Salı

Amonyaksız ve Köpük Formlu Saç Boyaları: Schwarzkopf Perfect Mousse Ammonia Free Hair Color Review


Saç boyama konusunda risk almayı seven; siyahtan kızıla, kızıldan sarı saça kadar gelen biri olarak; geçtiğimiz yaz açık tonlarda farklı bir rengini de kullandığım Schwarzkopf Perfect Mousse amonyakısz köpük boya ile ilgili kullanıcı yorumuma yer vermek istedim............................


Shwarzkopf Perfect Mousse Ammonia Free & Foam Hair Color ( Amonyaksız köpük boya ) ile ilgili kullanıcı yorumuma geçmeden önce; 7 - 5 Karamel Çikolata ( Praline ) rengini geçen yıl bir indirimde denk getirip almıştım. Almam da, o ara saçlarımın rengini koyulaştırma fikri de etkili oldu ama az daha kullanmasam son kullanma tarihi geçecekti. Ocak ayında dolaptan çıkardım ve saçlarımı koyu bir renge çevirmek istemesem de el mahkum boyadım. 

Schwarzkopf 'un Perfect Mousse amonyaksız köpük boyayı annem de kullandı. Onun ki bundan biraz daha koyu tonlu kestane rengine yakındı. Annemin beyaz oranı yüksek olduğu için maalesef tam kapatıcılık sağlamadı ve köpük boyayı ilk ve son kullanışı oldu. Kapatıcılık ve uzun süre akmadan dayanma açısından yetersiz bulsam da beyaz oranı yüksek olmayanlar ve boyanın uzun süre kalmasını dert etmeyecekler için elbette artıları da var. 


Bu boyanın artıları ne derseniz; kullanıcı yorumlarıma ve perfect mousse 'nin uygulama aşamalarıyla ilgili detaylara geçebilirim:

* Kutu içeriği olarak görüldüğü üzere tam teçhizatlı.Uygulama pompası uygulama sonrası diğerleri gibi kenarlarda boya bırakmıyor. Tabi bu içerisindekilerin ebatı sebebiyle diğer boyalara göre biraz daha büyük ambalajı var.

* Sallama - çalkalama derdi yok. Zaten Oksidanında da belirtildiği üzere '' Don't Shake '' sallanmaması özellikle belirtilmiş. Boya bildiğimiz boyalar gibi değil o da tıpkı oksidan gibi akışkan; anında oksidanla karışıyor.


* Uygularken tıpkı banyoda saçları şampuanlamış gibi saçlar köpük köpük oluyor. Boyama sırasında saçlarda ağırlık hissi sıfır.
* Saçları normal boyalardaki gibi eşit dağıldı mı diye sürekli karıştırma derdi de yok. Köpük olduğu için dağıtma işlemi de sıkıntısız.
* Amonyaksız olması,  saçların boyama sonrası kurumasının ve yıpranmasının büyük oranda önüne geçiyor.
* Ben tüm saçıma uygulayıp 35 dakika kadar boyayı saçımda tuttum. Daha koyu bir ton ortaya çıkmasından endişe ederken yıkama sonrası umduğum gibi olmadı. Boyama öncesindeki saç rengime oranla çok az bir ton farkı oldu ve saçlarıma hafif karamel ışıltısı kattı.


Üst fotoda da gördüğünüz üzere, Shwarzkopf Perfect Mousse 'nin kutusunda hangi saç renginde hangi renk sonucunu elde edebileceğiniz belirtilmiş. Benim saç rengimin ombre olan alt kısımları birazcık koyulaşsa da 3 yıkama sonrası eski rengine döndü diyebilirim.

Şu saç boyalarının içinde ki saç kremlerinin niye büyük boylarını üretmiyorlar ve niye satmıyorlar ki. Hep merak etmişimdir.
Özetle: kapatıcılık hiçbir zaman önceliğim olmadığı için sevdim lakin çok dikkatimi çeken açık tonlarda bir rengini almak istemedikçe veya indirim vs olmadıkça almam. 
Uzun süre kalıcılık ve beyaz kapama önceliğinizse; beyazlarınız yoğunsa ve yeni renklere açık değilim diyorsanız kullandığınız ve kapatıcılık konusunda memnun kaldığınız markalardan devam etmenizi öneririm.


*** Daha fazla paylaşım & uygulamalı fotoğraflar ve her türlü soru ve önerileriniz için beni buralarda da bulabilirsiniz  =>
Contact / Mail => 
* perfemma@gmail.com
*  sennur@makeuparfume.com
Mutfak & Yemek ve Yaşam Alanım => www.vanillasmell.com
Güzellik, kozmetik cilt bakımı Alanım => www.makeuparfume.com

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

*** This is the only comment field . Please don't share your site link here. I don't publish comments that contain Link.
*** Lütfen, site linklerinizi paylaşmak adına yorum yapmayın; site linki içeren yorumları yayınlamıyorum: