Pazar

Ev Yapımı Karamelli Sakızlı Puding Tarifim | Homemade Caramel Pudding Recipe


Herkese mutlu bir pazar sabahından günaydınlar :) Uzun zamandır biraz benim işlerimden biraz da geri kalan zamanda yorgun düşüp uyumamdan dolayı bloga sık yazı giremedim. Bundan sonra daha sık görüşeceğiz inşallah. instagram hesabımı takip edenler bilir.  Yemek yapma konusunda da fazlasıyla ilgili bir canlıyım. İşte biraz da bu yüzden bana ait olan bu blogda tariflerimi, okuduğum kitapları, koleksiyonunu yaptığım şeyleri yani kısaca ben! ben! beni burada daha iyi tanımanızı istiyorum. :) 


Evet çok konuştum farkındayım, en iyisi tarife geçmek. Ev yapımı Karamelli Sakızlı Puding bana has bir tarif, niye derseniz yumurtayı sütlü tatlılarda kullanamiyorum, çok süt kokan sütlaç tarzı şeyleri de yiyemiyorum. Bu yüzden deneme yanılma yöntemiyle güzel bir Karamelli Sakız Puding tarifi ortaya çıkardığıma inanıyorum. 1 litre sütten gördüğünüz üzere 4 tam 1 de tama yakın olmak üzere toplam 5 kase puding çıktı. Hem hesaplı hem lezzetli. Gelelim tarifine:
Karamelli  Sakızlı Puding Tarifim:

  • 1 litre Süt ( yani 1 paket oluyor ) 
  • 2 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası 
  • 1 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker 
  • 2 adet sade falım sakız 
  • 1 adet vanilya çubuğu  ( yoksa 1 paket vanilin )

Yapılışı : ilk önce sütü bir tencereye koyup içerisine nişasta, pirinç unu ve vanilini katıyoruz; tel çırpıcıyla tanecik kalmayana kadar karıştırıyoruz ve orta ateşte süt ılıyınca ocaktan alıyoruz.  (dikkat çok ısıtılmayacak - ılık olması yeterli )

Şekeri ayrı bir tencereye alıyoruz ve kısık ateşte şeker eriyip karamel rengini aldığında diğer tenceredeki sütlü karışımı yavaş yavaş şekerin karamele dünüştüğü tencereye katıyoruz. Bir yandan da tel çırpıcı ile çırpmaya devam ediyoruz. 

Bu şekilde yapıldığında iki karışımda ılık olduğu için şeker taş gibi katılaşmaz. Kolay çözünür ve tencerede yanma yapışma sorunu olmaz. sütü ve diğer toz malzemeleri direkt şekerin üstüne sakın atmayın. Sütle karıştırıp ılıkken şekere ekleyin. 


Bu şekilde şekerle bütünleşen sütlü karışımı kısık ateşte tel çırpıcıyla kaynayana kadar karıştırıyoruz. Ocaktan almadan önce de ufak ufak doğradığımız falım damla yani sade sakızı içerisine ekleyip karıştırıyoruz. Ocaktan aldıktan sonra da 2 dakikak telle çırpıp ilk sıcağını çıkarıyoruz ve mikserin çırpma başlığıyla yüksek devirde 5 dakika daha çırpıp kaselerimize boşaltıyoruz. İyice soğuduktan sonra da buzdolabına kaldırıyoruz. Servis edeceğimiz zaman da dilediğimiz gibi süsleyebiliriz.
İşte bu kadar :) Tarifimi yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun.

1 yorum :

*** This is the only comment field . Please don't share your site link here. I don't publish comments that contain Link.
*** Lütfen, site linklerinizi paylaşmak adına yorum yapmayın; site linki içeren yorumları yayınlamıyorum: