Salı

Evde Saç - Dip Boyama ve Saç Rengini Açma * Resimli - Uygulamalı Anlatım *


Biz kadınlar, yıkama 'da dahil en fazla 1 saatte evimizin rahatlığında  yapabileceğimiz: saç boyama, dip boyama, hatta saç rengini açma gibi işlemleri kolaylıkla yapabilecekken kuaförlere neden bir ton para veriyoruz ki  :) Üstelik ton olarak sonucu bazen memnun etmediği gibi saçlarda yanma vb. sorunlar da oluyorken. 

Benim tabiri caizse ' kendi göbeğimi kesme ' hikayem böyle başladı. O zamandan beri saçımı da evimde boyarım, rengini de evimde açar, rutin bakımını da hallederim. Saç diplerimi 1.5 ayda boyamanın yanında 3-4 ay aralığında da saç açıcı kullanarak daha etkili sonuç elde ediyorum ve yıpranma sorununu da bakımlarla ve bu rutinle minimuma indiriyorum. Bu kez Nevacolor Premium 12 numaralı buradan => Yoğun Doğal Süper Açıcı 'yı tercih ettim. Şu an sitesinde indirimli satılıyor.
Saç açma işleminden 1.5 ay sonra ise altın sarısı ve ona yakın tonları tercih ediyorum. Üstte 'de gördüğünüz gibi 9.3 nolu Açık Altın Sarısı Nevacolor Premium saç boyası benim saç diplerim de tercih edebileceğim bir ton............................................

Saç boyaları, amonyaksız boyalar, saç açıcılar, saç bakım ürünleri ve indirimli ürünlerini görmek için: 
** Online alışveriş sitesine buradan gidebilirsiniz=> Neva Saç Boyaları ve Saç Bakım Ü.


Paket içeriği benim için çok önemli, neden önemli derseniz ?


 Farklı farklı markalar kullandığım için Nevacolor Premium 12 nolu Yoğun Doğal Süper Açıcı 'nın en güzel yanları:
* Bir paketin tüm saç diplerine yetmesi.
* Kutu içeriğinde ayrıca bir tüp açıcı boyanın olması. Bazı markalarda mavi toz var ama tüp boya yok o yüzden sadece dipler için 2 kutu boya kullanmak durumunda kalıyordum. 
 Nevacolor Premium 'açıcıyı normal boyama işlemi yapar gibi diplere yada tüm saçı açmak istiyorsak tüm saça uygulayıp, sonucunu beklemek kalıyor :)

Dipleri genel olarak normal tonundan bir ton koyu bırakıyorum. Bu da süre olarak 25 -30 dk demek. Daha fazla beklettiğimde saç diplerim çok açılıyor yada aynı ton olduğu için tuhaf geliyor.

Uyguladıktan sonra bekleme süresi çok önemli kutu üzerinde süreleri yazıyor ama sık sık kontrol edip, istenen tona kadar açıldığında bir an önce yıkayıp saç kremiyle bakım aşamasını tamamlayın.

Üstte gördüğünüz üzere hangi saç renginde nasıl sonuç alacağı belirtilmiş ama bu sizin asıl saç renginize göre değişkenlik gösteriyor. 


***Unutmadan saç boyama ve açma işleminden önce saçlarınızın kirli olması çok önemli.
 => Birde koyu tonlara boyarken saç diplerine, kulaklarınıza, boynunuza bir nemlendirici uygularsanız, boya cildinize bulaştığında rengini bırakmaz :) 
Nevacolor Premium açıcı şimdiye kadar kullandıklarımı performans açısından solladı. Dipleri açtıktan sonra, saçlarım nemliyken =>  Nevacolor Nutritive Repair Glossing parlatıcı saç serumunu uyguladım ve iki kez taradım yumuşacık ipek gibi oldu ve fön çekmeden hafta sonunu mutlu bir şekilde geçirdim :)

*** Daha fazla paylaşım & uygulamalı fotoğraflar ve her türlü soru ve önerileriniz için beni buralarda da bulabilirsiniz =>
Contact / Mail =>  sennur@makeuparfume.com

47 yorum :

  1. Cnım benim saçlarım mafoldu.iletişime daha rahat geçebilceğim adresin var mı? Yada whatsapp? Kupkuru,banyoda elim grmiyor kendim dokunamıyorum saçıma kurudu gtti.,

    YanıtlaSil
  2. Sevimcim merhaba, whatsapp kullanmıyorum. Buradan yardımcı olabilirim, tek aşamada mı açtın saçını yani 35 dk dan fazla falan mı beklettin? Fazla beklettiysen eğer yıpranma artar. Birde kullandığın açıcı markasını yazarsan ve saç maskesi ile saçlarına bakım yapıyor musun ve şampuanlama sonrası saç kremi kullanıyor musun bunları yorum kısmına yazarsan ona göre bir çözüm önerisi sunabilirim.

    YanıtlaSil
  3. tamam canım teşekkür ederim. ben 2 yıldır bakır rengini kullanıyorum atık açıcı yapmıyorum ama ona rağmen saçımın yapısı bozuldu çok ama çook kuru. nemlendirici ürünler lazım sanırım ama ne kullanabilirim bilmiyorum. nature therapy saç yağı varmış, çok memnun kalmış bir kaç bloggerdan okuduğuma göre. sen biliyor musun canım yada başka neler yapabilirim? birde bu yağı intten alsam sitelerin hangisi güvenilir falan hiç bilmiyorum canım yardımcı olabilir misin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bepanthen, Evigen ve Bemiks ampulleri alıp birer tüp karıştırın içine birer yemek kaşığı zeytin yağı ,susam yağı,hindistan cevizi yağı,tatlı badem yağı koyup karıştırın saçınıza diplere her yerine sürün streçle sarın kafayı =) üzerine bere yada havlu sarın vaktiniz varsa bayaa beklesin bu şekilde 4 saat olur 6 olur sonra yıkayın bunu haftada 1 yapın düzenli olarak ben saçlarımı istediğim renge getirmek için defalarca boya ve açıcılarla yıprattım çok güzel ve sağlıklı saçlarım vardı bu kürle yavaş yavaş toparlanıyorlar fark ediyorum ..

      Sil
  4. canım 2 yıldır bakır rengini kullanıyorum 1sene açıcıyla boyadık kuaförde yaptırdım. artık yaptırmıyorum açıcıı ama saçımın yapısı bozuldu çook kuru elimde kalıyor. elim zaten girmiyor arasına hiç. Nature therapy saç yağı varmış kullananlar var çok memnunlar sence napmalıyım sen biliyor musun o ürünü, başka neler kullanabilirim? bu arada şimdiden çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. canım ben yazdığım yeri bulamadım yeniden. ondan bu kadar geç cevap veriyorum. Benim saçım 1 yıl önce açıldı kuaför tarafından bakır rengi yaparken. saç maskesi aldım gliss siyahından, banyoda saç kremi gibi kullanıyorum. saç kremi kullanmıyorum. banyoya girmeden arada zeytinyağ sürüyorum 1 saat falan bekletiyorum. banyodan sonrada gliss sıvı saç kremi aldım keratinli ama down under'ınki kadar memnun kalmadım canım .s amaa bunlar yinede işe yaramıyor saçlarım kupkuruuu keçe gibii...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevimcim tekrar merhaba, sana önereceğim şeyleri adım adım yaparsan 1 ay içerisinde saçların çok daha sağlıklı hale gelecek:
      Saçlarında kırık / çatallaşma varsa sorunlu kısımdan itibaren kestir. Kırıklardan kurtulursan bu bakımla saçların daha hızlı uzar.
      Banyo öncesi 1 saat => Natura Therapy yağı maske olarak nemli saçlarının tamamına sür ve havluyla sar / alternatif olarak saf halde olan tatlı badem + hindistancevizi yağı karışımı uygulayabilirsin.
      Şampuan olarak saçları hızla iyileştiren => argan cure şampuan + argan cure maske 'yi öneririm. Tabi günlük olarak kullandığın şampuanını da kullanabilirsin.
      Şampuanlayıp durulama sonrası => maskeyi 10 dk bekletmeyi ve saçlarını banyoda ıslakken taramayı unutma. Bu hem saçlarının dahada yıpranmasını önler hemde kolay açılmasını sağlar.
      Banyodan çıktıktan sonra => Loreal Elseve boyalı saçlar için saç bakım serumunu öneririm. Benimde kullandığım ve çok memnun olduğum bakım serumları arasında. Serumu uyguladıktan sonra saçlarını düz bir şekilde tara. Bu saçları hem yatıştırıyor hemde parlaklık sağlıyor.
      *** Saçların kendine gelene kadar fön / maşa / düzleştirici uygulama. Uygularsan her fön sonrası saç uçlarında kuruma ve çatallaşma olacak ve iyileşme süreci uzayacak. Sonuçlardan beni de haberdar et lütfen :) Sevgiler...

      Sil
  6. saçımı dün açıcı ile açtım istediğim renk olmadı bugün saçımı kendi rengime boyamayı düşünüyorum saçıma bi zarar verir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En az 1 hafta beklemelisin. Bu süreçte yağlarla ve maskeyle bakım yapmanı öneririm. Hilalcim: Saçlarını dinlendirmeden üstüste boyarsan, saçlarında kuruluk ve yanma olur.

      Sil
  7. kızlar ben bısey sormak ıstıyorum bende balyaj var saçımda kumral. ben evde komple sarıya donmek ıstıyorum fakat netur boya alıcagımı bılmıyorum herkez nevacolor altın sarı al bıkerede donersın sarıya dıyolar fakat ben acık sarı ıstmıyorum. bana yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her boya ambalajindaki rengini birebir vermiyor maalesef. Boya konusunda renk tercihlerinizi kendi zevkinize ve saç tonunuza göre seçmenizi öneririm.

      Sil
    2. Her boya ambalajindaki rengini birebir vermiyor maalesef. Boya konusunda renk tercihlerinizi kendi zevkinize ve saç tonunuza göre seçmenizi öneririm.

      Sil
  8. Şennurcum merhaba seni keşfetmem çok iyi oldu. Hemen heryerden takibe aldım :)) Yaş ilerledi, beyazlar çoğaldı. Ama ben kuaförde saatlerce oturmaktan çok bunaldığımdan, boya arayışına girdiğimde Nevacolorun tüp boyaları ile tanıştım. Sanırım 5 sefer oldu, 8 ve 8,32 yi karıştırıyorum. Önceden orta karamel vardı. Neyse tabiki dipler kendi saçım olduğundan rahat açılıyor. Ben de önce dipleri %6 lık oksidan ile boyuyorum, hem çok açılmasın hem de beyazlarım kapansın diye, yine de çok iyi kapatmayı başaramadım daha. Kalan yerleri de %9 luk oksidan ile boyuyorum. Sadede geleyim, açıcı ile bir tık daha açmak istiyorum fakat saçlarım kuru ve kıvırcık. Yakmak da istemiyorum. Senin kullandığın Nevacolor açıcıyı diplere değdirmeden sürüp 15 dakika beklesem. Yıkayınca 8,32 ve 9 karıştırıp komple boyasam olur mu ? Açma ile ilgili hiç bilgim yok. Bu söylediğim saçıma zarar verir mi , riskli mi? Çok teşekkür ederim şimdiden :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Şebnemcim, çok teşekkür ederim; bunları duymak beni çok mutlu etti. ☺Benim saçlarımda da zaman zaman boya işlemleri nedeniyle kuruluk oluyor. Açıcılar arasında koleston - palette vs.den en az kuruluk yapanı Nevacolor oldu.Açma işleminden sonra 1 hafta 10 gün bekleyip boyamanı öneririm. Üstüste boyarsan yıpranma artar ve saçların yanabilir. Sevgilerimle.

      Sil
    2. Tamam canım anladım, çok teşekkür ederim. Sevgiler...

      Sil
  9. Merhaba. Ben birkac kez sacimi acip bakir yaptim. Sunada 1 senedir yine oyle. Ama dipleri koyu canli uclari acik mat. Sanirim uclari yiprandigi ve yandigi icin boyayi kabul etmiyor. Ama kestirdim yine ayni. Bana bu farkin olusmamasi icin yada farki yok etmek icin be yapabilirim? Simdiden tesekkurler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Nazcım. Uçları kestirmen gerekiyor ya da her banyo öncesi saçlarının keratininini geri kazandırıp uçları yumuşatacak bir bakım yapman lazım. Tabi bu bakımı düzenli uygulaman ve açma işlemini koyu çıkan saç diplerine uygulaman gerekiyor. Bunları uygularsan, 3-4 ay içinde saçların daha canlı hale gelecek ve kuruluk + matlık sorunun ciddi anlamda azalacak. Fön çekmeden önce nemli saçına bakım yağı kullanmanı ayrıca öneririm, malum fönde boyalı saçları kurutuyor.

      Sil
  10. Merhaba.bende nevacolor kullanan biri olarak bilgi almak istedim
    Benim sacim şuan turk kahvesi ben bakır istiyorum.daha önce mavi toz acicilarla çok açtım sacimi ama nevacolorun aciciSini denemedim.bende açabilir miyim aceba bu aciciyla ve kaç numara almalıyım.

    YanıtlaSil
  11. Sanırım yazdiklarimi yanlış yere gondedim.benim saclarim turk kahvesi açmak ve bakır tonlarına boyamak istiyorum daha öncesi çok açtım evde kendim ama nevacolorun açıcı boyasını kullanmadim.benim sacimi acarmi peki biraz 2/3 ton açılsın istiyorum genelde açılırken kızılımsı bi renk açılıyor.banada yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
  12. Merhaba canimmm bende nevacolor balkopugu 8.35di galibaa ondan aldim ilk defa nevacolor kullanicamm ama ben tup boyaa olanindan aldimm kullansam memnun kalirmiyim acaba ? Bide dip boyami bu boya ile yapicam saclarm karamel tarzinda ve kendi dip rengim acik kumraldir kac dk tutmaliyim sencee ilk defa dip boyasi yapicam daha once hep siyah kullandm canimm tam bilmiyorm hemen cevap verirsen cok sevinirimm:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dipleri 30 dk sonra kontrol edip yeterli acilma oldugunda saçlarınızı yikayabilirsiniz. Yeterli acilma olmadiysa 15 dk daha. Yani ben toplamda en fazla 45 dk gibi bir süre daha bekletiyorum. Kontrol ederek bu süreyi ayarlamakta fayda var.

      Sil
  13. Mrb..
    Benim saçlarım yogun rofleli platin sarisi. Dipler uzamisti palette 10.0 ve 10.1 ile iki kez dipleri boyadim evde. Altin sari bakir karışık oldu.. rofleli yerler de dahil düz platin sari yapabilir miyim yoksa yanar kopar mı saçlarım �������� çok mutsuzm yardım n'olur..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Röfleden kaynaklı renk eşitsizliği olduğu için risk mevcut maalesef. Dipleri dk bekletip kontrol ediyorum. Yeterli acilma olana kadar. Eger yeterince acilmadiysa maksimum 15 dk daha yani toplamda en fazla 45 dk bekletip saçımı yıkıyorum.

      Sil
    2. Röfleden kaynaklı renk eşitsizliği olduğu için risk mevcut maalesef. Dipleri dk bekletip kontrol ediyorum. Yeterli acilma olana kadar. Eger yeterince acilmadiysa maksimum 15 dk daha yani toplamda en fazla 45 dk bekletip saçımı yıkıyorum.

      Sil
  14. Merhaba , bende açıcı aldım saçlarımm koyu renkti ve dipleri pek aciklmadi ama sarı ve turuncu renge geldi saclarimi sarı yada civciv sarısı yapmak istiyorum ne yapmalıyım ? Güvenlik gorevlisiyim o yüzden fazla baktım yok saclarimi bekeltmek icim

    YanıtlaSil
  15. meraba. ben saçımı 1 ay once sıyaha boyadım bıraz aktı. evde acık kahve yapmak ıstıyorum. lütfen bılgı verırmısınız

    YanıtlaSil
  16. meraba. sacımı 1 ay once sıyah yaptım bıraz aktı. acık kahveye nasıl dondurebılırım lütfen yardım edın

    YanıtlaSil
  17. Merhaba ben saçımın rengini açmak istiyorum. Ama turuncu olmasını istemiyorum. Saçlarım koyu bir renk. Açıcının üstüne boyada kullanmak istemiyorum. Hangi marka açıcı kullanmalıyım. Şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  18. Merhaba. Ben sacimin rengini acmak istiyorum ama turuncu olmasindan korkuyorum sacimin sadece uclarinda boya var geri kalan sacim koyu renk yani kendi rengim. Hangi markayi oneriyorsunuz. Simdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  19. Merhaba ben saçımın rengini açmak istiyorum. Ama turuncu olmasını istemiyorum. Saçlarım koyu bir renk. Açıcının üstüne boyada kullanmak istemiyorum. Hangi marka açıcı kullanmalıyım. Şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  20. Merhaba cnm benim sacim kızıl beyenmedim kahve boya aldım ve sonuç siyah oldu şimdi açıcı kullanıyorum iki günde bir surup fazla bekletiyorum bi hafta içinde kahve aktı kızıl kaldı diyorum ki sarı boya alıp açıcı ile kullansam nasıl bi renk oluşur TSK ederim saygılar

    YanıtlaSil
  21. Merhaba cnm benim sacim kızıl yaptim beyenmedim kahve yaptım ve sonuç siyah oldu açıcı kullanıyorum iki günde bir surup fazla bekletiyorum bi hafta içinde kahve aktı kızıl kaldı diyorum ki sarı boya alıp açıcı ile kullansam nasıl bi renk oluşur TSK ederim şimdiden

    YanıtlaSil
  22. Merhaba cnm benim sacim kızıl beyenmedim kahve boya aldım ve sonuç siyah oldu şimdi açıcı kullanıyorum iki günde bir surup fazla bekletiyorum bi hafta içinde kahve aktı kızıl kaldı diyorum ki sarı boya alıp açıcı ile kullansam nasıl bi renk oluşur TSK ederim saygılar

    YanıtlaSil
  23. Merhaba cnm benim sacim kızıl beyenmedim kahve boya aldım ve sonuç siyah oldu şimdi açıcı kullanıyorum iki günde bir surup fazla bekletiyorum bi hafta içinde kahve aktı kızıl kaldı diyorum ki sarı boya alıp açıcı ile kullansam nasıl bi renk oluşur TSK ederim saygılar

    YanıtlaSil
  24. Merhaba ablacım ben bişey sormak istiyorum ben bu yaz loreal parisin saç açıcı jelini kullandım onu kullandıktan sonra saçım çok güzel açıldı ama güneşte açıldığı için güneş gören taraftlar açıldı sadece iç tarafı yine kumral kaldı üstler sarı ve şimdi şubata kadar geldik dibimde geldi ama o kadar çok dikkat çekmiyor doğal duruyor ben şimde saç açıcı kullanarak saçımı eşitlemek istiyorum ama o saç açıcı jeli kullandım ya üstünede saç açıcı boya gibi bişey alıp kullanırsam turunculaşma olabilirmi şimdiden başladı çünkü

    YanıtlaSil
  25. Merhaba benim saçlarım kahve rengi daha açık kahverengi istiyorum ama aldığım açık Kahveler istediğim gibi olmuyor fildisi ile kahverengi ni karıştırsam daha açık bi kahve olurmu aceba bilen varsa yardimci olabilirmi açıcı istemiyorum hemen yanıyor saçlarım açıcı da .çok ince ve kuru

    YanıtlaSil
  26. Merhaba benim saçlarım kahve rengi daha açık kahverengi istiyorum ama aldığım açık Kahveler istediğim gibi olmuyor fildisi ile kahverengi ni karıştırsam daha açık bi kahve olurmu aceba bilen varsa yardimci olabilirmi açıcı istemiyorum hemen yanıyor saçlarım açıcı da .çok ince ve kuru

    YanıtlaSil
  27. Merhaba ben uzun yıllar.pilatin kullandm ve artk dipboyası parasına yetişemedgm.için.kumral tonlara geçş yaptmllâkin naparsa yapsn o uçlardaki sarılık kaldı dip boyamı 8.00 ve 8.01 le yaptgnı syledi kuaförm uçlardaki sarılarda aktkça ombre gibş durmuş ve platinrenkle şuan yaptığı işlem arasndaki fiyat farkı 10 tl artık evde kendm yapmayı kafaya koydm ama olrmu blmyrm illa iki bıyayı karştrmakmı gerek biriylede aynı sonucu alrmym kafamda deli sorular :(((

    YanıtlaSil
  28. mrb benim saçlarım koyu kahve uçlarını sarı yapmak istiyorum saçlarım yanmadan nasıl yapabilirim yardımcı olur musunuz

    YanıtlaSil
  29. mrb benim saçlarım koyu kahve uçlarını sarı yapmak istiyorum saçlarım yanmadan nasıl yapabilirim yardımcı olur musunuz

    YanıtlaSil
  30. Merhabalar ben saçımı dün peroksit ile açtım saçım turuncumsu bir renk aldı saçımı ilk kez açtım doğal rengi koyu kahveydi ben daha çok ombre gibi olur diye düşünmüştüm bugün tekrar açsam saçım sarı tonuna gelirmi yoksa daha mı çok turuncu olur bu arada diplerim doğal rengi sadece uçlarına açıcı sürdüm

    YanıtlaSil
  31. Merhabalar ablacm bende bugün saçımin rengini actm doğal rengi koyu kumraldi simdi oldu karamel ve sari hem de uçları karamel hatta turuncu gibi, ortası sari. Şimdi ben bu rengi pek begenmedim sari olsun istiyordum küllü sari olması için ne yapabilirim tekrar açıcı kullanabilir miyim? Şimdiden çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  32. Merhaba sacim platin den koyu kullu platin gibi diplerimide ayni renk yapmak istiyorum evde yapacagim acaba ilk basta acip biray sonra boyami yapmaliyim ? Diplerim karamel bu arada

    YanıtlaSil
  33. Merhaba be im saclarım platin dipleri 2 cm kadar cıktı dip boyası yapmak istiyorum ewde acıcımda war acici ile acsam dioleri sonra novecolor 9.0 platinle dipleri tekrar boyasam olurmu acaba

    YanıtlaSil
  34. Saç acıcı kullandım tamamen açılmadı üstüne boya olurmu olursa nasıl olur

    YanıtlaSil

*** This is the only comment field . Please don't share your site link here. I don't publish comments that contain Link.
*** Lütfen, site linklerinizi paylaşmak adına yorum yapmayın; site linki içeren yorumları yayınlamıyorum: