Çarşamba

Ozon Yağının Kullanım Alanları, Faydaları Nelerdir ve Nasıl Kullanılır?


Uzun süre kullanıp yorumlarımı yapmak için bu güne kadar beklediğim bir yağ bugün ki konuğumuz. Ozon yağının daha önce jel formlusunu selülit tedavisinde kullanmıştım. O yazımı muhtemelen hatırlayanlar vardır ki aşırı derece memnun kaldığım için o ağır kokusuna rağmen bu kış yine almayı düşünüyorum. 
Bugün ki konuğumuz; yağ formlu ve çok daha hafif kokusuyla sizi çok fazla rahatsız etmeyecek bir ürün. Yüzde, saçta, ellerde, tırnaklarda kısaca kullanım alanı oldukça geniş. Cyrene Biocosmetiques Ozanated Olive Oil 'e özellikle yer verdim çünkü henüz bundan daha saf ve organik olduğu iddia edilen başka bir ozon yağıyla karşılaşmadım. Ben ozon yağını nerelerde kullandım ve etkilerine geçeyim dilerseniz................

*Ozon Yağı 03 ( Ozonlanmış Zeytin Yağı ) Nedir ?
Ozon bizi UV ışınlarından koruyan ve oksijen atomondan meydana gelen, atmosferde doğal olarak bulunan bir gaz aslında.Yüksek oksitleyici özelliği sayesinde de bakterilerin öldürülmesinde, havanın temizlenmesinde, sulardaki mikropların kırılmasında, kötü kokuların giderilmesinde ve bir çok alanda kullanılan oksijen atomundan meydana gelen bir gaz. Bir çok cilt bakım merkezinde; özellikle selülitler konusunda ozon terapisini duymuşsunuzdur.
Ozon yağı ise; Saf zeytinyağının ağrı kesici etkisi ile ozonda bulunan aktif oksijenin birleşmesiyle oluşan ve Avrupa da yüzyıllardan beri cilt sorunlarında kullanılan bir yağ.

Ozon Yağının Kullanım Alanları Nelerdir ?
 *Ellerde * Yüzde * Vücutta * Tırnaklarda * Saçlarda kısaca aklınıza gelebilecek her yerde.

Ozon Yağının Faydaları Nelerdir ?
*Egzama, yanıklar ve güneş yanıkları, bacak ülserleri, böcek ısırıkları, 
*Aknede, romatizma ve eklem ağrılarında,
*Vitiligonun sebep olduğu cilt lezyonlarında, 
*Kepek, kafa derisi ve saç dökülmesi problemlerinde, 
*Bebek ve yetişkinler için pişik tedavisinde, cilt elastikiyetinin kazanılmasında,
*Diş ve diş eti rahatsızlıklarında,Baş ve kas ağrısında masajla uygulandığında
*Yaşlılık etkilerine karşı  Kırışıklık ve göz halkalarının giderilmesinde,
*Spor yaralanmalarında, burkulma ve kırıklarda,
*Hamilelik sırasındaki çatlaklarda, selülit tedavisinde, yaraların  çabuk iyileşmesinde, 
*Ağız içi yaralarında, çatlak dudaklarda, ayak, tırnak mantarları ve ayakta bulunan çürüklerde, uçuk tedavisinde, cilt yağlanması, cilt kuruması ve tahrişlerde.

Ozon Yağı Nasıl Kullanılır ve Benim Kullandığım Alanlar ?
*Sorunlu bölgeye yada kullanmak istediğiniz alana günde iki kez yada bir kez olmak üzere masajla uygulamanız ve bölgeyi hemen yıkamamanız gerekiyor.
Saç bakımında kullanacaksanız ve özellikle saç derisi sorunları, kepek sorunu varsa haftada en fazla iki kez kullanılabilir. Benim saç derisi sorunum yoktu, saçlarım boya ve açıcı işlemler nedeniyle aşırı matlaşmıştı. Bu sorunu da saç bakım yağımın içerisine 2 damla ozon yağından  ekleyerek şu an için daha canlı ve daha parlak saçlara kavuşmuş durumdayım.
*Tırnak etlerimi yumuşatmak için genelde hafta sonları bir kez uyguluyorum ve 30 dk kadar bekletip yıkıyorum.
*Miktar olarak tüm vücut için kullanımı biraz kısıtlı, bu yüzden kokusu hafifletilmiş olsa da hafta sonu kullandım. Vücut masaj yağımın içerisine 2 damla damlatarak masaj yaptım.


Jel olarak kullandığımın kokusu ağır olduğu için yağ formlu Cyrene Biocosmetiques  Ozon  03 Yağından kullanım kolaylığı ve daha hafif kokuya sahip olması sebebiyle memnun kaldım. Sitesinden incelerseniz, Cyrene yeni ürünler geliştiriyor ve ozon yağı ve argan yağı sitelerinde mevcut değil. 
***Satıştan kalkma ihtimaline karşın, stokları tükenmeden inceleyip  online olarak satın alabileceğiniz yerlerden bir tanesine bu linkten ulaşabilirsiniz : Tık Tık

*** Daha fazla paylaşım için beni buralarda da bulabilirsiniz =>

Contact / Mail =>  sennur@makeuparfume.com

*Herkese huzurlu ve mutlu geceler :)

6 yorum :

  1. ben de ara ara sivilcelerimde kullanıyorum faydasını gördüm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sivilceler üzerine etkisini bir çok yerde okumuştum canım, bende de çok nadir bir iki tane çıkıyor, senin de dediğin gibi oldukça işe yarıyor :)

      Sil
  2. ben de kullanıyorum bu ürünü şuan geçenlerde blogta yazısını yazdım ama içeriğindeki kağıdı attığım için ayrıntılı bilgi veremedim iznin olursa senin bu yayın linkini yazıma ekliyorum.senin için problem olursa bildir kaldırırım. sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki yayınlayabilirsin Ayselcim :) çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  3. çok merak ettim acıkcası.. bilgilendirme için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her evde bir tane bulunması gereken bir yağ. Asıl ben teşekkür ederm Didemcim :) Sevgiler.

      Sil

*** This is the only comment field . Please don't share your site link here. I don't publish comments that contain Link.
*** Lütfen, site linklerinizi paylaşmak adına yorum yapmayın; site linki içeren yorumları yayınlamıyorum: