Cumartesi

Görünmez Pudra Nasıl ve Nerelerde Uygulanır? : Ruj, Far ve Fondöten Matlaştırma * İnvisible Powder Application *


İster nemlendiricinin üstüne ister fondöten sonrası yüze fırçayla az bir miktar uygulandığında cildi matlaştıran; yağlanmayı kontrol altına alan ve makyajın gün boyu dayanmasına yardımcı olan '' invisible powderı ( beyaz / görünmez pudra ) ile ilgili: 
  - nerelerde, nasıl kullanılırı ve uygulama yöntemlerini sizlerle paylaşacağım.




Farklı markalara ait bir iki çeşidini kullandım. Flormar Passionate Dots serisinin İnvisible Powderı da onlarla aynı performansa sahip. Bu seriyle ilgili daha önceki yazımı okumak isterseniz => Passionate Dots Koleksiyonu.......................


İnvisible Powder Application ( Lipstick / Cream Eyeshadow / Foundation Matting )  - Görünmez Pudra ile Ruj / Krem Far / Yağlı Fondötenleri Matlaştırma :

* Bu pudrayla en çok rujları matlaştırmayı ve daha uzun süre dudakta kalması için uygulamayı seviyorum. Ruju sürdükten sonra temiz bir fırçayla görünmez pudrayı uygulamanızı öneririm. Rujların renklerini bozmadan matlaştırıp, kalıcılığını bir 5 kat artırıyor.

*  Krem farların sevdiğim tonlarını uyguladıktan sonra far fırçasıyla az bir miktar uyguluyorum. Hem farı sabitliyor hemde göz farının rengi koruyup matlaştırıyor 

* Cildim yazın daha normal olduğu için kışın fondöten üstüne pudrayı pek sık kullanmıyorum ama bazı fondötenlerin yağlılık oranı yüksek ve parlama yapmaması için az bir miktar fondötene ekliyorum. 

* Çizgilerin ve gözeneklerin görünümünü hafifletmek gibi farklı özellikleri de var. Göz altı kapatıcısını sabitlemek ve çizgi görünümünü hafifletmede kullanılan çok fonksiyonlu bir pudra.

* Her cilt tonuna uyum sağlayan cilde uygulanan miktarı abartmadıkça ciltte varlığı hissedilmediğini de ayrıca belirtmeliyim.




Not: Uygulama şeklinden çok nerede kullanılacağına ve kullanılacak miktara dikkat etmek gerekiyor. Çünkü toz formlu ve fırçayla alırken miktarı abartmamak gerekiyor. Nemlendirici üstüne ve fondöten üstüne uygulamada miktarı ayarlama sıkıntısı çekiyorsanız eğer => elinize aldığınız nemlendiricinize veya fondötenine az bir miktar karıştırıp öyle uygulamanızı öneririm.



Bu pudraların '' Translucent veya Transparent Powder '' olarak nitelendirilenleri de var ama bazı markalarda neredeyse normal bir pudra tonuna yakın renkler de mevcut. Bu tamamen beyaz tonlu bir görünmez pudra. 



*** Daha fazla paylaşım & uygulamalı fotoğraflar ve her türlü soru ve önerileriniz için beni buralarda da bulabilirsiniz  =>
Contact / Mail => 
* perfemma@gmail.com
*  sennur@makeuparfume.com
Mutfak & Yemek ve Yaşam Alanım => www.vanillasmell.com
Güzellik, kozmetik cilt bakımı Alanım => www.makeuparfume.com

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

*** This is the only comment field . Please don't share your site link here. I don't publish comments that contain Link.
*** Lütfen, site linklerinizi paylaşmak adına yorum yapmayın; site linki içeren yorumları yayınlamıyorum: