Çarşamba

Pure Vanilla Extract: Saf Vanilya Ekstresi - Özütü Nedir, Nereden Alınır - Satılır, Nerelerde Kullanılır?

Uzun zamandır arzuladığım birşeydi, mutfakla ve tariflerle ilgili bir sayfa oluşturmak. Tariflerimin yanı sıra kullandığım ürünlerin içerikleri, kullanım alanlarım ve yurtdışıda dahil olmak üzere Türkiye de en kaliteli gurme ürünler uygun fiyata nereden ve hangi kriterlere göre alınabilir? Bu tarz soruların cevapların yanı sıra: mutfak ve ev ile ilgili okuduğum, yazdığım, gördüğüm herşeyi............
www.vanillasmell.com da detaylı olarak bulabileceksiniz. 
Hem koku olarak hemde gıdalara verdiği o şahane aroma sebebiyle vanilya evimin vazgeçilmezleri arasında. 
ABD de ve birçok ülkede kolaylıkla bulunan ve uygun fiyata satılan Pure Vanilla Extract * saf vanilya ekstresi / özütü malesef ki ülkemizde kolaylıkla bulunmuyor. Zar zor bulunması bir yana fiyatları epeyce yüksek.
Peki, iyi güzelde bu vanilya ekstresi / özütü nedir, nerelerde kullanılır ve Türkiyede nereden alabiliriz?  Derseniz cevapları.
Saf vanilya ekstresi genel olarak pasta, kek kurabiye hamuruna 1-2 tatlı kaşığı miktarlarda eklenen ve hoş bir kokuyla birlikte lezzeti ortaya çıkaran bir özüt. 
Alkollü ve alkolsüz çeşitleri mevcut; resimde gördüğünüz alkollü, 40° lik votka ile vanilya çubukları harmanlanmış. 
Alkolsüz olarak anılanı gliserolle yapılıyormuş bildiğim kadarıyla, o da bir çeşit masum alkol aslında.
Pişerken içerisindeki alkol uçup sadece vanilyanın kokusu ve lezzeti kalıyor.
Ben ev yapımı özüt işine başlamadan önce gerçek vanilya çubuğu ve McCormick kullanıcısıydım. McCormicki uzun bir süredir bulamayınca vanilya çubuklarıyla yoluma devam ettim. 
Geçtiğimiz ay tekrar aklıma gelince severek alışveriş yaptığım => 3ka online alışveriş sayfasına ya ellerinde ekstre olup olmadığını ve fiyat bilgisini sordum ve sitelerinden satın aldım. 
Yurtdışı fiyatına oranla biraz daha pahalıya gelsede severek keklerimde kullanıyorum. Tek kusuru: ambalajının dökme kısmı, kolonya şişesi gibi bir ağzı olsa fazladan dökülme olmaz.
Önümüzdeki günlerde ev yapımı vanilya ve diğer ekstreler, en iyi vanilya çubukları en uyguna nereden alınır?  Bütün cevaplar detaylarıyla vanillasmell.com ' da.
Mutlu kalın :)

*** Daha fazla paylaşım & uygulamalı fotoğraflar ve her türlü soru ve önerileriniz için beni buralarda da bulabilirsiniz  =>
Contact / Mail => 
* perfemma@gmail.com
*  sennur@makeuparfume.com

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

*** This is the only comment field . Please don't share your site link here. I don't publish comments that contain Link.
*** Lütfen, site linklerinizi paylaşmak adına yorum yapmayın; site linki içeren yorumları yayınlamıyorum: