Perşembe

Nemlendirici Jel ve Kullanım Alanları: Vaseline Cocoa Butter and Baby Moisturizing Gel


Kış henüz tam anlamıyla gelmemiş gibi gözükse de , günlük hayatta kullanılan temizlik & el yıkama jelleri gibi cildi kurutucu etki yapan ürünler sebebiyle benim için her yıl kış erken geliyor. Bu yüzden hem yüz hemde vücut nemlendirici ürünlerle iyi anlaşmaya çalışıyorum.

Bugün ki misafirlerim de yoğun nemlendirici özellikli Vaseline 'nin son çıkan  nemlendirici Jelleri: Cocoa Butter ve Baby Moisturizing Geli.  İlk çıktığı zaman aldığım için uzunca bir süre hem yapısı hemde etkisi hakkında kullanarak fikir edindim. Yorumlarıma geçecek olursam.........................................


Vaseline New Moisturizing Gels * Cocoa Butter  * Baby * Nemlendirici Jelleri ve Kullanıcı Yorumum :

Yapı olarak vazelin gibi gözükseler de, vazelin gibi cilde dağıtma ve cilt tararafından emilme sıkıntıları yok. Yani vazelin gibi yoğun ve rahatsız edici bir yapısı yok, günlük olarak rahatlıkla kullanıyorum. Çok az bir miktarla tüm elleri ve kuru olan bölgeyi güzelce nemlendiriyor. Tırnak bakımı esnasında tırnak etlerini vazelinden daha iyi ve hızlı nemlendiriyor.

Detaylı bir el bakımı için ne yapıyorum ? :

Yani ellerimin pamuk gibi olmasını istediğim zamanlarda; önce ellerimi ılıktan sıcağa yakın bir suda bekletiyorum ve limon kabuğuyla el ve tırnak peelingi yapıyorum ve Vaseline nemlendirici jeli uygulayıp eldivenlerimi giyip uyuyorum.

Dudak bakımı için ne yapıyorum  ? :

Aslında uyguladığım bir çok yöntem var, dudak balmlarını da sıkça kullanıyorum ama yoğun bir nemlendirmeye ve bakıma ihtiyaç duyduğumda; spatulayla az bir miktar aldığım Vaseline nemlendirici jelini portakal yada limon ( evde o an hangisi varsa ) kabuğunun beyaz kısmına yedirip dudaklarıma peeling yapıyorum. 

Sadece el değil, ayak bakımında da portakal kabuğunu uyguluyorum, sonuç başarılı. Portakal & limon kabuğu hem peeling işini kolaylaştırıyor hemde jeli daha güzel yediriyor. 

 Cocoa Butter olanın kokusu çikolatalı kek gibi. Bu arada kolay kolay bitmiyor, Watsons 'ın İzmir Balçova 'da ki mağazasından almıştım ve henüz birincisini bitiremedim. Bu yüzden şu an ki fiyatı nedir bilemiyorum.


Bunlar dışında bir tane daha çeşidi var. Bu ikisinin kokularını ve yapılarını sevdim, onun da kokusunu merak ediyorum. Kış aylarında bol bol nemlendirici tüketen bir ailenin ferdi olarak bir indirim zamanında denk gelirsem merak ettiğim üçüncü çeşidini de alabilirim.

*** Daha fazla paylaşım & uygulamalı fotoğraflar ve her türlü soru ve önerileriniz için beni buralarda da bulabilirsiniz  =>
Contact / Mail => 
* perfemma@gmail.com
*  sennur@makeuparfume.com
Mutfak & Yemek ve Yaşam Alanım => www.vanillasmell.com
Güzellik, kozmetik cilt bakımı Alanım => www.makeuparfume.com

1 yorum :

  1. Bu da normal vazelin gibi degil mi yani vazelin olarak kullanılabilir mi

    YanıtlaSil

*** This is the only comment field . Please don't share your site link here. I don't publish comments that contain Link.
*** Lütfen, site linklerinizi paylaşmak adına yorum yapmayın; site linki içeren yorumları yayınlamıyorum: