Salı

BURUN ESTETİĞİ VE GÜZELLİK HAKKINDA

    Bilindiği gibi günümüzde güzellik standartları her gün değişmekte. Görsel olarak bizi yoran, ruhsal veya bedensel sağlığımızı ilgilendiren konularda gerektiğinde başvurulabilecek seçeneklerden biri de estetik operasyon. Üstelik güzellik kavramının cinsiyete bağlı olmaktan çıkması; bu alanda uzman kuruluşların ve doktor sayılarının da artması ile birlikte kadınlar kadar erkekler de sıkça memnun olmadığı noktalarla ilgili operasyonlara başvurmakta. Kadın veyahut erkek hiç farketmez, bir başkasına benzemek uğruna estetik bağımlısı haline gelmemek ve yapay bir görüntü olmamak kaydıyla bedenimizde bizi rahatsız eden bölgelerimizle ilgili operasyonların gayet doğal bir tercih olduğunu düşünüyorum. 

 Estetiksel açıdan özellikle yüzün odak noktasında yer alan burun ise gerek sağlık (Kıkırdak kayması, geniz eti, sonradan meydana gelen düşme çarpma gibi nedenlerden dolayı oluşan şekilsel bozulmalar vs.) gerekse görsellik açısından farklı teknikler kullanılarak estetik operasyonlara sıkça konu olan organlarımızdan biri. Eminim sizler de benim gibi, hünerli ve profesyonel eller tarafından yapılan burun estetiği ile sert bir yüz ifadesinin nasıl yumuşadığına ve profil duruşunu nasıl ggüzelleştirdiğine günlük yaşamda ve sosyal medyadaki paylaşımlarda sıkça rastlamaktasınız.
    Eğer ki sağlık açısından ya da görsel açıdan sizi ve gözünüzü yoran bir görüntü nedeniyle burun estetiği düşünüyorsanız; tavsiyem size ait değilmiş gibi duran yapay bir görüntüye sahip bir burun profili yerine doktorunuzla görüşeceğiniz ilk konu dudağınız ile burun ucunuz arasındaki mesafenin sağlandığı ve yüzün en boy oranına göre yüzünüzde minicik durmayan, en doğal görünüme sahip bir burun olsun. Ek olarak operasyonu gerçekleştirecek doktorunuzun Rinoplasti ( Rhinoplasty) alanında uzman ve tecrübeli olmasına, operasyonunuzun gerçekleştirileceği sağlık kuruluşunun hijyen ve diğer koşullarına ön görüşme aşamasında dikkat etmenizi tavsiye ederim. 
   Nihayetinde karar alma sürecinde çevrenizden olumsuz ve ameliyattan sonrası hakkında korkunç yorumlar da almanız olası; ancak her bünyenin iyileşme serüveni ve her bireyinde acı eşiği farklıdır. Her ne sebepten olursa olsun; burun estetiği operasyonu kararı aldıysanız olumsuz yorumlara odaklanmadan ve sürecin harika geçeceğini ve tam olarak istediğiniz görselliğe kavuşacağınızı düşünerek masaya yatmanızı öneririm. 
 Sevgiler... 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

*** This is the only comment field . Please don't share your site link here. I don't publish comments that contain Link.
*** Lütfen, site linklerinizi paylaşmak adına yorum yapmayın; site linki içeren yorumları yayınlamıyorum: