Cuma

Madagascar Bourbon Vanilla Pods - Beans * Kaliteli Vanilyalı Çubukları Nereden Alınır ve Nerelerde Kullanılır?


Geçtiğimiz günlerde instagram hesabımda paylaşınca yazmak farz olmuştu. 26 gün boyunca İngiltereden gelmesini beklediğim paketim geçtiğimiz hafta ulaşmıştı. Uzun zamandır yapmak istediğim Vanilya ekstresini / özütünü yapmak için ebay üzerinden alışveriş yapmayı tercih ettim. 
Ebay hacklenince yeni şifre isteyen hesabıma giremeyince kalktım birde yeni bir alışveriş hesabı açtım. Uzun uzun araştırıp en uygun fiyata, en uygun kargoyla gönderim yapan bir satıcıyı bulabildim..............

Merak edenler için satıcının hesabı => Vanilya Çubuğu alışverişi
Paypal hesabı vs derken eksik adres bilgilerimi farketmeden ödemeyi tamamladım. Fark edince de paketim ulaşmaz endişesiyle satıcıya tam adresimi mesajla ilettim. Ebay sisteminin mesajımda ki tam adresimi denetimden geçirip, satıcıya mesajımı iletmeme ihtimaline rağmen umutsuz bir bekleyiş içerisinde paketi bekledim. PTT deki abilerin epey başını ağrıttıktan ve umudumu kestikten sonra bir cuma günü postacı benden önce eve uğrayıp anneme paketimi teslim etmiş. :) Biraz hasret giderdikten sonra vakumlu paketinden vanilyalarımı çıkarıp cam şişeye yerleştirdim.


Ülkemize gelene kadar 3-5 katına çıkan fiyatları yüzünden sınırlı sayıda aldığım vanilya çubuklarından, tam 50 tane satın aldım. Özüt yapmak için makbul olan Madagascar Bourbon Vanilla Pods - Beans olarak geçen çubukları tercih ettim. 50 vanilya çubuğu: 11.78 sterlin  + kargo: 5.15 sterlin tuttu. Türk parasıyla, 67 TL küsüre hem çubukları hemde kargoyu ödemiş oldum.

- Vanilya çubuklarıyla neler yapabilirsiniz?
* Kek, kurabiye, tatlı ve dondurmalarınızda kullanabilirsiniz.
*Vanilya ekstresi * Özütü  ( Alkolle yapılıyor )
* Vanilyalı şeker yapabilirsiniz. ( Alkol kullanmak istemeyenler için )
* Vanilya çubuklarını sıcak sütünüze daldırıp vanilyalı süt yada bitki çaylarınızın içine kestiğiniz 1/4 oranındakı çubuklardan koyup, vanilya kokulu  kraliçe usulü bitki çayı yapabilirsiniz.

Vanilya çubuklarının kalitesi boyundan ve nemli - yağlı görünümünden anlaşılıyor. 15 cm den uzun olması ve dokunulduğunda hafif şişlik olması gerekiyor ki aldıklarımda tam anlamıyla bu niteliklere sahipti. Paketin dışından bile buram buram kokusu geliyordu. İçerisinde toz kadar ufak, yüzlerce vanilya tohumları var. 
Gelen paketimdeki vanilyalarımdan 3 tanesiyle hemen bir vanilyalı kek yaptım. Vanilya tohumlarını çıkardığım çubukları kurulayıp vanilyalı şeker yapmak için hemen bir kavonaza şekerle birlikte koydum.


Değişen miktarlarda vanilya çubukları kullanarak üç şişede vanilya özütü yaptığım halde halen cam şişede 27- 28 tane daha vanilya çubuğu var. Onları da kek ve kurabiyeler de değerlendirmeyi planlıyorum. 
Vanilya çubuğundan özüt ve şeker kullanmayı tercih etmemde ki sebep : yapay ve sadece kokudan ibaret gerçek vanilya barındırmayan vanilinleri + vanilya aromalarını kullanmak yerine gerçeğini kullanmayı tercih etmek daha doğru geldi. 


Aklınıza takılanlar olursa sormakta çekinmeyin. Mutlu günler :)
*** Daha fazla paylaşım & uygulamalı fotoğraflar ve her türlü soru ve önerileriniz için beni buralarda da bulabilirsiniz  =>
Contact / Mail => 
* perfemma@gmail.com
*  sennur@makeuparfume.com

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

*** This is the only comment field . Please don't share your site link here. I don't publish comments that contain Link.
*** Lütfen, site linklerinizi paylaşmak adına yorum yapmayın; site linki içeren yorumları yayınlamıyorum: