Pazartesi

5 dk' da:Çikolata Kağıtlarından Fırça Kutusu Yapımı ve Fırça Temizliği


12 Mayısta anneler günü olunca anneye alınan hediyenin yanında, sevgiliyle birde kahve dünyasına uğrayıp çikolata aldık. Çikolatalar için metal kaplar vs derken hem annemin hemde benim bayıldığım çikolatalarından hazırlatıp çıktık. Çikolataların kağıt kaplarını da fırçalarımı koyacağım kutu için ayırdım...

Fırça temizliğinden başlarsam kısaca ben cildimi temizlemede ne kullanıyorsam fırçalarımı da onunla temizliyorum. Genelde alkolle ve şampuanla temizleyenler oluyor. Alkol fırçaları kurutup kıllarını sertleştiriyor, şampuanladığında da kılları tutan yapışkan çözülüyor, sonuç hem sert hem dökülen fırça kılları. Tabi; Alkol sadece fırçayı değil cildi de kurutuyor yani özetle hem cildiniz hemde fırça mahvoluyor.

Benim yöntemim;  Yıkanıp arındırılmış bir ıslak mendilin üzerine bir miktar, fırçanın sadece uç kısımlarına bir miktar Bioderma döküyorum ve mendille ileri geri yumuşak hareketlerle fırçayı iyice temizliyorum. Fırçamın beyaz kılları bile eski rengine dönüyor,kurumuyor dökülmüyor. Bunu 2 Haftada bir tekrarlıyorum. 



 Kullandığım malzemeler:

* 1 adet boş mısır konserve tenekesi
* Peligom tutkal
* 20 'ye yakın çikolata kabı
* Kurdale

Yapılışı; 

Kağıtları ikiye katlayıp çok kısa mesafelerle yapıştırdım ve kurdaleylede sabitledim.



Yapımı 5 dk mı almadı, bende fırça kutusu olarak alıp,kalemlik yaptığım kutular yüzünden yeni kutu almaktan kurtulmuş oldum :) Kozmetik dışında kalem koleksiyonu yapma gibi bir özelliğimde var.

Reklam gibi olmasın ama İzmirde ve Sera AVM 'de tek gittiğim yer kahve dünyası. Özel günler için hazırlanmış teneke kutularıda misafirliğe giderken ne alsam derdinden beni kurtarıyor.
Kahveyi ben yaptım bu arada, süt fincanlarında kahve içen bir ben değilimdir umarım :))

6 yorum :

  1. çikolatalar güzel görünüyor :) kağıtlarından yapılmış kutuda harika olmuş bence öylece ayrıca kutu yapmamı gerektirecek fırçalarım yok :D süt fincanı konusuna gelince benim eşim su bardağında bile içer yerine göre ne kadar kahvesi geldiyse işte :D bide karıştırır nescafe türk kahvesi az süt az şeker su :D ıyy diyorum her defasında:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım benim, valla tek olmadığımı öğrenince içime su serpildi, eşinin uyguladığı karışıma atom bombası desek yeridir :) kahve öyle bir şey ki bir başladın mı tamam. Su bardağı vs. her türlü gidiyor ama tüm gece uykusuz kalmakta cabası :))

      Sil
    2. bende etkisiz :D kahve içer uyurdum belkide psikolojiktir :) ünide uyku açılsın diye içer uyurduk :D

      Sil
    3. aslında beyini neye programlarsak o oluyor, bizim mesleki ingilizce hocası da;- ''süt tozu eklemeden katran gibi yapın için'' diye laf sokardı. sınava bir gün kalınca, ders kitaplarıyla sabahlıyor millet malum :))

      Sil
  2. Imm çikolataya bayılırım<3 fikir çok güzel olmuş sevdim. Fırçaların ben de alkolle temizlenmemesi taraftarıyım. Güzel günlerde kullan fırça kutunu:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çook teşekkür ederim Zuhalcim, Kütahyaya yolunuz düşerse kahveler ve çikolatalar benden :)

      Sil

*** This is the only comment field . Please don't share your site link here. I don't publish comments that contain Link.
*** Lütfen, site linklerinizi paylaşmak adına yorum yapmayın; site linki içeren yorumları yayınlamıyorum: