Pazar

Saç ve Kirpik Bakımı için Uyguladıklarım



Mevsim geçişi olduğu için bu ara kişisel bakımıma ayrı bir önem veriyorum, 1 yıl gibi bir süredir saçlarım aşırı yıprandığı için fön ve düzleştiriciyi kesinlikle kullanmadım. İnce telli saçları olanlar daha iyi bilir saçları çok fazla yıpratıyor. Kırılması bir yana saçlar kuruyup sertleştiği için uzaması da zorlaşıyor.


Kendi kullandığım şampuanın saç derimi aşırı derecede kuruttuğunu fark edince şampuanımı değiştirme kararı aldım.1.5 ay gibi bir süredir otacının ürünlerini kullanıyorum, ilk numune ürünlerle başladım ve numunelerden memnun kalınca gidip satın aldım. Uygulama şeklim ise şöyle;


*Şampuan kullanmadan önce saç köklerimim güçlenmesi için bazen defne bazende ısırgan sabunuyla saç diplerime masaj yapıyorum.
*sonrasında şampuanlamayı gerçekleştiriyorum.
*Üst resimde sağda gördüğünüz ısırgan otlu şampuanınıda çok beğendim, saç derimde hiçbir sorun yaratmadı ama o bitince otacının Naturway ballı-ıhlamurlu, sarımsaklı ve defne zeytinli olan numune şampuanlarınıda denedim ve saçlarımın beslenmeye ihtiyacı olduğu için ve kullanınca saçlarımı yumuşacık yapmasınında etkisiyle eczaneye gidip fiyatını sordum. Bu arada belirtmeliyim ki eczaneler toptan satış fiyatı adı altında ürünü 17.5 TL gibi bir fiyata satıyor. Ben aynı ürünü büyük bir marketten 12 TL ye satın aldım.


Ek olarak besleyici şampuan kullanmak istemiyorsanız bitkisel içerikli bir şampuanınızın içerisine Evigen Evitamini ampüllerinden bir tane kırıp çalkaladıktan sonra kullanabilirsiniz .Kış aylarında saçlarımın bakımını böyle gerçekleştirdim.





Son olarak daha önceki alışverişlerimden birinde satın aldığım otacının badem yağı ile hint yağını ise kirpiklerimin uzaması ve kalınlaşması için kullandım. Bitkisel yağlarda başka markalara güvenmediğim içinde tercihim Otacı' dan yana oldu.


*Alt resimde gördüğünüz 2 yağı 3 er çay kaşığı,  ortada gördüğünüz aslında boya eldivenlerinin saklandığı plastik kaba boşalttım ve kirpik bakımı uygulamalarında kullandığım fırçam yardımıyla sadece KİRPİK UÇLARIMA sürdüm. Göz çevresi yağlı ürünler için hassas olduğu için uygularken mutlaka göz çevresine ve diplere fırçanızı götürmeyin sadece uç kısımlarına uygulamanız bile yeterli. Bu arada hint yağı kıvam olarak koyu bir yağ , sürdüğünüzde göz kapaklarınızı ağırlaştırıyor bu yüzden yatmadan önce kullanın.



2 yorum :

  1. Doğal ürünler her zaman daha iyi oluyor,benimde saçlarım çok yıprandı.Artık maşa,düzleştirici kullanmıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet şampuan çok önemli canım birde saçımıza çok fazla işlem yaptırmazsak bir süre sonra kendine geliyor

      Sil

*** This is the only comment field . Please don't share your site link here. I don't publish comments that contain Link.
*** Lütfen, site linklerinizi paylaşmak adına yorum yapmayın; site linki içeren yorumları yayınlamıyorum: