Cumartesi

Blogger yani Blogspottan makeuparfume.com ' geçişim:

Öncelikle bir çok makale okumama rağmen, kafamın basmadığı bir durumdu. Domainimi bu sabah aldım.Yarım saat geçmeden sayfam makeuparfume.blogspot.com'dan, makeuparfume.com ' dönüştü.

Dönüşmeden o süre içerisinde host firmalarını arayıp bilgimi almadım, sağolsunlar 22 dolar 49 dolar gibi host hizmetlerinden bahsettiler,yakında 4.yaşına girecek bir blogger olduğumu kendilerine özellikle belirttim, blogspottan coma geçerken host hizmetine falan gerek olmadığını söylemeleri gerekirdi..bloggerdan coma geçmeyle ilgili googledan Anne kaz'ın yazısını buldum ama yazısı yarısından itibaren gözükmüyor ısrarla tıklamama rağmen açılmadı..

Blogger panelime geldim ve deneme yanılma yöntemiyle incelemeye başladım, derken domain alabileceğim alanı buldum. Nasıl buldum derseniz ?: 

 Domain alırken : Blogger ayarlarıma geldim .Ayarlar-->temel-->blog adresi yazan kutucuğun altında yer alan alan adı kaydetme- açılan sayfadan  10 $ godaddy e ödemeyi gerçekleştirdim. ve herşeyi aynı kalmak üzere bloğum yarım saat geçmeden makeuparfume.com oldu :) Yazılarımı artık buradan daha keyifli okuyabileceksiniz. 

Meğer blogspot yani blogger'dan com''a geçmek çok basit bir olaymış, host için büyük paralar bayılmaya hiç gerek yokmuş.

16 yorum :

  1. Hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı olsun çok iyi yapmışsın^_^ İnan ki çok şanslısın alan adına aynı sistemle geçtim fakat hata verdi o sırada ve geri dönüş yaptığım için lanet alt yapıları beni bir hafta bekletti günlerce uğraştık düzeltmek için başardığımızda mutluuktan dans ettik adaşla ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol bebeğim benim, sen demiştin bana daha önce geç diye dimi, deli cesaretimin gelmesi gerekiyormuş illa bana :) valla bende o 20 dk bekleme sürecinde 3 host firmasını aradım :D inşallah sorun çıkarmaz be yavrum.

      Sil
    2. Evet söylemiştim boşver güzel iş yaptın ;)Yok beybi alan adına geçtikten sonra sıkıntı yaşanmıyo keyifle kullan ^_^

      Sil
    3. canımsın,iyi ki seni dinlemişim, bence de böylesi daha kullanışlı oldu :) öperim çok :*

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. canımsın teşekkür ederim Tuğçecim :)

      Sil
  4. yeni adresin hayırlı ugurlu olsun o zamaaaan ^_^

    YanıtlaSil
  5. çok güzel bir bilgi tşk.

    YanıtlaSil
  6. cnmsın bilgi için teşekkürler ama bir sorum olacak diyelim ki ben geçmek istemiyorum com olayına benim bloğum kapanacak mıkaç zamandır bu dedikodu var ve ben ne yapmam lazım tam anlamadım şimdi geçeyim mi geçmeyeyim mi...?

    YanıtlaSil
  7. Hüsnecim, blogger kolay kolay kapanmaz, sadece google reader 1 temmuzda kapanacak o da zaten çok fazla işlevi olan bir eklenti değil,blogları okumamızı kolaylaştıran ama pek rağbet görmeyen ikinci bir eklenti.Yani blogspot.com uzantılı sayfalarımızın kapanması söz konusu değil.O yüzden ''.com'' uzantısına geçmek zorunda değilsin.

    YanıtlaSil
  8. Böyle uygun fiyatlı bir yöntemini bulman çok hoş olmuş, hayırlı olsun :)Yalnız .com olunca blogspot olmasından ne farkı oluyor onu bilmiyorum ben :S

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında ben zorunluluktan geçtim bitanem , gönderdiğim yazıların hemen hemen 6 aylık kayıtları feedburn okuma listesinde gözükmüyordu, yani yayınladığım yazıların bazılarını blog okuyucuları göremiyordu.''com''a geçmezdim kolay kolay ama çok memnun kaldım, blog yazar gibi kayıtları giriyorum. alan adımı kaydettirmek ve feedburn kayıtlarımın düzelmesi dışında hiçbir değişiklik olmadı :)

      Sil

*** This is the only comment field . Please don't share your site link here. I don't publish comments that contain Link.
*** Lütfen, site linklerinizi paylaşmak adına yorum yapmayın; site linki içeren yorumları yayınlamıyorum: