Pazar

Kilo Vermek ve Yaza Hazırlanmak için Öneriler



Elanorun yazısını okudum az önce, düşündüm de hepimiz aynı dertlerden müzdaribiz, kilo alıp vermek, vermek kısmını es geçiyorum çünkü insanı mutlu eden bir olay, ama almak kısmı dediğimde birden canım sıkılıyor.

17 yaşına kadar 50 kiloyu aşmayan ,hatta 60 ı görürsem intihar ederim diyen ben öss ye hazırlık dönemlerimde her gece uyumadan önce yediğim soslu patates kızartmaları yüzünden tartıya ve aynaya bakmayı unutan ben 60 ı gördüm üniversiteyi kazandığımda, kazandıktan sonra hopp gidivermedi o kilolar tabi, ben birde utanmadan üstüne 5 kilo daha aldım ingilizce hazırlık okuduğum dönemde, aerobiğe gidip 7 kilo verdim 2 ayda, 2 ay o kadar sıkı bir spor sonrası almam ben yeaaa diyip yedim, sonra yine aldım o kiloyu, sonraki spor maceralarımda 3-4 kilo verip aldım en son ağır ve yoğun bir spor salonu maceramdan sonra 6 kiloyu tekrar verdim.

Şu an pantalonlarda 40 bedenim, spora gittiğim dönemde her gün gittim, pazar salon tatildi allahtan:) hergün yürüyerek gidip geliyordum 1 saat gidip gelmem ve üstüne 2 saat spor salonunda debelenmelerim derken verebildim. ona rağmen spor hocam basenlerimi ölçtüğünde şaşırmıştı o kadar yürüyüş o kadar koşu bandında kalan ben, bacaklardan sadece 2 cm incelmişim( bünye meselesi, hep vardı zaten basen sorunu)

Ama ben yeniden 50 kilo olmak için çabalıyorum, sabahları aç karnına 4 tane ceviz içini az şekerli çayla yiyorum ve başka hiç birşey yemiyorum. ne işe yaradı derseniz, vücudumda ki ağırlık hissini yok etti, şişlik hissetmiyorum ve sindirim yönünden sıkıntı çekmiyorum. Ekmekle aram yoktu zaten hiçbir zaman o yönden sıkıntı olmadı. Birde gerekmedikçe su içmiyorum, hani diyorlar ya 3-5 litre su tüketin diye, bünye var bünye var yani, su aygırı değiliz sonuçta. Canınız istedikçe için çünkü bünyeniz buna alışık değilse su depolar ve kendinizi rahatsız hissedersiniz.

Günlük 1 saat 45 dk mutlaka yürüyün, markete gitmeden önce karnınız tok olsun, ve bir şeyi yerken 5 dk sonra onun keyfinin bitip,''niye yedim yeaa'' ızdırabının başlayacağını aklınızdan çıkarmayın.Kendinizi ve bünyenizi böylece kilo vermeye adapte edip, koşullandırabilirsiniz. Ben marta kadar taş gibi bir 38 olmak için her yolu deneyeceğim. Hadi kızlar hep birlikte deneyelim:)

4 yorum :

  1. evet canm ben de geçen hafta benzer bir konuda yazı yazmıştım taslak halindeydi..elenorun yazısını ufak değişiklikler yapıp yayınladım yazımı .. evet aslında herşey bizim elimizde. kendimizle mücadele etmeliyiz:((

    YanıtlaSil
  2. Tatlım birbirimizi cesaretlendirelim biz :)2012 yazına damgamızı hep birlikte vuralım

    YanıtlaSil
  3. Adsız21:17

    Benim de aynı sorunum var. İnşallah bu yıl bu sorundan kurtulmak için iyi bir yıl olur :(

    YanıtlaSil
  4. ben de 1 Aralık'tan beri diyetteyim.Spor salonuna gidiyorum pazar hariç.günde iki buçuk saatim sporda geçiyor.Kızlar yine siz şanslısınız keşke benim de şöyle 3-5 kilo fazlam olsa.Kendimi motive etmek amaçlı blog yazıyorum.önerilerinizi de beklerim.
    http://luzu-diyetgnlm.blogspot.com/

    YanıtlaSil

*** This is the only comment field . Please don't share your site link here. I don't publish comments that contain Link.
*** Lütfen, site linklerinizi paylaşmak adına yorum yapmayın; site linki içeren yorumları yayınlamıyorum: