Perşembe

SAĞLIKLI ATIŞTIRMALIK: ÇİKOLATALI FINDIKLI HURMA TARİFİ

                                                                                 

  Herkese merhabalar, bugünlerde sağlıklı atıştırmalıkları satın almak yerine kendim yapmayı tercih ediyorum. Bunlardan bir tanesi üstte resmini gördüğünüz üzere Çikolatalı Fındıklı Hurma tarifi. Yapılışı basit lezzeti ise şahane. Ben genelde sütlü ve bitter çikolata ile yapıyorum ve içine de çoğunlukla kavrulmuş tuzsuz fındık nadiren de kavrulmuş tuzsuz badem kullanıyorum. Dileyen farklı kuruyemişlerle, çikolata çeşitleriyle veya HURMA yerine kayısı ile de deneyebilir. Malzemeler:
  ●500 gram Hurma ( Hurmanın kalitesi önemli; ucuz ve kalitesiz olmamasına özen gösterin)
    ●100 gram kadar tuzsuz kavrulmuş fındık içi
     ● 240 gram Bitter/ Sütlü ya da herhangi bir çikolata. (Küvertür veya damla çikolata kullanacaksınız katı kakao yağı ile çikolatasını bulunacak kıvama getirebilirsiniz)

Yapılışı: Hurmaların dışında kalın kabuklar varsa elimizle hafif soyuyoruz, hurmaları yıkamıyoruz. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıyoruz. makeuparfume ( Dileyen bu çekirdekleri yıkayıp kavurup elektrikli öğütücüde öğütlerek Hurma kahvesi yapabilir.)
Çikolatayı benmari usulü eritiyoruz. *(bir tabağa cikolataları kırıp, kaynamış sıcak su tabağa değmeyecek şekilde)
Çekirdeklerini çıkardığımız hurmalar içine 2 adet fındık koyup sıkıca kapatıyoruz ve benmari usulü erittiğimiz çikolataya bulayıp yağlı kağıt üstüne alıyoruz. Kısa sürede çikolata donuyor, yaz aylarında olduğumuz için buzdolabında muhafaza edebilir; kahvelerinizin yanında keyifle tüketebilirsiniz. Herkese mutlulukla sağlıkla dolu günler. :)
Bana ulaşmak isterseniz.
Mail: perfemma@gmail.com 
İnstagram: instaguzellik 
Twitter : makeuparfume
Facebook: makeuparfume

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

*** This is the only comment field . Please don't share your site link here. I don't publish comments that contain Link.
*** Lütfen, site linklerinizi paylaşmak adına yorum yapmayın; site linki içeren yorumları yayınlamıyorum: