Pazar

geç kalınmış güneş koruyucular ve eylül güneşinde kullanılacaklar:)

merhaba kızlar,


öncelikle  takip ettiğim bloglardan vespa girl ün yazısını görünce dayanamadım,gerçekten güneş koruyucuları hakkında oldukça detaylı ve güzel bir yazı hazırlamış.Ben bu yıl hem işim hemde ramazan nedeniyle tatil konusunda geç kalanlardanım ve bayramdan sonra tatile çıkabiliyorum daha önce alıp kullandığım ürünlerden memnun kaldıklarımı stokladım sırf eylül tatilim için:)


amannn,nasılsa eylül gelmiş güneş o kadarda zararlı olmaz demeyin,cilt konusunda hassas davranmak şart,ben genelde her yaz birbirinden farklı faktörlerde güneş koruyucular kullanıyorum ve güneş sonrası losyonumu ve spreyimide mutlaka alıyorum.Gün içerisinde güneşin tepede kalma sürelerine göre faktörlerine göre kullanıyorum,aşırı beyaz değilim ama siyahi kıvamında yanmayı sevdiğimde söylenemez.şimdi geyiği uzatmadan gelelim eylül tatilimde kullanacağım geçen yaz deneyip tekrar satın aldığım koruyuculara:




soldan sağa;


suntanicals,max block,avon,havaiian tropic fusion blend, ve avonun güneş yağı görünümünde olansa benim tatilimin sonlarına doğru kullandığım soyulmayı önleyen özel yağ karışımım:)alttaki resimlerde içerisindeki yağlardan bahsedeceğim.



avonun bu 10 faktörlük güneş kreminin yoğunluğunu seviyorum ne çok katı nede çok akışkan,bir ara güneşte yanmaya olan fobimden dolayı 30 faktörlük çocuk kremini almıştım ,çocuklar için olanını kullananınız var mı bilmiyorum ama açık mavi çok yoğun bir yapısı ve ovala ovala kolay yayılmayan bir yapısı vardı:)





en sona bırakacaktım bu karışımı ama hazır sıra buna gelmişken açıklamalıyım;


ben 3 yıldır bu karışımı tatilimin bitmesine 1 hafta kala bacaklarımda yoğun şekilde kullanıyorum,eee kullanıyorsun da bu ne işe yarıyor dediğinizi duyuyorum:)bu karışımı daha sağlıklı bir bronzluk isteyenler için öneriyorum çünkü içinde bol bol nemlendirici özelliği olan yağlar var daha canlı bir ten ve tatil sonrası deride ki pul pul dökülmeleri önleyen bir karışım,kendisi benim icadımdır:)


içindekiler;


jojoba yağı


kakao yağı


kayısı yağı


defne yağı


hazırlanışı; Ben sprey şişeme doldurduğum için hepsini eşit miktarlarda boşaltıyorum.çalkalıyorum ve 3-4 gün sonra kullanıyorum.Bu saydığım yağları ise aktarlardan bulmanız mümkün 24 tl gibi bir rakam tutmuştu aldığımda, pazarlık yapmada üstüme olmadığı için ee hadi be abi düz 20 yap sen bak daimi müşterinim deme gibi bir huyum var da:))






 max block ; Bu ürünü ilk başta sevmemiştim neden derseniz zamanla cildim kuruyor ve sanki nemlendirme açısından yetersiz gelir diye düşünmüştüm,geçen yıl 2 ay tatil yapma rekorunu kıran ben bunun diğer tüpünü tüketmiş bulunmaktayım,bak block yağsız ce yoğun kıvamlı,koruma faktörü ideal olduğu için yaz aylarında yüzünüzde bile rahatlıkla kullanabilirsiniz çünkü yağlandırmadan nemlendirme özelliğine sahip.
nerden bulabilirsiniz amerikaya giden yakınlarınız aracılığıyla temin edebilirsiniz çünkü USA üretimi ve Türkiye de bulmak pek mümkün değil.





gelelim fusion blende; 


mucizevi bir buluş bana göre neden derseniz benim koku takıntım var ve bu ürün buram buram çikolatayla hindistan cevizi kokuyor, bu üründe tatilin son günlerinde tercih etmeniz gerekenlerden çünkü gördüğünüz üzere 2 renkli alttaki mor kısım yağ üstteki de solüsyonu yani sağlam bronzlaşmak isteyenler için,kullanmadan önce sallamanız gerekiyor işin ilginç yanı salladıktan 1 dk sonra 2 eşit parçada ayrılıyor:) havaiianın tüm ürünlerine bayılıyorum bu ürünü bulursanız kaçırmayın derim.ben bu ürünü strawberry yasağından önce stokladım 18 TL gibi bir rakama gelmişti bana.








gelelim banana boat suntanicals'a ;


bu ürünün en büyük özelliği bitkisel içerikli olması, ot gibi kokuyordur diye düşünebilirsiniz ama yanıldınız,meyveli egzotik bir kokusu var,akışkan bir kıvamda koruma faktörü 8 olduğu için güneşin yoğun olmadığı akşam saatlerinde özellikle öneriyorum hem akşam parfüm sıkma derdiniz yok çünkü buram buram teninizde kokusu kalıyor.
bu ürünü de Amerikada oturan yada gidip gelen birileri aracılığıyla getirtebilirsiniz.






bunlarda güneş sonrası spreyim ve losyonum, soyulma konusunda sıkıntı yaşıyorsanız ve cildiniz kuruysa bu ürünleri kullanmanız şart çünkü güneç sonrası kuruyan cildinizin nemini güneş sonrası ürünlerle koruyabilirsiniz, ben yıllardır avonun güneş sonralarını kullanıyorum neden derseniz hassas bir cilde sahip değilim ve güneç sonrası ürünler için çok pahalı ürünleri tercih etmiyorum,avonun güneş sonrası ürünleri kalite ve fiyat açısından oldukça başarılı.


evet yazıma burda son verirken ilham kaynağım vespa girle teşekkür ediyorum ve yazısını çok beğendiğimi de söylemeden geçemiyorum:)


siz güneş koruyucu ve güneş sonrası için hangi ürünleri kullanıyorsunuz?

4 yorum :

  1. harika post olmus, bilgilerin icin sagol :D
    http://maffionista.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim evy:)bu güzel yorumun sayesinde muhteşem bir blog daha keşfettim,gerçekten bloğun tek kelimeyle kusursuz

    YanıtlaSil
  3. :) ünt kullandım yüz için günes koruyucu olarak daha önceden. ama şimdi dermalogica kullanıyorum ve gercekten cok basarılı. bunu da deneyebilirsin :)

    YanıtlaSil
  4. Gamzecim, dermalogicayı kuzenimde bir süre kullandı oldukça memnundu ama ünt yi bilmiyorum,aklımın bir köşesinde dursun merak ettim sen söyleyince:)

    YanıtlaSil

*** This is the only comment field . Please don't share your site link here. I don't publish comments that contain Link.
*** Lütfen, site linklerinizi paylaşmak adına yorum yapmayın; site linki içeren yorumları yayınlamıyorum: