Perşembe

Shea Yağı Kullanım Alanları ve Faydaları: Organik Cyrene Shea Butter


Bir süredir kullandıklarım arasında yer alan  Organik yani temiz içerikli markalardan biri olan Cyrene Shea Butter ile karşınızdayım, markaya ait farklı ürünlerde kullanıyorum. Onlarla ilgili yorumlarımı da ilerleyen süreçte buradan okuyabileceksiniz. Öncelikle shea butter ile ilgili kısa bilgilere ve sonrasında yorumlarıma yer vermek istiyorum.....

Shea  Yağı (Butter) Nedir? :
İçerisinde yer alan A ve  D vitaminleriyle cildin renk olarak canlanmasını, E vitamini barındırdığı içinde elastikiyetini kazanmasına yardımcı olan ,  spf 3  koruma faktörünü doğal bir şekilde içerisinde barındıran oldukça güçlü bir nemlendiricidir.

Shea Butter ( Karite Özü ) Nerelerde Kullanılır ?:
* Kuruluk hissi olan her yerde: dirseklerde, ayaklarda diz kapaklarında.
*aşırı kuru ciltlerde vücudun tüm nem ihtiyacını karşılaması için. 
*Sedef hastalarında ki deri dökülmelerinde, egzamada.
*Kilo alıp vermelerde yada hamilelik nedeniyle oluşan çatlaklarda. 
*Güneş ve rüzgar gibi faktörlerden cildi korumada.
*Saç bakım ürünü olarak.

Shea Yağı' nın faydaları Nelerdir? 

Kullanım alanlarını yazarken bir çoğu hakkında ipucu verdim asında, içerisinde cildin ihtiyacı olan güçlü vitamin grubunu barındıran ve cildin elastikiyetini korumasına yardım ederken; ilerleyen süreçte deride oluşacak kuruluk, çatlak vs gibi faktörlerden de koruyor.
Şampuanlarda sıkça yer alan ama doğal bir nemlendirici olarak kuru saç uçlarında veya kurumuş saç derisini nemlendirmede ve sağlığına kavuşturmada.
İçerisinde ekstra eklenmemiş, yani doğal içeriğinde spf 3 barındıran ve cildi güneşten koruyan bir yağ, genel olarak koruma faktörü spf 30 olan bir güneş kreminin altına uygulandığında daha sağlıklı ve uzun süren bir bronzluk sağlıyor.

Cyrene (Biocosmetiques) Shea Butter ( Beurre De Karite ) Kullanıcı Yorumum ;

* %100 Saf Shea yağı arayanlara önerebileceğim tek yerli marka; Köseoğlu Kozmetik 'in  ince araştırmaları sonucu en doğal haliyle kullanıma sunulmuş ürünlerinden sadece biri.

*Shea yağı tıpkı, saf hindistan cevizi yağı gibi oluyor. Soğuk ve serin ortamda katı, güneşli sıcak ortamda bırakıldığında ise eriyor.Katı olması cilde sürülmesine engel değil, aksine sürümü daha da kolaylaştırıyor.

Cyrene Shea Butter ; %100 saf olduğu için içerisinde sentetik kimyasal maddeler, yapay esanslar, praben, kimyasal koruyucular, petrokimyasal maddeler barındırmıyor. 
Parfüm içermediği için doğal bir kokusu var; tırnaklarımda, dudaklarımda dirseklerimde, topuklarımda, güneş kremimin altına nemlendirici olarak yani kısaca ihtiyaç duyduğum her an kullanıyorum. Cildimi yağlandırmadan nemlendiriyor. Saf ve hiçbir zararlı kimyasalı barındırmadığı için güvenle kullanıyorum. 
Bu üründe şu an indirim varmış; incelemek ve satın almak isteyenler için Tık
Sitesinde diğer ürünlerin satışları da mevcut, yani online olarak Cyrene ürünlerini satın alabiliyorsunuz ; sitesini ve diğer ürünleri incelemek için Tık Tık

4 yorum :

  1. ben de kullanıyorum aynı üürünü.her derde deva her eve lazım bir butter.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, oldukça iyi nemlendiriyor :)

      Sil
  2. saç bakımı olarak nasıl kullanıyorsunuz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 tatli kasigi saf yani kati hindistancevizi yagi ve ayni olcude shea butteri guneste bir iki saat bekletiyorum. Eriyip sivi hale geliyor. Sadece sac uclarima uyguluyorum.

      Sil

*** This is the only comment field . Please don't share your site link here. I don't publish comments that contain Link.
*** Lütfen, site linklerinizi paylaşmak adına yorum yapmayın; site linki içeren yorumları yayınlamıyorum: