Salı

Avon Breast Cancer Crusade : Meme Kanseriyle Mücadele Yürüyüşü & Koşusu


Bu defa fotoğraflarımı sadece ama sadece meme kanseriyle mücadeleye destek vermek adına çektim. Avon 'un yıllardır başarıyla yürüttüğü  ( Breast Cancer Crusade ) Meme Kanseriyle Mücadele projesi, hem sağlığımız hemde bilinçlenmemiz adına #BirAdımAtSeninBuHayat diyerek bizleri kadın yada erkek ayırt etmeden '' 19 Ekim Pazar Günü Saat 15:00 'da Caddebostan Dalyan Yürüyüş Parkuru 'na '' davet ediyor. İstanbul 'da ve çevresinde olanlara; bu etkinlikte koşmak & yürümek isteyenlere özellikle duyurulur. 


Bir doktor yada alanında uzman değilim ama bu ara çevremde sıkça gördüğüm Meme Kanseri bir kader değil. Erken teşhisle yada genetikte mevcutsa düzenli kontrollerle üstesinden gelinebilir.......................................


Meme kanseriyle ilgili okuduğum kaynaklar ve çevremden gördüğüm örnekleriyle ilgili bir kaç bilgimi paylaşacak olursam; bu hastalığı tetikleyen bir çok sebep var. 
Başlıcaları: düzensiz hayat, beslenme; alkol - sigara alışkanlığı; genetikten kaynaklı etkenler. Ve bu hastalığın yaşı bizim düşündüğümüz kadar da büyük değil. 


20 yaştan itibaren hem elle hemde klinik muayeneleriyle erken teşhis konulabildiğini de bilmenizde fayda var. Hangi yaşlar aralığında ne gibi kontroller gerekli derseniz :
**** 20-40 yaş arası; Ayda bir kendi kendine meme muayenesi, iki yılda bir klinik meme muayenesi,
**** 40-69 yaş arası; Ayda bir kendi kendine meme muayenesi, yılda bir klinik meme muayenesi, iki yılda bir mamografi çekilmesi gerekmekte olduğu belirtilmiş.


Hem kendi sağlığınız hemde bu hastalıkla mücadele edenlere destek vermek sporu, sağlıklı beslenmeyi ve kontrolleri ihmal etmeyin. Avon Meme Kanseriyle Mücadele yürüyüşüyle lgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz, linki  =>  Avon Türkiye Resmi İnternet Sayfası Tıktık  
Avon Türkiye 'nin resmi instagram hesabında da yürüyüşle ilgili detayları ve resimleri bulabilirsiniz => Avon Türkiye İnstagram hesabı Tıktık


*** Daha fazla paylaşım & uygulamalı fotoğraflar ve her türlü soru ve önerileriniz için beni buralarda da bulabilirsiniz  =>
Contact / Mail => 
* perfemma@gmail.com
*  sennur@makeuparfume.com
Mutfak & Yemek ve Yaşam Alanım => www.vanillasmell.com
Güzellik, kozmetik cilt bakımı Alanım => www.makeuparfume.com

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

*** This is the only comment field . Please don't share your site link here. I don't publish comments that contain Link.
*** Lütfen, site linklerinizi paylaşmak adına yorum yapmayın; site linki içeren yorumları yayınlamıyorum: