Salı

Yaza Hazırlık: Kilo Verme - Zayıflama, Vücut İnceltme, Sağlıklı Beslenme - Diyet Programım


Ocak ayında olup bahardan bir günü yaşıyor olsak da, asıl sıcak güneşli günlerin tam anlamıyla gelmesine bir kaç ay daha var :) Genel olarak yaza hazırlanmak,  giysilerimizin içerisinde kendimizi daha iyi hissetmek, ve kış aylarında alınan kilolarımızı vermek için sıkı diyetler yaparız. Bende senenin 4 ayında sıkı bir şekilde fitness yapan ve elimden geldiğince sağlıklı beslenmeye çalışan biri olarak, bugün sizlere kendi beslenme programımın kısa bir kesitinden bahsedeceğim. Gelecek günlerde ise spor programımdan ve kendi evimde kullandığım spor ekipmanlarımla ilgili de detaylı yazılarım yer alacak...................................
Gelelim asıl konumuza sağlıklı beslenme ve kilo vermek için benim yaptıklarıma:

- Günlük pogramımda çoğu zaman sabah tüketmeye özen gösterdiğim Nestle Nesfit in içerisine 3-4 tane ceviz kırıyorum ve süt içemediğim için yoğurtla tüketiyorum. Bazen ara öğünlerde bazende akşamları içerisine bir elmayı küp küp doğradığım yoğurdun içerisine Nestle Nesfit 'imi ekliyorum.
-Ekmeği çoğu zaman tüketmiyorum. Tükettiğim ekmek genel olarak haftada 2-3 dilimi geçmiyor.
-Çikolata ve hamur işlerini çok sık tüketmemeye özen gösteriyorum. Canım istediğinde ise porsiyonlarını küçültüyorum. Cips canım çektiğinde, evimde az yağlı ve az tuzlu mısır patlatıyorum.
-3 yıl önce en doğru şeyi şekeri bırakmakla yaptım, çayda kahvede vs... ilk zamanlar şekersiz yaşayamam düşüncesine karşı güçlü bir direnç göstermem gerekti ama zamanla fark ettim ki şeker içtiğim şeyin tadını hissetmemi engelliyor. 
- Dışarıda yürüyüşe ve çoğu zamanda yürüyüşten sonra evde ki spor ekipmanlarımla sporumu tamamlıyorum. Spordan önce 2 fincan yeşil çay tüketiyorum.
- Spor esnasında en az 1 lt su içmeye ve vücut şekillendirici nemlendiriciler kullanmaya özen gösteriyorum.



 Kilolu insanlar mutludur derler, bu kocaman bir yalandan başka bir şey değil. Çok zayıf bir insan değilim, stres nedeniyle kendimi yemeğe verdiğim zamanlarda aldığım 3-5 kilo bile beni mutsuz etmeye yetiyorken ''kilo aldım ama mutluyum'' diyerek kendimi kandırmaktan öteye gidemem. Biliyorum ki, kendimi bu ruh haline inandırırsam üstüne sürekli eklenen kilolarla, sağlık problemleriyle, mutsuzlukla gelecekte hiç baş edemeyebilirim. Azimli olalım ve bugün başlıyorum diyerek, hiç ertelemeden ve kendimizle yüzleşerek yola koyulalım.

Önümüzdeki günlerde evimde kullandığım pratik ve etkili spor ekipmanlarımla  ilgili detaylı yazılarımı sizlerle paylaşacağım. Herkese mutlu, huzurlu ve kararlı bir gün diliyorum!
*** Daha fazla paylaşım & uygulamalı fotoğraflar ve her türlü soru ve önerileriniz için beni buralarda da bulabilirsiniz =>
Contact / Mail =>  sennur@makeuparfume.com

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

*** This is the only comment field . Please don't share your site link here. I don't publish comments that contain Link.
*** Lütfen, site linklerinizi paylaşmak adına yorum yapmayın; site linki içeren yorumları yayınlamıyorum: