Perşembe

Cilt Bakımında : Termal Su Nedir, Ne İşe Yarar, Nerelerde Kullanılır?


Uzun yıllar farklı markalarını da kullandığım termal su ' ile ilgili bilmeyenler için kısa bilgileri ve  farklı kullanım yöntemlerimi de nihayet bugün sizlerle paylaşacağım. La Roche Posay 'ın termal suyunu da kullandım Vichy Eau Thermale ile aralarında çok fazla bir fark yok işlev ve kullanım açısından. Kuru cildimde, soğuk havalarda ve yoğun makyaj yaptığım zamanlarda tek tük oluşan kızarıklıklar için kullanmaya başladığım ve memnun kaldığım için devamının geldiği bir termal su.......................................
Termal Su Nedir ? Sorusunun cevabını herkes biliyordur elbette ama dermokozmetik olarak sprey termal su nedir sorusunun cevabı; eser elementlerle zenginleştirilmiş hassas ciltlerin gösterdiği olumsuz tepkileri yatıştırmak ve hafifletmek için kullanılan mineral açısından zengin bir su.

Termal Su Ne İşe Yarar ve Nerelerde Kullanılır ? aslında Türkiye 'de sınırsız kaynak var termal su açısından, benim bulunduğum bölgede ve Türkiye 'nin fay bölgelerinin hepsinde de mevcut ama hamam tarzı yerler toplu olarak kullanıldığı için sağlık vermek yerine insanı sağlığından edebiliyor. Dermokozmetik olarak eczanelerde sprey halinde bulunan termal suyun bir çok işlevi var:
* Kızarıklık olan bölgelerde cildi yatıştırmak ve kızarıklığın geçmesi için,
* Soğuk ve güneş sebebiyle ciltte oluşan kurulukta nemlendirici altına kullanıldığında cildin yatışmasını sağlıyor.  
*Temizlenmiş cilde iki fıs yapıp cilt serumu uyguladığımda nemlendirme işini daha da kolaylaştırıyor ve krem cilde daha iyi nüfuz ediyor.
*Bunların hepsini uyguluyorum ekstradan farklı bir kullanım yöntemim de var. 
Fondöten süngerimi su ile ıslatmak yerine termal sudan sıkıyorum, cilde bakım yaparken bir yandan da fondötenin dağılımını daha iyi gerçekleştirmesinde yardımcı oluyor ve kızarıklık görüntüsü bir kaç dakika içinde kayboluyor.

*Makyajım daha uzun süre dayansın istediğimde ise; pudra dahil tüm makyajım bittikten sonra, temiz bir sünger yardımıyla 2 fıs termal su sıkıp süngeri hafifçe yüzüme dokunduruyorum. Yazları ise, özellikle makyaj yapmak istemediğim zamanlarda iyi bir yüz serinleme işlevi görüyor, cildin nemini korumasına yardım ediyor. 
Herkese mutlu bir gün diliyorum :) 
*** Daha fazla paylaşım için beni buralarda da bulabilirsiniz =>
Contact / Mail =>  sennur@makeuparfume.com

8 yorum :

  1. Dün eczaneye gidip nemlendiriciyle birlikte bir de termal su almıştım öylesine. Bu yazı çok iyi denk geldi teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben sana tesekkur ederim bu tatlı yorumun için :)

      Sil
  2. ben de ferahlatıcı etkisini cok seviyorum tonik olarak kullanıyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaz aylarinda ufak boyunu cantamda bulunduruyorum tatlim :) aynen cok ferahlatiyor.

      Sil
  3. termal su olmadan cilt bakımı yapamıyorum artık ama ben sarıkız kullanıyorum çok memnunum hem de daha ucuz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sarikizi 2-3 yil once duymustum bitanem . Hatta o zaman burada aradim ama bulamadim. Soyledigin iyi oldu , yeniden arastiriyim :*

      Sil
  4. çok yararlı bir yazı olmuş, özellikle farklı kullanım şekilleri, denemek lazım!

    YanıtlaSil

*** This is the only comment field . Please don't share your site link here. I don't publish comments that contain Link.
*** Lütfen, site linklerinizi paylaşmak adına yorum yapmayın; site linki içeren yorumları yayınlamıyorum: