Cuma

Stationery Pencil Shopping : Online Kırtasiye Alışverişim * Versatil Kalemler & Craft Arts Makaslar


 Okullar başladı malum, hazır sonbahara girmişken bu yaprak döken ruhun etkilerini azaltmak için,  biz büyümeyen küçükleri mutlu edecek alternatiflerde mevcut. Sizi bilmem ama ben: kırtasiye, züccaciye ve kozmetik mağazalarını dolaşmaktan ayrı bir keyif alıyorum. 

Burada kırtasiyelerde genellikle erkek ve ilgisiz çalışanlardan bıktığım için online kırtasiye alışverişine yöneldim. Epeydir aklımda olan ürünlerin bir kısmını Hepsiburada 'nın kırtasiye bölümünden, bir kısmını, linki => Asil kırtasiyenin online alışveriş sayfasından TıkTık ve yüklü bir meblağda d&r 'nin online alışveriş sayfasından yaptım. Bu siparişlerimden sadece biri yani şu an okuduğunuz => Asil Kırtasiye siparişim eksiksiz ve tam süresinde geldi. Diğerlerinin birazı parçalı; birazı da tedarik aşamasında. 


Sitede kalemler ve kalem uçları normal kırtasiye fiyatlarından daha uygun, bende bir versatil kalem sever olarak bol bol uç stokladım. Faber Castell Super fine leads yazan kalem ucu tüpleri çok şirin, içinde 120 tane var. Fiyatıda epey uygun, bildiğim kadarıyla fabrikasını Çin pazarına kaydıran kalem üreticilerinden biri de Faber Castell. Hammadde + maliyet + işçilik ucuzluğu karşısında Çinin gücüne dayanmak zor.


 Made in Japan, yani Japonya üretimli markalardan biri Pentel. Pentel 'in Ain Stein isimli 2B uçlarından 05 mm, 07 mm ve 09 mm kalemler için. Hem ambalaj hemde uç kalitesiyle bilinen ve fiyat olarak biraz tuzlu bir marka Pentel. Her birinin çerisinde 40 tane kalem ucu var. Asil kırtasiye 'de normal kırtasiyeden daha uyguna, tanesini 5 tl 'ye aldım.

Umix Craft & arts scissors ( Şekilgeç Makaslar ) : Bu yeni çıkmış, ne Migros 'un ne de Kipa 'nın kırtasiye bölümünde geçtiğimiz aylarda denk gelmedim oradan biliyorum. 6 'lısını kipa ve migroslarda karton ambalajda bu fiyatın üstünde bir rakama satıyorlardı.Asil kırtasiyenin sitesinde 14 tl küsürdü bu setin fiyatı. 
Dosya etiketlerimi şekillendirmek ve farklı bir kaç amaç için kullanmayı planlıyorum. Rengarenk olduğu için beni çocukluğuma döndürmesi de ayrı bir güzel :)


MiniQ Süper Fine Leads 120 pcs : MiniQ 120 li 2B kalem uçları, bunlarda Çin üretiminden nasibini alanlar. Ambalajları oldukça irice ve tasarımları çok şirin. 120 li olması ve tasarımı beni cezbetti. Tabi fiyatı da oldukça uygun. 

 Üstte bulunan kalemlerin bir kaçını lise - üniversite yıllarımda kullanırdım ve genelde vize - final yada derste kalemini unutan arkadaşlarıma kaptırırdım. Daha önce severek kullandıklarımı ve aklımda olan kalemlerden bir kaçını daha ekledim. İçlerinde hem yazı hem çizim kalemi niteliği taşıyanlar Zebra Drafix 09 mm ve Rotring 300 07 mm. Normal yazı kalemleri ise Faber Castell TK Fine Executive, Pentel 120 A3 DX, Pentel Sharplet -2 .
 Magnum 120 pcs leads: Magnumun kalem uçlarını da sık sık buradaki kırtasiyelerden alıyorum, son kırtasiyeye gidişimde ufak bir fiyat farkı yüzünden Asil Kırtasiyeden online siparişimle birlikte almayı daha uygun buldum.


=>  Asil Kırtasiye 'den yaptığım alışverişten memnun kalıp kalmadığıma gelince : 

Eksileri => 
* Ufak bir kutunun kargo ücretinin 10.50 tl tutması.  
* Peşin fiyatına taksit yerine; taksitlendirme seçenekleri kullanıldığında epeyce bir komisyon alıyor olmaları dışında eksikleri yok. Kargo ve firmalarıyla ve bankalarla anlaşsalar sanırım bu fiyattan daha uyguna gelebilirdi.
* İletişimleri sıfır, yani mesaj attım yanıt bekliyorum demeyeceksiniz. Sitelerinde telefonları mevcut, ben sipariş durumuyla ilgili bizzat arayarak bilgi alabildim.
* Siteye giriş yaptığınızda siparişlerim bölümünden girip aldıklarınızı kontrol etmeniz için ekstradan sipariş numaranızı girmeniz gerekiyor.

Artıları => 

*Ürün çeşidi oldukça geniş, kısaca bir kırtasiyede ne ararsanız Asilde biraz daha fazlası var.
* Kalemlerim teslimat süresi olarak belirtilen sürede ve eksiksiz gönderildi. 
*Parçalı teslimat olmaması ve hasarsız teslim edilmiş olması oldukça güzel. Tabi banka taksitleri ve kargo ücretiyle ilgili sorunları da hallettiklerinde çok daha rahat alışveriş yapılabilir. Tekrar alışveriş yapar mısın ve önerir misin derseniz, bence o kadar uygun fiyata ve geniş ürün yelpazesine dayanmak zor :) 
**** Bugünlük benden bu kadar.Herkese mutlu bir hafta sonu diliyorum.
*** Daha fazla paylaşım & uygulamalı fotoğraflar ve her türlü soru ve önerileriniz için beni buralarda da bulabilirsiniz  =>
Contact / Mail => 
* perfemma@gmail.com
*  sennur@makeuparfume.com

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

*** This is the only comment field . Please don't share your site link here. I don't publish comments that contain Link.
*** Lütfen, site linklerinizi paylaşmak adına yorum yapmayın; site linki içeren yorumları yayınlamıyorum: