Salı

Cilt bakımı ve selülit için doğal sabun kullanımı ve diğer öneriler

malum bayanların genelinin ortak problemi selülit, ben aerobic yapmama rağmen bacaklarımda istediğim görüntüyü bir süre öncesine kadar elde edemeyenlerdendim.yaklaşık 2 ay önce bir A101 turum sırasında bir ürüne gözüm takıldı çeşit çeşit renk renk ,birbirinden güzel kokuları olan doğal sabunlar, alıp almamakta kararsız kaldım önce ama fiyatları uygundu neyse ki, çok fazla bir şey kaybetmeyeceğimi düşündüm ve nemlendirici etkisi nedeniyle yüzüm için gül susam papatya içerikli olandan bir tane ve bir tanede selülit için kahveli La Diva sabunlardan aldım, cildim aşırı derecede kuru, ortaokul dönemimde her sabah dove ile yıkadığım için cildimde çok fazla sivilcelenme problemi yaşamadım ama cildimi yıkama sonrası nemlendirmediğim için daha erken kurudu.

yüzüm için aldığımı direk olarak uyguladım ve genellikle 3-4 günde bir banyoda kullandım, zaten kuru olan cildimi kurutmaması ve canlandırması çok hoşuma gitti,papatya-gül-susam içerikli olan yüzümde kullandığım sabunumun içinde papatyanın bizzat kendisinin olması cildimde peeling etkisi yarattı .




selülit için olan kahveli La Diva sabunu ise:
1) banyo lifim ile köpürtüp her banyo sonrası kese yapar gibi uyguladım.

2)biraz ürkütücü gelebilir özellikle şu kış aylarında ama gerçekten kan akışını hızlandırmak ve selülitlerle baş etmek istiyorsanız duş almanız bitince bacaklarınıza soğuk su püskürtmek(soğuğa aşırı dayanıksız olan ben bile yapabildiysem siz de yaparsınız,hadi kızlar:)

3)banyodan çıkmadan önce Queen Helene natural cocoa oil with E vitamin ile nemli cildime 3-4 dk masaj yaparak yedirdim.(Queen Helena kakao yağımın yazısı burada tık tık)

4)fazla fırsat bulamadığım için haftada bir kez 20 dk boyunca elektrikli masaj aletiyle bacaklarıma masaj yaptım.elektrikli masaj aleti kullanmak istemiyorsanız Watsons da tırtıklı masaj aletleri var çeşit çeşit,elle uygulanabilenler onları alıp banyo yaparken 15 dk cildinize masaj yapabilirsiniz.

La Diva doğal sabunlardan memnun kalınca gidip hemen şu 3 tanesini daha satın aldım
( tanesi:2.75 TL- A101den aldım)

şu an kullandıklarımı(kahveli ve gül-susam-papatya sabunlarımı)görsellik açısından fotoya koymadım incelemek isterseniz La Diva nın sitesinden bakabilirsiniz tık tık

siyah üzümlü (antioksidan) - nar(sıkılaştırıcı)-kayısı (besleyici-yumuşatıcı)



sonuç olarak yaz günü olsa çekinmeden bikinimi  giyip sahilde salınacak kadar hoş bir görünüm oldu, gönül ister ki fotosu çekilip konulabilecek bir yer olsun ama bacak bu yani:)pek etik değil. sabunların herbiri farklı özelliklerde ve farklı ihtiyaçlarımız için düşünülmüş, kokuları ve renkleri cezbedebilir ama kullandığınız süre içerisinde memnun kalacağınız doğal içerikli ürünler olması çok daha önemli. 

hangi sabunun ne için kullanıldığı hakkında bilgi edinmeniz için(aşağıda ki metin alıntıdır);


Doğal Sabun Ne Kadar Sağlıklı?
Doğal sabunun, iki teneke yağa beş sürahi kostik gibi kaba öülerle ve kazanda sopayla karıştırılarak üretilmiş olması ve pazarda kilo hesabı satılması gerekmez. Doğal sabunu daha doğal ve daha sağlıklı yapanlar da bunlar değildir. Aksine yağların ve sabun bazının oranının hassas hesaplanmış olması. iyi ve tanı bir karışımın sağlanmış olması, sabunu daha kaliteli ve cilt sağlığına daha faydalı yapar.
Sıradan bir sabunun içinde aşağıdaki kimyasallar yer alıyor:

Sodium Isethionate - deterjan
Steorik Asit - plastik
Titanium Dioxide - beyazlatıcı
Propilen Glikol - petro kimya ürünü
Sodium Lauryl Ether Sulfate. Sodium Laureth Sulfate, Ammonium Lauryi Ether Sulfate. Ammonium Laureth Sulfate - sıvı sabun.
Şampuan, diş macunu gibi ürünlerde kullanılan deterjanlar

Ladiva Dogal Sabununda ise sadece şunlar yer alıyor

Palm yağı, saf zeytinyağı, hindistan cevizi yağı. kanola yağı. bitki özleri ve bitki uçan yağları, bitkisel gliserin, süt, sabun bazı.
NAR -  Sıkılaştırıcı, Canlandırıcı, Antioksidan ve Anti - Aging

Narın en kuvvetli antioksidanları içeren meyvelerden biri olduğunu kanıtlanmıştır. Yorgun cildinizi en etkili şekilde temizleyerek canlandırmaya, sıkılaştırmaya ve enerji vermeye yardımcı oluyor. Üstelik yağsız olduğu için tüm cilt tiplerinin kullanımına uygundur. Pürüzsüz bir cilt kazanmanıza yardımcı olmaktadır.
KAHVE - Anti - Selülit Sıkılaştırıcı ve Dinlendirici Etki

Kahvenin uyarıcı, banyo sonrası dinlendirici etkisi vardır. Kötü kokuların da düşmanı olan bu ürün vücudunuzdan stresi ve kokuyu silip atacak. Selülit ve benzeri cilt sorunlarına karşı etkilidir.
KAYISI - Besleyici - Yumuşatıcı, Nemlendirici ve Akneye Karşı

Akneleri temizler, cilde canlılık verir. Nemlendirici Özelliğe sahiptir. Cilde doğal yumuşaklık ve parlaklık verir. Cilt hücrelerini besleyerek cildinizin ideal nem oranını korur. İçerdiği Kayısı çekirdeği yağı yoğun miktarda A vitamini içerdiğinden cildi nemlendirip, doğal bir canlılık ve parlaklık verir.
LAVANTA - Sakinleştirici, Antiseptik Canlandırıcı ve Nemlendirici

Rahatlatıcı ,ferahlatıcı, uyarıcı etkisi ve hoş kokusu cilde tazelik ve canlılık verir Vücut kokularının giderilmesine yardımcı olur cildi uyararak kan dolaşımını hızlandırır, cilde tazelik, canlılık ve hoş koku verir. İltihaplanmayı önleyici, yatıştırıcı ve hücre yenileyicidir .Bileşimindeki lavanta yağı ve çiçeği ile cildi tahriş etmeden temizlerken antiseptik etkisi sayesinde doğal bir koruma sağlar.

 ZEYTİN - Nemlendirici Anti - Aging ve Hücre Yenileyici Etki

Hiçbir renk ve koku katkısı içermeyen saf sızma zeytinyağı, sabunu Kuru ciltler için idealdir. Saçlarda kan
dolaşımını arttırarak dökülmeyi önler. Vücut ve saç bakımı için en hassas ciltlerde bile güvenle kullanılır Ağrı hafifletici, romatizma ve selülit tedavisinde de etkilidir. Lekeler için yardımcıdır. Sivilce oluşumunu azaltır ve zamanla önler. Çevresel ve kimyasal temizleyicilerin etkileri sonucu oluşan çatlakların ve bacaklarda oluşan selülitin tedavisine yardımcı olur. Mükemmel saç ve cilt bakımına yardımcı olur. Zeytinyağından üretilen zeytin yağ sabunu, E vitamini kaynağıdır, E vitamini saç köklerinizin doğal besleyicisidir. Kepeklenmeyi önler ve tekrar oluşumunu engeller, sık ve düzenli kullanıldığında, saçınızın doğal yumuşaklığına kavuşmasını sağlar. Saçınızın hacimli görünmesine yardımcı olur. İçerdiği doğal E vitamini sayesinde, saç dökülmelerini azaltır ve zamanla saç dökülmelerini önler. Cildinizin nefes almasına ve gözeneklerin açılmasına yardımcı olur, cildinizdeki ölü derinin atılmasını sağlar ve hissedilir bir yumuşaklık oluşturur, ve vücudunuz da sürekli kullanıldığında, sivilce oluşumunu önler, var olanların tedavisine yardımcı olur.


peki siz selülit için neler yapıyorsunuz? özel uygulamalarınızı benimle de paylaşırsanız sevinirim kızlar:)

4 yorum :

  1. yazın çok hoş olmuş,ilgiyle okudum,a101 den bende alıyım.

    YanıtlaSil
  2. soğuk pres cok dogru canım.Bende 3 tane sabun almıstım smdı sen post yapınca farkettm kullanmayı unutmusum bile:)
    senden sonra kullanıcam onları.Ben banyoda soguk su yapmaya calsyorum.Selultlı bölgeye masaj yapmakta cok onemli.Bide gunde 20 defa çömelir gib eglip kalkmakta selultlere iyi geliyo.Bol bol su içicez bide:)

    YanıtlaSil
  3. busesinem ;canım çok teşekkür ederim

    mervecim; denemelisin gerçekten etkili:) ben bir ara çömelip kalkma işini abartıp 300leri aşıyordum ama ilk zamanlar bacaklarımda çok fazla ağrı olunca bir süre sonra bırakmıştım:) su içme konusunda ise hiç iyi değilim yazın aşırı sıcaklarda içebiliyorum,kışın su içmek yerine çoğu zaman maden suyunu bardağa doldurup bir süre bekletip,içine yarım limon sıkıp içiyorum(günde 2şişeden fazlasını tüketmiyorum)

    YanıtlaSil

*** This is the only comment field . Please don't share your site link here. I don't publish comments that contain Link.
*** Lütfen, site linklerinizi paylaşmak adına yorum yapmayın; site linki içeren yorumları yayınlamıyorum: