Çarşamba

Hepsiburada Kırtasiye Alışverişim : Pilot Pen * Rotring * Scrikss Versatil ve Tahta Kalemler * Stationery Shopping *


Her okul zamanı çocukluğuma dönüyorum sanırım ama kalem bende ayrı bir tutku özellikle versatil kalemlere deli oluyorum. Bu alışverişimi 'de Hepsiburada 'nın kırtasiye bölümünden yaptım. Hepsiburada 'nın okul ihtiyaçları sayfasında 50 TL üstüne kargo ücretsiz olması ve bazı kalemlerin fiyatlarının uygun oluşu da bu alışverişi yapmam da etkili olmuştu. Parçalı gönderim dolayısıyla bazı kalemlerim resimde yok,  ikisini de sağ olsunlar 18 gün boyunca tedarik edemeyip iptal ettiler. Neler aldım detaylara geçelim isterseniz..............................................


=> Soldan itibaren başlarsam : 

Ark Nataraj Neon Kurşun Kalemler : İtiraf etmeliyim renklerine vuruldum, Hindistan 'da üretilmiş ve çarpıcı neon renkleriyle baştan çıkarıcı tahta kalemlere hayır diyemedim. Kaliteli duruyorlar ve uç koyulukları ideal.
Scrikss Simo R&D Japan 07 : çok uygun fiyatlı duruyordu, zaten kırtasiyelerde de üç aşağı beş yukarı o fiyata yakın ama en uygun Hepsiburada' ydı. Ucuz ama kullanışlı, uç kısmı amortisör görevi yapan, ( esneyen ) ve uç kırmayan nadide bir o kadar da zarif bir kalem kendisi.

Rotring Rapid 05 - 07 uçlu Kalemler : Abartıp iki farklı uçlusunu da aldım. Bu kaleme karşı ayrı bir sevgim var, Pensan IQ gibi uç kısmı tamamiyle içe giriyor ve ve kalem yere düştüğünde o ince uç metalin yamulma sıkıntısı yok. Tutuşu ve yazı yazarken verdiği konfora da denilecek söz yok. Fiyat haliyle versatil kalemlere göre azcık tuzlu.

 Pilot Shaker H -1010 - 05 uçlu : Çoğuna göre kült diye nitelenen ve artık cultpens 'de dahil yurtdışı satış sitelerinde kolay bulunmayan bir kalem kendisi. 32-33 tl aralığındaydı Hepsiburada 'da. Özelliği şudur ki, kalemin üst kısmından basarak uç çıkartabildiğiniz gibi, kalemi salladığında içindeki mekanizma yazmaya yetecek kadar ucu ön kısma itiyor. Yani basmanıza gerek yok, uç bitince sallayın gelsin. :) 
32- 33 TL verdim vermesine de, çok geç gönderdiler onlar gönderene kadar ummadığım bir kırtasiyeden aynı kalemi 22.5 TL ye aldım. Hatta Hepsiburada 'nın bu kalemin satışta olduğu sayfaya yorum yazdım. Bu kalemi hem çok geç gönderdiklerini hemde 10.5 TL kadar kazıkladıklarını. Ama ne yazık ki bu yorumu yayınlayacak kadar cesaret gösteremediler. İki Pilot shaker bir de bendeniz Şakirt, salladıkça yediğimiz kazığı hatırlıyoruz :) Made in Japon ( Japonya üretimli kalemlerden )

Pilot Pen H320 Serisi : Turuncu  H -329 * 09 Uçlu*  /  Lacivert H - 327 * 07 Uçlu * / Siyah H -325 * 05 Uçlu *  => Tamamiyle Japon üretimli taş gibi hem çizim hem yazım kalemleri. Turuncuyla derin bir bağım var mesela, onu elime aldığım zaman uzun süre bir şeyler çizmeden duramıyorum. Kaliteli sağlam plastik gövdeleri, öne doğru hafif tombullaşan gövdeleri ve metal uç kısmıyla göz dolduran şahane bir seri. 10 -11 tl lik fiyatlarıyla japon kalitesini hissettiriyorlar. Birde bu serinin güneş sarısı 03 Uçlusu var ki, o da çok tatlı durmasına rağmen hayatında 03 uç kullanmayan bana göre bile sırf koleksiyon olsun diye alınacak bir kalem değil. 



Kalem ayrı bir tutku, ben halen babamın 80 'li yıllarda Mardin de askerlik yaparken aldığı Alman malı tükenmez ve dolma kalemlerini saklıyorum. İleride olur da bir çocuğum olursa, anasının minyatür oyuncaklarını, kalem koleksiyonunu, çocukluktan beri sakladığı kartpostallarını, 90lardan kalma masal kitaplarını, rengarenk bilyelerini miras olarak devralsın isterim :) Çenem fazla düşmeden, gelecek yazılarda görüşmek dileğiyle, bol pozitif enerji gönderin ki daha çok yazı yazmak için enerjim olsun.

*** Daha fazla paylaşım & uygulamalı fotoğraflar ve her türlü soru ve önerileriniz için beni buralarda da bulabilirsiniz  =>
Contact / Mail => 
* perfemma@gmail.com
*  sennur@makeuparfume.com


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

*** This is the only comment field . Please don't share your site link here. I don't publish comments that contain Link.
*** Lütfen, site linklerinizi paylaşmak adına yorum yapmayın; site linki içeren yorumları yayınlamıyorum: