Cuma

Tırnak Proteini ve Oje Matlaştırıcı: Essie Protein Base Coat & Matte About You


Essie 'nin hikayesini bilmeyenler için, ürünlerle ilgili yorumlarımdan önce biraz bahsedecek olursam; 3 yaşından beri renklere tutkuyla bağlanmış Essie Weingarten ' in 1981 de, tamda 32 yıl önce New York da kendi adıyla kurduğu bir marka Essie. Bale dersinden sonra annesinin yaptığı manikürler sayesinde renklere olan aşkı büyümüş.Yaratıcısının tutkusu azimle birleşince, o yıllarda sınırlı renk skalasına sahip olan ojelerin arasına yeni renklerin eklenmesine de  ve hem şişesiyle hemde tasarımıyla tam bir hanımefendi figürü oluşturan, Kraliçe Elizabeth 'den bir çok ünlünün tercihi olan renklerin oluşmasına da büyük katkı sağlamış.
1981 'de 12 renk tonuyla başlayan Essie şu an oldukça geniş bir renk ailesine sahip. 2010 'da L'Oreal ailesine katıldı ve 2012 itibariylede Dünya 'ya açıldı.Sayısız ülke ile birlikte Türkiye'de YKM gibi mağazalarda satışları mevcut...
Okuduğum bir kaç habere göre, Essie 'nin bu yıl içerisinde Türkiye 'de manikür salonları açılacakmış, ayrıntılı olarak Türkiye sitesini ve renklerini incelemek için: Tık Tık
Essie Protein Base Coat : Renkli ojeler kullanmak istemediğimde en sık sürdüklerim arasında  protein cilası geliyor. Tırnağa çok doğal ve sağlıklı bir görünüm veriyor.Tek başına uyguladığımda 2 kat sürüyorum. Hem tırnaklar dinleniyor hemde güçlenmesi için biraz zaman kazanıyorum. Renkli oje süreceksem, altına tek kat protein base uyguluyorum üzerine ojemi sürüyorum. Bu ürünü alalı 1 yıl olmadı, çok sevdiğimi belirtmeliyim ama açıldıktan sonra süresi dolmadan yarısında donma sorunu oluştu. Oje açıcı uyguladım ama açılma olmadı. Fiyatları biraz pahalı, Kalyon protein base çok daha uygun fiyata ve aynı işlevi yerine getirdiği için Essie 'nin yenisini almayı düşünmüyorum. 

Essie Matte About You: 

Oje matlaştırıcılarda çok fazla marka seçeneği olmadığında birini alıp ardından bulamama ihtimalimi düşünerek yedeklediğim bir şişe. Matlaştırma konusunda oldukça başarılı. French türü uygulamalarda, bir kısmı mat bir kısmı parlak oje uygulamalarında da matlaştırması çok iyi. Fiyat açısından sorunsa yerli markalardan Kalyon' un oje matlaştırıcını önerebilirim. Matlaştırma konusunda aynı işlevi yapıyor ve fiyat olarak çok uygun.

2 yorum :

  1. Protein cilası ad olarak kulağıma çok hoş geldi. Donma sorunu olması kötü olmuş.Çabuk kırılan ve katları ayrılan tırnaklarım için besleyici bir ürün arıyorum bende. Sevgiler canım :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet dondu canım, sana benimde kullandığım Essie 'nin All in one base adlı tırnak bakım ürününü gönül rahatlığıyla öneririm, güçlendirici ve prüzsüzleştirici özelliği var. Biraz pahalı onun yerine, ara ara kullandığım uygun fiyata satılan Golden Rose Calcium Milk ve Vitamin booster 'ı dönüşümlü olarak kullanmanı öneririm. Fiyatları çok uygun ve ciddi anlamda tırnakları daha güçlü hale getiriyor :)

      Sil

*** This is the only comment field . Please don't share your site link here. I don't publish comments that contain Link.
*** Lütfen, site linklerinizi paylaşmak adına yorum yapmayın; site linki içeren yorumları yayınlamıyorum: