok uzucu olmus. Uzun zaman gecmediyse siparisinin uzerinden belki ulasir ya :((

      Sil
  6. Gule gule kullan :) hepsi ayri ayri cok guzel gozukuyorlar
    Ptt nin kargoyu zamaninda getirmesi bulunamadi dememesine sasirdim
    Ne zaman esime hediye yollayacak yada ondan gelecek olso sorunla karsilastigimizdan iyice sogudum ptt kargodan
    Tekrardan iyi gunlerde kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende riske atmiyim dedim o zaman :) gidip bizzat sormak sık sık aramak gerekiyor malesef ptt kargo işini çok iyi yürütemiyor. çok teşekkür ederim :)

      Sil
  7. güzel günlerde kullan :)

    YanıtlaSil
  8. Çok teşekkürler Meryemcim :)

    YanıtlaSil

*** This is the only comment field . Please don't share your site link here. I don't publish comments that contain Link.
*** Lütfen, site linklerinizi paylaşmak adına yorum yapmayın; site linki içeren yorumları yayınlamıyorum: