Pazar

Cilt Bakım Rutinim: Daha Genç ve Daha Sağlıklı Cildin Sırları



İyi Temizleyin:

Daha genç bir cildin sırları için cildin temizliği şart: siyah noktalar, lekeler ve sivilcelerin ana nedeni iyi temizlenmemiş bir cilttir.Sadece yüzümüzün değil ellerimizin hatta vücudumuzda bu temizlik içine girer Günlük hayatta ellerimizi bilinçsizce yüzümüze götürdüğümüz zamanlar olur, ellerimiz temiz değilse ve yüzümüzde akneye meğilli bir ciltse cildimizde o istemediğimiz görüntünün oluşması çok uzun sürmez.

İyi temizlik için neler kullanabiliriz: alkol içermeyen tonikler ve gül suyu ve termal suyu içeren temizleyici ürünler kullandıktan sonra cildimizi kurutmayan bir ürünle yıkamamız şart.

İyi Nemlendirin:

Bu aşamada cildinizi iyi tanımanız ve en doğru nemlendiriciyi seçmeniz önemli.Cildiniz yağlıysa temizliği ve nemlendirmesi ön planda olmalı, yağlı bir nemlendirici cildinizin akne oranını artırır.

**Yağlı ve akneye meğilli olan ciltlerde nemlendirici olarak hafif, akışkan bir ürün tercih edin.
**Karma ciltler içinse bu daha da zor, normal yağlanma oranı olan bölgeler için ayrı bir nemlendirici ve yağlı olan bölgeler içinse daha hafif bir ürün kullanarak cildinizin nem dengesini sağlamanız gerekir.

**Kuru ciltlerin yağlanma oranı genelde kış aylarında daha azken yaz aylarında normal seviyesine döner.Mevsimsel olarak cilt bakım ürünleri de değişir, kışın daha kuvvetli ve doğal yağlar içeren nemlendiriciler kullanmaları gerekir.Yaz aylarında ise cildin doğal nem seviyesini koruyacak orta seviyeli bir nemlendirici yeterli olabilir.

**Aşırı Kuru ve Hassas Ciltler için nemlendirme gerçekten zor bir iştir, cilt için dermokozmetik ürünlerden başka çok fazla seçenek yoktur. Termal su içeren yatıştırıcı özelliği yüksek nemlendiricilerin altına organik içerikli bitkisel yağlar barındıran iyi bir cilt serumu kullanmak gerekir. Ciltteki gerginlik genel olarak göz çevresine de yansır, göz çevresi iyi bir nemlendirici kullanılmaması halinde erken başlayan göz çevresi kırışıklıklarıyla baş etmek zorunda kalabilirsiniz.

İyi Bakın:

Gözenekleriniz ve siyah lekeleriniz canınızı sıkıyorsa onları sıkmadan halletmeyi deneyin, gözeneklerinizden kurtulmak için en iyi çözüm; 1 kaşık badem yağı koyduğunuz sıcak su kabına yüzünüzü yaklaştırarak buharın gözeneklerinizi açmasını sağlamak ve burun bandı uygulamak ve  cildiniz kuruysa gül suyu ile yağlıysa yağ dengeleyici alkolsüz bir tonikle cildinizi silmek sizi bu dertten kurtaracaktır.

Koruyun:

Cildimizin temizleme  aşamasından sonra en büyük sorunu güneşten kaynaklanan lekelerdir, yazın kullandığımız güneş kremlerini kış aylarında kullanmayı bırakmayalım, sadece yaz aylarında değil kış aylarında da cildimizin çok daha fazla korunmaya ihtiyacı var.Açık tenliler daha yüksek faktörlü akışkan güneş kremlerini tercih etmeli.

Bazı makyaj ürünlerin özellikle fondötenler koruma faktörü içerebilir, sadece fondötende bulunan koruma faktörü yeterli olarak düşünmeyin, özellikle dışarı çıkmadan önce, makyajınızın altına  ayrıca koruyucu bir güneş kremi uygulamanızı öneririm. Fondöten altına cildinize en uygun koruyucu bir güneş kremi kullanmadığınızda fondöten cilt gözeneklerine dolar ve bu lekelere davet çıkarır.

Unutmayın: ''cildiniz, ona değer verdiğiniz sürece ışığını size ve çevrenizdekilere yansıtır.''

Bu yazı: www.makeuparfume.com 'a aittir.

2 yorum :

  1. Şimdi anlaşıldı bu güzelliğin sırrı <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canımsın :) çok teşekkür ederim. Aslında o senin bakışının güzelliği <3

      Sil

*** This is the only comment field . Please don't share your site link here. I don't publish comments that contain Link.
*** Lütfen, site linklerinizi paylaşmak adına yorum yapmayın; site linki içeren yorumları yayınlamıyorum: