Cuma

Calvin Klein Eternity Parfüm ve Koku Yorumum

 photo 839466ea-188a-4fb9-838b-7aac13b32b9a_zpse7dbae78.jpg

1988 de Sophia Grojsman tarafından yaratılmış ama günümüzde varlığını sürdüren klasik litaratüründe ama koku anlamında klasik sayılmayan parfümlerden biride Calvin Klein Eternity. Genel itibariyle CK 'nin parfümler unisex yani hem bayanın hemde erkeğin kullanabileceği kokular. Örneğin Calvin Klein Obsession 'un bayanlar için olan parfümünü notalar açısından hiç beğenmedim,  ama Obssession'un erkek parfümü fresh notalardan oluşuyor bu yüzden sportif kadınlarında kullanabileceği bir kokuya sahip . 

Kokunun Tanımlanan Notaları:

Alt Notalar: Asitli Meyveler :Portakal, Mandalin: Yeşil bitkiler
Orta Notalar: Menekşe, vadi zambağı, karanfil, yasemin, zambak, gül, nar çiçeği
Temel Notalar: Sandalağacı, amber, paçuli, Heliotrope Çiçeği

Koku Yorumum: 

Calvin Klein Eternit' e ilk kullandığım zamanlarda önyargım vardı, keskin bir mandalin, karanfil, sandalağacı ve baskın amber kokusunun birleşmesi nedeniyle sevmemiştim. Biraz zaman geçmesi ve tende durması gereken, kendini kolay kolay belli etmeyen çok fazlada kullanıcısı olmayan farklı kokulardan biri.

Asitli meyveler tende durdukça değişiyor, çiçeklerin kokusuda hissedilir hale gelince sevmeye başladığım daha çok ilkbahar ve sonbahar'ın rüzgarlı havalarında içinize doldukça sizi rahatlatan aromaterapik bir parfüm. İçerisindeki notalar erkek parfümünde de kullanılan notalar o yüzden unisex olarak da kullanılabilir. 
*Kalıcılığı oldukça yüksek, o yüzden çok fazla sıkmamakta fayda var.

 photo 69b3ad60-82eb-44d0-8f74-585a44679d4f_zpsd11ff877.jpg

Tanıtım fotoğrafında daha çok seksi bir parfüm olarak tanımlanmış; bu konuya katılmıyorum.Sadece enerjisi yüksek bir koku.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

*** This is the only comment field . Please don't share your site link here. I don't publish comments that contain Link.
*** Lütfen, site linklerinizi paylaşmak adına yorum yapmayın; site linki içeren yorumları yayınlamıyorum: