Salı

Emporio Armani Diamonds EDP (Kadın Parfümü) Koku Yorumum


Firmenich Thierry Wasser tarafından  2007 yılında yaratılan Emporio Armani Diamonds çiçek yani floral grupta sınıflandırılmış.Üst notalarını litchi meyvesi ve ahududu, orta notları - frezya ve zambak ve vetiver, sedir ağacı, paçuli ve vanilya oluşturuyor.Kokuyu ortaya çıkaran ana notaları ise gül,liçi, ahududu,paçuli, zambak, frezya ve cedar.

Ana notalardan hissedilenler arasında kokunun bitişinde hissedilen ve  parfümü kalıcı hale getiren 3 temel nota ; vanilya,amber ve vetiver.

Gül kokusu yoğun olmamakla birlikte benim ilk sıkışta hissettiğim notalar arasında, ahududu ve liçi meyvesi ise geçiş noktasında ortaya çıkıyor, floral,odunsu ve meyve notalarının birleştiği sakin bir koku.Daha çok iş hayatında günlük kullanıma uygun olduğu için ağır nitelendirilemeyecek kokular arasında .Kalıcılığı EDP olduğu için yüksek. Bu kokunun birde aynı şişe tasarımıyla İntense isminde kokusuda mevcut.

Geçen yıl yılbaşı nedeniyle kendime Emporio Armani Diomonds' un duş jeli, vücut kremi ve 50 ml parfümünden oluşan setini Tekin Acardan almıştım, ne var ki vücut losyonunun yarısını kullandım ve yaz aylarında kapağını açmaya kalktım, plastik ambalajın ağız kısmı da kapakla birlikte çıktı.Kremi plastik ambalajının ağız kısmını  düzgün bir şekilde eritmiş. İlginç olan bıçakla ambalajını kessem bu kadar düzgün bir erime olmazdı.
Parfümün içinde 5 ml kadar var, ama parfümün fısfıs kısmındaki plastik üstü alimünyum kaplamada kabarma görünce şöyle bir kaldırdım. Şişesinin fısfıs kısmındaki plastik kısmı erimiş. Uzun zaman olmadığı için ve bizzat mağazadan set olarak aldığım için orjinallik konusunda şüphem yok ama kokunun ambalajlarının ağız kısımları nasıl erir neden erir hala aklım almıyor.


 photo 3c09d8e8-9867-40ec-baae-e1a9f21fa3a5_zps871cd761.jpg

2 yorum :

  1. bu kokuyu flormarın pembe şişeşisine çok benzetiyorlar.
    adı gibi iddialı bir koku değil sanrım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şişe tasarımı dikkat çekici ama çok iddialı olduğunu söyleyemem, sıradan bir koku değil, farkedilir bir güzelliği var sadece.

      Sil

*** This is the only comment field . Please don't share your site link here. I don't publish comments that contain Link.
*** Lütfen, site linklerinizi paylaşmak adına yorum yapmayın; site linki içeren yorumları yayınlamıyorum: