Pazar

Perfect Makeup Secrets! | Kusursuz Makyajın Sırları ve Uygulama Aşamaları

Herkese merhaba, bugün makyaj uygulamasına başlamadan önce yapılması gerekenleri ve makyajda uygulama sıralaması ile ilgili ufak ama fazlasıyla işinize yarayacak sırlarımı sizlerle paylaşacağım. '' İyi bir makyajın ön koşulu, iyi nemlendirilmiş bir cilttir'' bunu asla unutmuyoruz. Cilt tipinize uygun bir göz kremi ve nemlendirici edinseniz çok iyi olur. Çok ilgimi çekmediği sürece genel olarak cilt bakımında dermokozmetik ürünleri tercih ediyorum. Makyaj ürünlerinde de sevdiğim temiz içerikli markalar mevcut. Ben genellikle dermokozmetik ürünlerimi online alışveriş ile alıyorum. Öncesinde de  severek alışveriş yaptığım sitelerden biri olan Turuncu Kasa 'da harika indirimler var şu ara normal fiyatlarından çok çok daha uyguna satın alabilirsiniz. 

Makyaj öncesinde hazırlık aşaması: Nemlendirme

- Yüzümüzü yıkadıktan sonra göz kremimizi ve nemlendiricimizi boyun da dahil olmak üzere cildimize sürüp masaj yaparak yediriyoruz.


Makyaj Aşamasında dikkat etmeniz gereken püf noktalar:

- Makyajda 1 Aşama : Nemlendirme aşamasından sonra, cilt tonunuza uygun bir fondöten ya da cildinizde kapatma ihtiyacı duyacağınız sivilce, yoğun leke sorununuz yoksa eğer CC Krem  veya BB krem uygulamanızı öneririm. Uygulamadan iyi bir sonuç almak için kaliteli bir fondöten fırçası veya yeni nesil yumurta şeklindeki makyaj süngerleri ile bu ürünleri göz çevresi hariç olacak şekilde uygulamalısınız.

- Makyajda 2 Aşama : Ardından göz çevrenize uygun olan bir kapatıcı; yumurta şeklindeki makyaj süngerinin uç kısmıyla çok bastırmadan göz çevresi kapatıcısını uyguluyoruz. Tenimizde ufak lekeler halen görünür durumdaysa sadece oralara göz çevresi kapatıcısından uygulayıp dağıtabiliriz.

- Makyajda 3. Aşama : Göz makyajına geçiyoruz. İhtiyacımız olanlar: göz makyajı bazı, aydınlatıcı, pigmentasyon açısından kaliteli göz farları. Toplu igne başı kadar göz makyajı bazını göz kapaklarımıza dağıtıyoruz. Ardından aydınlatıcımızı göz pınarlarına yoğun şekilde, ve kaş altına da az bir miktar olmak üzere dağıtıyoruz. Ardından önce açık tonlu göz farımızı ve gölgeleme yapmak için de koyu tonlu göz farımızı uyguluyoruz. Far uygulaması bittikten sonra eyeliner ve ardından rimelimizi sürüyoruz.

Makyajda 4. Aşama : Elmacık kemiklerinin alt kısmına yoğun; saç başlangıçlarına burun kısmına u şeklinde ve çene altından kulak başlangıcına kadar az miktarda bronzer uyguluyoruz. Burnun üst kısmına ise düz bir çizgi halinde, ve dudakla burun arasındaki çukura aydınlatıcı uyguluyoruz. Elmacık kemiklerine ise allık veya aydınlatıcımızı fırça yardımıyla uyguluyoruz. Ve bronzer ile kontürlemediğimiz boş alanlara ( göz çevresi hariç! ) ise tenimize uygun bir pudra uygulayarak makyajımızı sabitliyoruz.

Makyajda 5 Aşama : Dudaklarımızı ipbalmla nemlendiriyoruz. Rujumuza uygun bir dudak kalemiyle çevreliyoruz ve rujumuzu uyguluyoruz. Hepsi bu kadar :)Yeni yazılarda görüşmek üzere!

2 yorum :

  1. Sanırım bu konuda hiç bir zaman yeteneğim olmayacak:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende böyle düşürdüm yıllar önce. Kendine haksızlık etme :)

      Sil

*** This is the only comment field . Please don't share your site link here. I don't publish comments that contain Link.
*** Lütfen, site linklerinizi paylaşmak adına yorum yapmayın; site linki içeren yorumları yayınlamıyorum: