Cuma

Estee Lauder Pleasures Delight ♥ Marshmallow Parfüm ve Koku Yorumum

 photo 466ce1af-179a-4274-8198-430613ec1abc_zps401ff3ed.jpg

Şu ara parfümerilerde göremediğim, bunun yerine serinin diğer ürünlerinden pleasures 'in yer aldığı bir parfüm. Aralarındaki fark pleasures'de  çiçekli notalar baskınken pleasures delight 'da daha çok şekerli notalar baskın.

2007 de yaratılan Estee Lauder Pleasures Delight Çiçeksi, meyveli gurme olarak nitelendirilmiş. İçerisindeki notalar ise şöyle:

Üst notalar: Nar, frezya, çilek, yeşil bitkilerin notaları
Orta Notalar: Zambak, peony, heliotrope çiçeği, vadi zambağı
Temel Notalar: Paçuli, Marsmallow, vanilya, karamel, gül, şeker.

Koku Yorumum: 
Bu parfümü almamdaki en büyük etkenlerden biri içerisinde marshmallow olmasıydı.  Yaz aylarında kullanılacak bir koku değil, daha çok kış ayları için kalıcı ve tatlı kokuları sevenlere öneririm.
Parfümün tanımlamasınada uyan, tam bir şeker bombası desek çok doğru olur. Alt notalarına buram buram şekerli kokması için her şey eklenmiş, alt notalarındaki gül ise kokuyu hafifletmede çok yetersiz.

Çok nadirde olsa meyvelerin ve çiçeklerin notalarıda, koku geçişlerinde biraz olsun hissedilir. EDP olduğu için iki fıstan sonrası boğucu hale geliyor. Ten seçen bir üründe olduğunu söylemeliyim, daha çok süt beyaz sarışın kadınların tenini tercih eden bir koku. Farklı parfüm kullandığım dönemlerde bu kokuyu annem kullandı, oldukça açık sarışın olduğu için Pleasures Delight onda çok daha güzel ve farklı kokuyor.

 photo pleasuresdelight_zps9241a58c.jpg

6 yorum :

  1. Adsız12:09

    kullanmadığın parfümleri satmayı düşünür müsün? buna talibim mesela :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabi ki neden olmasın, bu elimdeki 100 mllik en büyük şişesi , sadece 7-8 ml kadarı kullanıldı, şişe dolu, uygun fiyata senin olabilir :) mailim : perfemma@gmail.com

      Sil
  2. Bu parfümü ve bunun bloom versiyonunu çok beğenmiştim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bloom 'un kokusu daha çok çiçek,o da güzeldir. Estee Lauder Sensuous da şekerli kış kokusudur ama bu sensuousa oranla daha yoğun ve şekerli

      Sil
    2. bu parfümden elinizde var mı hala?

      Sil
    3. BU parfüm hala elinizde var mı veya satılan bir yer biliyormusunuz?

      Sil

*** This is the only comment field . Please don't share your site link here. I don't publish comments that contain Link.
*** Lütfen, site linklerinizi paylaşmak adına yorum yapmayın; site linki içeren yorumları yayınlamıyorum: