Salı

Artık Evinizde Glikoz Seviyenizi Parmak Delmeden Ölçebilirsiniz! 

    İlk kez kan grubumu öğrenmek için test yaptırdığımda parmağımdan kan alınmıştı. Birinci seferde iğneyle parmağımı delmeye çalıştıklarında kan çıkmayınca, iki üç dört derken beşinci deneme de kan grubu testim için yeterli olan bir damla kana ulaşılabilmişti. Bir damla kan için bu kadar parmak delme işlemine maruz kalmak bile bir nebze de olsa diyabetle yaşayanları anlamamda benim için etkili bir deneyimdi. 

      Bu arada, üniversite dönemime kadar çevremdeki diyabet sorunu yaşayanların yaş grubu 50 + olduğu için hep belirli yaş üzerindekilerde görüldüğünü zannederdim. Öyle olmadığını, okuldan bir arkadaşım diyabet iğnesine başladığında anladım. Erken teşhisin önemini bildiğim için ara ara kan verip, doktorumdan kanımdaki glikoz seviyelerini ölçmek için yapılan açlık kan şekeri testi, tokluk kan şekeri testi, HbA1c testi, hormon ve vitamin değerlerimle ilgili bilgi alıyorum. Uzun zaman aralıklarıyla bunu yaptırdığım için bu durum diyabetle yaşayan ve sürekli kontrol altında tutmak için parmak delme yöntemini kullanan arkadaşım kadar hayat kalitemi etkilemiyor.

     Neyse ki, her gün gelişen teknolojiyle birlikte sağlık alanında da hem hayatı kolaylaştıran hem de hayat kurtaran ürünlerin arasına artık diyabetle yaşayanların hayat kalitesini yükselten ve kandaki glikoz seviyesini parmak delmeye gerek kalmadan ölçen bir cihaz katıldı. FreeStyle Libre şeker ölçümü yapan cihazın sadece kolun üst arka kısmına uygulanan küçük sensörünü hem okuyucuyla hem de uygulama ile okutarak glikoz seviyesini ölçmesi yanında, gün içerisinde ki çıkma ve düşme seviyelerinin cihaz yazılımında saklanabiliyor olması ve grafikler halinde görülebilmesi hekiminizin de gerektiğinde bu değerleri inceleyebilmesi adına işlevselliğini kat kat artıran özelliklerinden sadece bir kaçı. Diğer özellikleri için ise LibreSensor’ un sitesinden detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Sevgiler...

1 yorum :

  1. Belirttiğiniz ürün şuan Türkiye'de satılıyor mu? Ben bulamadım. Veya muadili varsa ve paylaşabilirseniz sevinirim. Annem için almak istiyorum.

    YanıtlaSil

*** This is the only comment field . Please don't share your site link here. I don't publish comments that contain Link.
*** Lütfen, site linklerinizi paylaşmak adına yorum yapmayın; site linki içeren yorumları yayınlamıyorum: